• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Cicci: välkommen tillbaka! Låter som en underbar semester (längtar själv efter sommar, sol och värme nu!) och kul invigning. Är det det nya hotellet nära Klaraviadukten ni menar? Jag läste om det någonstans tror jag.

    Klockarbol: vad skönt att det löste sig med rörmokaren!

    Idag snöar det här igen, suck. Det räcker nu liksom...

    Jag sitter här i nattlinne fortfarande, borde nog ta en dusch nu.

  • muggles

    AM: jag tror tyvärr på att inte göra ngt alls. Förmodligen kommer hon inte att lyssna till dina goda råd utan bara bli förbannad för att du lägger dig i. Min erfarenhet är att man sällan kan hindra folk från att göra dumheter i sitt liv. Eg skulle man vilja varna honom men det går ju kanske inte...

  • muggles

    Jag hade tänkt hyra en TENS-apparat för att den hjälpte mig väldigt bra på förra förlossningen men så läser jag att före v37 ska man inte använda den på en förlossning utan att rådfråga sin BM(?). Någon som vet varför?

  • muggles

    Snaily: är det inte ofta den äldre generationen (läs våra föräldrar) som tycker att man kan skämma bort med närhet? Och uttrycket "låt henne lufta lungorna bara", som innebär att man inte ska ta upp dem när de skriker. Jag har svårt för sådana "råd". Man följer ju sin föräldrainstinkt och om den säger att man ska ta upp barnet så gör man det.

  • muggles

    Nenne: jag beställde här http://www.richardjohn.co.uk/
    Jag har ännu inte insett storheten av borsten tyvärr men kanske att det beror på att mitt hår har en helt annan kvalitet nu än normalt? Jag tappar inget hår alls nu så det är väldigt tjockt, känns inte som om borsten "når" igenom håret utan bara borstar på ytan sas.

  • muggles

    Har inte varit inne på min FB på rätt länge nu. Såg en kommentar från min moster i Finland om de "glada nyheterna". Tur hon skriver på finska... Gillar inte folk som skriver sånt i den öppna loggen, privata grejer tycker jag man ska skicka meddelande om. Jag vet inte varför men det bär mig emot att vara öppen om grav på FB, jag är inte typen som lägger ut ul-bilder där för att annonsera tex. Jaja...

  • muggles

    AM: nej en handy bristle köpte jag. Inget klös här inte...

  • muggles

    AM: det var på ditt tips jag köpte från Richard John... Jag tror jag blir nöjdare när håret är som vanligt igen. Just nu känns den ok men inte fantastisk.

  • muggles

    Vickan: du kan be dem berätta om hur en vanlig dag ser ut för barnen (brukar vara typ frukost, samling, ute, lunch, vila, ute etc). Du kan fråga om blöjrutiner (dvs att de har något sätt att se till att inget barn går runt med bajs för länge), fråga om vad de gör under samlingen mm. Har de hygienrutiner av annat slag (för att minska sjukdomar), tex användning av pappershanddukar, mycket utevistelse mm? Vad har de för tankar kring pedagogiken? Vår förskola har en miljöprofil och väver in det i pedagogiken, de har temagrupper där de tex går ut i skogen och bygger vindskydd, kojor, tittar på myror etc. Syftet med dessa frågor är väl att på svaren avgöra om de har en genomtänkt verksamhet el om det mest handlar om "barnförvaring".

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!