• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Shit, jag skulle ha tänkt på allahjärtans igår när jag gick en sväng på stan. Köpt något kort, skrivit en dikt eller något. Jösses, vilken dålig fru jag är!

  • Lapinette

    Fossing - tror inte maken skulle uppskatta om jag broderade på hans favoritslips .

    Cicci - usch vad jobbigt med väninnan. Visst får man sig en tankeställare när sådant händer. På tal om det ... jag MÅSTE verkligen ringa min mamma!

  • Lapinette

    Fossing - kalsongerna vore ju faktiskt skoj!

  • Lapinette

    Absolut! men i min globala familj så är det åtminstone tänkt att barnet ska få ett koreanskt mellannamn men däremot ett internationellt förnamn .. eller ska vi ta det svenskt för att vi bor i Sverige men makens familj inte kan uttala namnet? Eller franskt så min mamma kommer att bli skogstokigt .. eller som sagt behålla barnets koreanska namn? Samtidigt som det ska funka (vill helst jag) till vårt italienska namn samt att det vore trevligt om min japanska pappa förstod sig på namnet också ... jösses!

  • Lapinette

    Annars tycker jag självfallet att man väljer det namn man känner och vill till sitt barn men kanske ha lite i åtanke att barnet ska trivas med det under sin uppväxt också.

  • Lapinette

    AM - härligt med London!

    Ja Fossing, jag tror nog att vi kan kalla min/vår familj för internationell . Jag är ju halv, min bror är halv (men med annat ursprung dvs annan pappa), min make är en jäkla mix mellan Frankrike, Tyskland, Österrike och Italien men mest fransk/italiensk och så kommer vi att få ett barn från andra sidan världen... ganska så nära från mitt ursprung.

  • Lapinette

    Oj, du frågar dock inte om min japanska?!!! som jag precis har börjat läsa. Sprang faktiskt på min gamla franskalärarinna på skolan och hälsade så artigt "Bonsoir".

    Maken börjar faktiskt på svenska kurs i nästa vecka. Det blir 5 timmar i veckan i 5 veckor. Ska bli skoj!

    Fossing - vi pratar engelska hemma med lite "egna ord".

  • Lapinette

    BS - ha, ha .. tror du verkligen att vi kommer att prata japanska hemma . Visserligen satt jag i tisdags kväll och rabblade jag heter, jag jobbar med xxx, jag pratar dessa språk osv. på japanska. Maken går inte den kursen utan det blir svenska för honom.

    Och visst tanken är att jag pratar svenska med vårt barn, maken franska och så tänkte vi försöka låta bli engelskan .. men det tror jag inte att vi kommer att lyckas med.

    AM - min make har många egna ord för saker och ting så han och Hektor går säkert jättebra ihop .

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!