• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Porchez: jag håller med Vänner - jag skulle aldrig ha gjort så. Och OM jag ens skulle överväga att göra så så skulle jag ha bjudit med dig hem till min syster. Dvs typ frågat "är det ok om vi grillar hemma hos min syster istället för öla på O´Learys". Man väljer den som man bestämde med först - tycker jag.

  • muggles
    nennesjuttioåtta skrev 2011-04-14 20:51:25 följande:
    Jag behöver nu hjälp. Vi har en ful jävla plantering vid entrén, njurformad och risig. Två stackars rosa rosor som är hopplösa att få fina som kommer åka på komposten, en lavendel som jag vill flytta och sen resten är i princip backtimjan. Doftar gott, kväver allt. Jag vill här plantera ett litet träd som solitär. Max 1,5-2 m högt. Gärna fin stam och grenverk, får också gärna ha fina blommor men är ej nödvändigt.  Har någon expert här något bra förslag?
    Inte för att jag är ngn expert men fick en reklambroschyr härom dagen som gjorde mig sugen på att köpa allt möjligt och där hittar jag: dvärgsyrén, dvärgkörsbär, svartplommon, alpvide. De tre förstnämnda har blommor.
  • muggles

    Det var Bogrönt som skickade broschyren förresten... Jag satt och drömde om pioner (fast var ska jag ha dem?), och olika marktäckare och klängväxter (kaprifol bla) till vår klippa. Jag är tveksam till avenbok i det sammanhanget som Nenne vill ha. Vi har avenbok som häck och en sak jag inte gillar är att den inte tappar sina blad på vintern utan den står fortfarande med bruna torra blad. Och så speciellt fint bladverk har den ju inte heller (men det var inte vi som valde häcktypen).

  • muggles

    Jag tycker yttepyttesynd om mig idag, har haft ont i natt Mässar "övergående, övergående". Men nätterna är inget att se fram emot numera...

    Snorkis: hur går det för dig och Leffelina, sköter hon sig? (Jag saknar namnet Araben lite förresten, haha)

  • muggles

    PB: håller med Tinga! Vad kan du få för behandling mot infektionen - antibiotika?

    Tinga: ja det är fogarna så inget allvarligt som tur är. Jag är tacksam att jag än så länge inte har ont på dagarna men att sova så här dåligt så här länge tär lite... 

  • muggles

    AM: ha, kaffe! Där sa du något! Perculator på!

    Ang krukväxter så har jag upptäckt hur enkla pelargoner är. Köpte 2 mårbacka i höstas och de blommade superfint hela hösten (knipsade av de blommor som började torka så kom det nya). Och nu har sticklingarna också kommit upp och frodas, så snart har jag 4 mårbacka som blommar (förhoppningsvis).

    /trädgårdstomten

  • muggles
    snaily skrev 2011-04-15 10:28:59 följande:
    Underbara Prickbilder!

    Håller tummarna för fru E idag!

    Ska förbereda för en promenad i solen. Idag tar vi nog vagnen, inte svett-sjalen. Fick dessutom ångest igår för all sol hon fick i ansiktet, tycker inte det känns bra varken att kleta kemikaliesolkräm på henne eller låta henne sola, vad göra? Gå omkring med ett litet parasoll jämt?
    Köp en bra solhatt med brätte, och solkräm UTAN parabener, gärna faktor 50.

    AM: rosa pelargoner - visst finns det! Mårbacka är svagt svagt rosa, nästan vita vilket passar här. Men det finns ju lätt rosa, chockrosa, och röda tex.
     Pelargoner är jättelätta att sköta. Kräver inte mkt vattning och orkar man knipsa bort blommor som blommat ut, så får man låååång blomningstid.
  • muggles
    snaily skrev 2011-04-15 11:23:47 följande:
    Muggles
    Förlåt för påhoppet, ser att det ju var Tinga som började blanda ihop begreppen!

    Kanske inte så himla viktigt, men det är en ständig källa till förvirring i mitt jobb att folk inte vet skillnad på infektion och inflammation, eller antibiotika och antiinflammatorisk medicin. Och det kan man inte begära att folk bara "ska veta" heller, det är därför jag passar på att predika närhelst jag kan.
    Jag hade nog kunnat göra den missen jag också. Det enda jag har koll på är att bakterier kan man behandla med antibiotika medan virus inte går Men jag kan känna lite likadant när folk tror att deras skärm är deras dator
  • muggles

    EA: jag är så ledsen för att det inte funkade denna gången heller. Har tänkt på er jättemycket idag! Största lasset med kramar!

    Ore: näe vad håller de på med på ditt jobb? Kan du inte ställa till med bråk, via facket tex (el var det du som var fackombud?). De kan väl inte bara flytta ner dig en lönegrad utan att informera?

    Snaily: Teutonia hade ett jättebra solskydd till barnvagn tidigare (jag har det efter tips från Vänner) men jag kan inte hitta det längre, kanske har de inte kvar det? Här finns en variant: http://www.zunblock.se/?newsid=53

  • muggles

    Snaily: precis! Och det är alltid fel på "datan". För mig att datorn och data helt olika saker Nä man ska inte vara elak, jag är ju för 17 utbildad på området.

    Förresten ringde min FK-handläggare till mig idag. Hon var jättetrevlig! Hon hade själv fött tvillingar för 30 år sedan och det 2 mån för tidigt. Så vi pratade en stund och hon berättade att på den tiden var det ju mycket oroligare att föda 2 mån för tidigt än det är nu för tiden. Jag tror inte hon ville ngt mer än att säga att mina pengar kommer den 19/4. Har de gått charmoffensiv på FK eller?!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!