Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Här är det körsång för hela slanten. Igår övning inför konserten med Janne Schaffer då vi kommer framföra 3 sånger från Lasse Åbergs nya film. Den handlar om Stig-Helmers barndom och Janne har skrivit all musik till filmen. Den har premiär på juldagen.
    Jag övade till 10 igår kväll.

    Idag är det luciaövning... Luciatåg i kyrkan, två föreställningar på lördag. Jag ska inte gå med i tåget (det överlåter jag åt de unga, snygga tjejerna, men vi är några "äldre" som får backa upp sången så det blir lite kräm o botten.
    Jättekul

    Imorgon är det julbord med jobbet och det blir hålligång minsann

  • Norrskensflamman
    Soldemor skrev 2011-12-08 11:33:29 följande:
    ...och DÄR kunde jag inte låta bli längre, utan slängde mig dödsföraktande in i debatten!
  • Norrskensflamman

    Åh I'm yours HEEEEEJ

    Vad jag saknar dig!! Tänkte på dig igår faktiskt och undrade hur du trivs i Östersund.
    Många, spännande planer du har. Och ny kille Kul!!
    Bloggar du nåt? Kan du inte länka till bloggen (har tappat adressen), för du skriver så härliga bloggar

    Kommer du inte norrut snart??

    Önskar dig en toppenfin jul fylld med värme och kärlek bland nära o kära.

    Hjärta{#emotions_dlg.flower} 

  • Norrskensflamman
    BrudSommar2006 skrev 2011-12-08 21:20:55 följande:
    Hej alla!

    Flamman, nu har ännu fler dagar gått!
    Jo, det har ju det!

    Kram på dig BS Så snärjigt du har det nu, men bra att du får lite hjälp iaf.  Tänker på dig.
  • Norrskensflamman

    Hihi, nu finns ett klipp från vår konsert med A-L Larsson o G Fristorop på Youtube En låt bara, men ändå. Och mitt i kören står jag...

  • Norrskensflamman

    Ninnis: Tack Vilka gullungar!!!

    Klockarbol: jag inboxar länken till dig.

    Och fy fan vilket jävla pucko till ex!!!      Ja du...  känns det igen?? Svar ja. Lögner, fixande, trixande. Egoism.
    Blä, det står mig upp i halsen.

    Men just idag är jag väldigt glad. Körade till 21:30 igår igen. Hemma väntade en glad musiker som hade varit på julbord med sitt jobb. Att jag blev längre kvar på kören än han på julbordet och inte kunde komma och hämta honom som jag planerat (han hade tagit sig nån julöl), gjorde absolut ingenting. "Sjung på du, jag fixar mig skjuts hem. Ingen fara"  Åh, så skönt det är...

    Och idag har vi glögg o pepparkakor o Aladdins röda ask i fikarummet
    Och ikväll blir det After work i bastun och badtunnan på jobbet och SEN, mina damer, blir det julbord för Flamman, på stadens hotell. OCH moget nöje efter det Tjoho!!!

    Skål

  • Norrskensflamman

    Hej allihop!
    Jag har också väldigt "körigt"... hinner bara glutta in och läsa om er, mina fina vänner ♥

    Lanovia: Så fin förlossningsberättelse, och det gick ju verkligen fort när vattnet gått!! Så var det för mig också. Som ett expresståg.

    Blomman: Blir så inni hjärteroten glad att du funnit en kompis i närområdet Jag måste medge att jag är avundsjuk på den tjejen som får vara din vän, på nära håll... ♥

    Heloise; glukosbelastning framkallar verkligen megaspykänslor... jag vet... hang in there!!!

    Jag har massor med kören, det var två luciaföreställningar i helgen och nu ikväll genrep inför morgondagens konsert med bla Janne Schaffer.
    Igår var jag på lilla K:s luciatåg med sexårs. Så himla fina de var!!! Särskilt min lilla ängel förstås
    Det som irriterar mig fruktansvärt är att av 62 föräldrar är det ingen, INGEN som ens tänkt tanken, eller åtminstone gjort mer än tänkt, att vi kanske skulle ta och köpa varsin liten julblomma till de tre fantastiska pedagogerna som faktiskt gör ett jättejobb med våra barn...    Så det blev jag som fick ta tag i det. Kan bara inte med att vi ska ha julavslutning nästa måndag, samlas i klassrummet och vi ska bara stå där som fån... Nä fan, klart att fröknarna ska ha en liten julblomma!!!
    Fick med mig en annan mamma att hjälpas åt att ringa/sms:a till alla föräldar och samla in pengarna.

    T har julspel med SIN klass på torsdag. Hon ska vara både ängel o tomte. Eftersom jag är klassmamma i den klassen så har jag bakat och ska sälja fika då. Som tur är, är den andra klassmamman vettig o driftig, så vi hjälps åt. Vi har även engagerat andra föräldrar att baka.

    Lustigt det där, i T:s klass, där det bara är 13 barn, är föräldrarna mycket mer driftiga och mer villiga att hjälpa till. I K:s klass där det är 31 barn verkar det mest vara såna där som lutar sig tillbaka och tänker "nä, det där är inte mitt problem, det där får nån annan fixa!"  Tex när det var dags för val till förskolerådet så var det INGEN som kunde tänka sig det. Tillslut var det iaf en pappa (en bekant till mig) som efter lite uppmuntran tog på sig det. Men så var det dags att välja en ersättare utifall att han inte skulle kunna nån gång. Nu snackar vi om 3, max 3 träffar per termin (denna termin var det EN träff), och chansen att man ska måsta gå på ett av dem är ganska liten... Men INGEN, I-N-G-E-N  kunde tänka sig att vara ersättare!!!! VA?!  Av 60 personer... Skamligt. Jag tog på mig det...

    Annars så är det mycket ångest o tårar både från min och flickornas sida. Dagen D då exet lämnar landet närmar sig. Då blir allt så definitivt. Elva år tillsammans är till ända på riktigt. Eftersom han flyttar så långt bort så är det knappast troligt att vi kommer ha nån tät kontakt, inte han med barnen heller. Än mindre ses.
    Iofs så vet jag att för MIN del så är det bättre så här. Det gör så ont varje gång vi har kontakt. Men att tänka sig noll och ingen kontakt med en person man fött barn ihop med, haft många fina, lyckliga år och stunder med...
    Det känns sorligt att det skulle bli så här.
    Mest ont gör det mig om barnen... deras sorg... Deras oro över att aldrig mer få se sin pappa...
    Även om jag vet att de kommer få det lugnare o tryggare framöver, så vet ju inte DE det nu...

    Så jag känner mig rätt vissen nu. Det var som att luften gick ur mig häromkvällen och allt bara sköljde över mig. Som tur är har jag ju mycket att glädjas åt också. Allt är inte svart. Men tungt är det. Och mycket ångest inför hur julen ska bli.

  • Norrskensflamman

    Hej underbara ni!


    Först av allt vill jag ge Blomman en varm, deltagande kram i sorgen efter morfar. Vad mycket din morfar måste ha varit med om, tänk vad mycket som hänt på nästan ett helt sekel! Kan förstå att han kände att han levt färdigt på något vis. Precis som min farmor som dog vid 97 års ålder, hon var klar i knoppen förutom sista halvåret då hon kunde börja svamla lite när hon var trött.
    Så värdigt och fint ändå slutet blev för din morfar, och på det sätt som han ville.
    Vila i frid, Blommorfar {#emotions_dlg.flower}

    Sen så vill jag tacka från djupet av mitt hjärta för alla värmande, stöttande ord. Ni anar nog inte hur mycket de betyder för mig, hur ni hjälper mig att sträcka på ryggen, höja blicken och ta ett steg i taget. Sänka axlarna och "beta av" allt som jag o flickorna måste igenom. Jag vet att vi har en ljus framtid framför oss, trots att det är tungt just nu.

    Jag är också så glad att jag har min musiker som jag kan prata med om de där vuxengrejerna som jag inte kan ta med barnen. MIN oro, min  oro för flickorna, deras framtid osv. Han är så fin och stöttande, samtidigt som han respekterar när jag säger att det här jobbet måste jag göra själv, dvs avsluta med exet, ordna det praktiska, det känslomässiga, hålla uppe flickorna och hjälpa dem att bearbeta sin sorg. Men han finns med i bakgrunden, lyssnar, pratar, stöttar, hjälper till med annat som jag inte har ork med. Skotta, handla, köra flickorna till nån aktivitet, föra till skolan om det kör ihop sig... Diska undan, städa undan middagen, laga middag. Försöker hjälpa mig med praktiska saker som känns övermäktiga just nu. Eller bara finnas där med en stor famn och en kopp kaffe.

    Han låter mig o flickorna ha all tid i världen med varandra för att bara kramas, prata, gråta, trösta, eller bara mysa. Han kräver ingen plats, han bara finns där.  Men automatiskt har flickorna börjat bjuda in honom till de stunder där vi myser, skrattar, busar, sjunger och lyssnar på musik. Det känns fint

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård