Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hello girls!

    September, vad härligt ni haft det! Det lyser harmoni om hela dig!
    Förresten så har jag länge tänkt nämna en liten grej, angående din bihåleinflammation. Jag köpte ju röd tigerbalsam och smorde typ all over myself i mitten av februari när jag hade värk som attan. Jag överdoserade nog en aning-man ska nog välja ett par ställen i taget - inte alla samtidigt. Nå, i varje fall, så tänkte jag då att "jädrar vad det rensade upp rätt upp i bihålorna!". Nu tror jag ju absolut inte att det skulle vara någon mirakelkur, men jag tror däremot att det verkligen ka hjälpa och lätta litegrann att smörja just RÖD tigerbalsam på bröstkorgen på kvällen, så man andas de där ångorna framför TV och hela natten. Kanske gärna när man känner att det tänker börja bli något där i nästrakten.

    Nu ska jag ta en promenad ner till sonens skola, för jag fick en tid på ett specialställe där de ska kolla hans fötter och hur han sätter ner dem när han springer. Fröken får helt enkelt släppa honom från skolan idag. Han kommer att jubla...

    ...särskilt när han fattar att det är till Kalmar vi ska och att det kanske kan gå att få lov att köpa sushi till middag då. Tungan ute


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hvidisgumman, fyyyyy vad träligt! Bamsekramar-men lite försiktiga-till dig!

    Ingis, klokt att ta planerad diskussion på lämplig tid. Hejja!
    Jag har också en kasse med vårfröjd på altanen. Ska plantera ner dem i blomlådorna idag. -Och preparera lådorna med ngt vasst tror jag, för kattskrällena gillar att ligga i dem som de är nu. Dåligt för blommorna.
    När det gäller din systerdotter, så har jag bara att konstatera att här kommer det att ta tid och tålamod. Och hur pass det är med just henne, är svårt att veta. Mång ungdomar ballar ur en period, men alla ska inte ha en diagnosför det. Och alla som skriker om att dö har inte självmordstankar på allvar etc. Men det är ju viktigt att ta reda på hur läget är med den enskilda personen. Det är bra att hon får komma till proffs och jag hoppas de visar sig vara av den bra, kloka sorten med fingertoppskänsla. För allt som sägs i sociala apparaten är inte klokt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Daa, iförrgår var jag på Olmed i Kalmar med min son och han fick springa på löpband, stå på glasskiva och bli scannad om lilla foten, allt för att reda ut varför han får så in i den ont i hälarna efter träningar och matcher. Han har nu fått nya skor och snart ska vi dit och hämta de inlägg som ska göras särskilt för honom. Jag stod där bland alla smarta saker de har för att avlasta, stötta och hjälpa upp knasande kroppar. Och då tänkte jag väldigt på dig.

    Måndag var förresten en förträfflig och härlig dag, då vi hade FLYT hela dagen, med allt sådant där som annars likaväl kan krångla.
    Vi fick en återbudstid, så vi fick komma till de där ortopederna samma dag.Jag hann avverka mina långpromenad innan vi behövde åka. Min son fick ledigt från skolan efter lunch-han var salig! , jag hittade på gatorna i Kalmar och fann parkering och hade nog med mynt i fickan för biljetten. Hos ortopederna hittade vi skor som satt som ett smäck-och var på halva priset!
    Då provade jag för egen del också. Och eftersom jag har små fötter, envisades jag med att hon skulle leta bland juniorstorlekarna. Det sista paret blev mina och så hade vi plötsligt hittat riktiga löparskor för både mig och sonen för 350:- paret. Och så fick sambon ett par han behövde -så jag slipper se honom på stan i foppatofflorna mer, de var också halva priset!
    Sedan åt vi sushi på stan och min son hittade ett X-box med limited edition på rea, och fick lov att -äntligen- använda sina egna sparpengar och köpa det.
    Vi hade verkligen en helt underbar eftermiddag med massor av trevligt samtal i behaglig ton,även om sådant som annars brukar rendera suckar och stön.

    Sådär skön var hela dagen. Ända tills vi kom hem och jag satte mig med sambon för att pejla av läget inför alla räkningarna. Rynkar på näsan
    Jag vet ju hur allt är, men alla sådana där överraskningar som "jahaaaaaa, nähä, får du inte den ersättningen förrän nästa månad...då fattas ju alla de tusenlapparna..."
    Det matar ögonblickligen det lilla orosdjuret som bor i magtrakten och känslan när den lilla inkräktaren gnager frenetiskt är ungefär som jag företsäller mig cancer.

    Man sover så förjordat dåligt med det där gnaget. Och det blir inte bättre av att man nästa dag ska på möte med AF/FK och prata om "sin situation". Då måste man ju tänka ut något smart att säga tycker man, och grubblar och vrider på allt och sina tankar hela natten.
    När då sambon försover sig och väljer att ringa sina kollegor inne i sovrummet istället för nere i köket, så vaknar man med ett ryck och då är det ljust, fåglarna tjuter för fullt och det är lika bra att stiga upp och ta en dusch. Det är då det inte finns något varmvatten eftersom ingen eldat i pannan dagen innan....

    Ja ni fattar, sådär olika kan två dagar vara. Det är då man går på sin promenad med hunden i släptåg och gråten i halsen och undrar vad det är för FEL på en egentligen, som uppenbart är helt svajig och instabil och totalt oberäknelig. Korkat nog ringer man då lätt upp sin livskamrat och tror -eller behöver-att han ska säga något varmt och skyddande att ta på den nakna själen så man känner att det blir bra, det ordnar sig, det är inget konstigt, det tar sin tid, det går upp och ner och att det går att tro på sig själv en liten bit till.
    Naturligtvis skulle man i de lägena istället ringa sina väninnor. Och det gjorde jag sedan. Så efter AF-mötet gick jag på solskenspromenad och pratösning med min nya vän i stan. Så blir allt helt odramatiskt men fullt ut viktigt och den som också vet exakt hur det känns kan spegla och vara glädje, tröst, empati och energispruta allt i ett. Det märkliga är, att fast man båda har gemensamma mödor, så är det precis som i trådstarten-det jobbiga blir halvt!

    Och när kvällen kommer och sambon kommer hem med en stor kram och inte en massa klumpiga ord, utan bara skickar över värme, så vet jag att han nog fatatr lite ändå och att jag hålller ett tag till och att det inte gör något om man ibland gråter snorgråt mitt ute på en promenad och tjuter "jag vill faktiskt inte vara med för jag orkar inte"

    Andra känner också så. Sådan där andra, som jag tycker verkar både helt normala och dessutom kompetenta, begåvade och starka.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Oj! Herrejäklars vilket överlångt megainlägg!

    Jag ber om ursäkt! Skäms


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Mugglan, jag har prövat den där plankan nu. Fyra dagar i rad har jag gjort den. Först 1min 10 sek, men sedan 1 min 30 sek. Det var ganska duktigt av mig tycker jag.

    Jag är igång med promenandet igen nu. Det är ju synd att jag har kg att kapa som jag redan tog i höstas, men jag visste ju att vintern skulle bli typ så. Nu är jag åtminstone på väg  igen. Tänkte att april skulle räcka för att komma tillbaka till höstens lägstanotering och helst under den, så man sedan kan räkna in framgångar och lättnader som ger röda siffror i excelarket. Jag har ju hela tiden sagt att det ska få ta sin tid-eftersom jag tror mer ppå det i längden, och efterssom det ju tagit en del tid att gå UPP vikten. Men det gäller verkligen att ha tålamod. För man vill så gärna se r e s u l t a t medigenast och påengång.

    Precis som med resten av livet, när jag tänker efter.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Om jag ska göra enligt planen, så borde jag lyfta på arslet och masa mig ut nu. För jag tänkte ju att då kunde jag möta upp sonen vid skolan.

    Det är förresten så, att han har högt fotvalv, om ni undrade vad det eg var som felade hans fötter. han får alltså väldigt hög belastning på hälar och "trampdynor" eftersom det är noll stöd vid resten av foten.

    Och där kan man ju då genast undra, hmmmmmm jaha, men vaddå? HAR man inte hålfoten helt i luften? För det har ju jag med och det har jag aldrig tänkt på? Och vaddå, kan det kanske isåfall spela roll för rygg och allt annat också, ifall jag också skulle kanske borde ha haft sådanadäringa inlägg? Varför har jag aldrig tänkt på, eller kollat det?

    Så, nästa gång vi åker dit, ska jag väl då kanske ta och boka en tid för mina egna fötter.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman


    Vitsipporna har börjat slå ut här. Då är det allvar med våren.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ja Hvidis, hur mår ni?

    Soldemor, usch vad det suger energi när det är oro runt och på jobbet! Rynkar på näsan

    Flamman, ha en underbar resa! Hoppas ni får sådär strålande härligt väder som man nästan blir blind av. Fast utan att du blir blind. Tungan ute


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård