• Hvidbrud

    Nu har jag och stora E fallit för frestelsen igen och bakat paradis-muffinsen igen. De där rabarbercupcakesen med limefrosting och muscovadosocker och smör och smör och smör. Åh! En gång om året kan jag tillåta mig men jag har sån lust- att - äta - upp - hela - plåten - själv - utan - att - dela - med - mig- flås -flås...
    Men jag vet hur jag hade mått...

    Varsågoda! Nygräddade muffins till alla! Serveras med kaffe eller en kopp grönt te. Mmm...

  • Hvidbrud

    Den där artikeln jag länkade till, den försöker belysa just varför de problemen uppstår, hur de är den andra sidan av myntet i vårt samhälle. Jag blir också upprörd när jag hör om allt elende som händer i våra "ghetto" men tänker att det måste vara del av något större och artikeln satte fingern på det precis.

    Fick precis antagningsbesked till utbildningen i höst.

  • Hvidbrud

    Ja, blommis! Utan intervjuer och tjafs. De där dinosaurie-betygen från förra årtusendet måste väga tungt. (Här passar jag på att tacka min gamla klasskompis på gymnasiet, som höll på att hoppa av trean, men vi övertalade henne att läsa in den tiden hon missat tillsammans och hon var så klok, begåvad och mycket duktig på att studera och ställa de rätta frågorna, att när vi gick ut gymnasiet och fick slutbetygen, var det inte bara hennes som var bra utan mina hade fått sig en rejäl skjuts på vägen! Tack Y! Tack!)

  • Hvidbrud

    Bravo Klockis! Bra jobbat, är så glad för att höra att du har det så mycket bättre. Det förtjänar du.
    blåbär är gott.

  • Hvidbrud

    Fru e: recept kommer i kväll, jag har ändrat så pass mycket i orginalreceptet att det har blivit ett nytt och jag vill gärna skriva ner det till dig.
    Jo, jag har tänkt plugga 2år till visual merchendiser här i Malmö.
    Drömde om den vackraste klara fullmånen som lyste av full kraft på dagen. Det måste väl bara vara ett gott omen?

  • Hvidbrud

    Ja, tänk om vi verkligen skulle göra det! Alla som bryr sig, med samlad kraft stod samman och visade att vi bryr oss. Att det inte bara är ett problem "där borta" som vi skakar på huvudet och suckar att det ändå inte finns något att göra, att det redan är för sent. Men vad KAN man göra? På riktigt?

  • Hvidbrud

    Du är så klok blommis och så klarsynt.
    I Köpenhamn blev vi också berörda av samma problematik, där det skjuts folk på öppen gata mitt på ljusan dan. Men där bodde vi ju alla samlade, invandrare, kulturnissar, studenter, högavlönade och gängmedlemmar, här i vår stad är allt ju så gömt bort i ett område som jag aldrig satt min fot i. En kvinna jag känner jobbar som lärare där och oj vad hon sluter men oj vad det betalar sig för henne rent "känslomässigt" i brist på annat ord. En dam med vassa armbågar och vass näsa. Hatten av för henne.

    Ligger här och nattar barn. Det tar sin tid idag tydligen. Ska försöka hitta tid att skriva in receptet

    Daa: härliga fälga! *hjärta*

    nattinatt!

  • Hvidbrud

    Hoho? Vad hittar alla på denna ruggiga, iallafall hör nere, söndag? Jag jobbar, men ska ut och pussa på ungarna som kommer förbi för att pumpa vagnen utanför. Med sin käre far, så klart.
    Har ni blivit uppvaktade på mors dag?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård