Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Usch! Nu känner jag mig som en gnällig lipsill som dessutom hänger ut min samo på nätet. Vill genast släta över "så farligt är det inte". Fast det är det ju! Det ÄR ju tungt! och arbetslöshet, sjukdom, ohälsa och dålig ekonomi ÄR bland det värsta som drabar oss, utöver ond bråd död och annat jäkelskap. Det tär.
    Därför undrarman oroligt hur lång tid det ska vara så här och då är det lätt att cyniska och bittra tankar smyger sig in, uppgivenhet och tvivel flyttar in och man undrar "ska det vara så här? borde vi inte ha flytatt hit? Ska det verkligen vara vi två? Har jag gort helt kassa val hittills.." ja och så vidare and on and on. Jag tror de flesta av er vet vad jag menar.
    Men, nu ska vi åka till stan en sväng. Detta blev vi högst oense om förut "vi kan väl för helvete inte fara till stan och bränna en jävla massa pengar när vi är arbetslösa båda två!"
    Nä, men vi kan åka och köpa sonen ett par jeans som han behöver, samtidigt som du gör de där ärendena du behövde.Då kan vi ta oss en stund som familj där vardegen hemma bryts, vi får en utflykt och kommer utanför huset lite. särskilt som sonen tycker det är jättemysigt när vi åker alla tre. Och i synnerhet som du ändå skulle åka, så besinen går ju åt ändå...

    En lång stund senare fattade han vad jag menar, och hur detta kan vara en liten del i att vårda vårt vi, UTAN att det "går åt en helvetes massa pengar som vi inte har". För jag fattar också att vi inte har dem, nämligen. Och det borde han veta, eftersom ja hushållar rätt duktigt med det vi har. Bah!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Daa, vad BRA att du backar ett steg och lyssnar på läkaren!


    Jag tror faktiskt bestämt att något av det absolut jobbigaste med just depressioner och andra tillstånd där kropp och hjärna säger ifrån, är att orka acceptera att det tar så jäkla lång tiiiiid och man bara vill skrika, knäppa med fingrarna och så vara bra igen. Det är en tuff del av det hela-ge dig tid! Det kommer att bli bra!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Lanovia, fy tusan vad jag inte längtar tillbaka till den där småbarnstiden med alla infektioner när jag läser hur ni har det! Håll ut! Min pojk hostade ofta så han kräktes-det händer fortfarande ibland, men jag kan ju säga att efter att de tog halsmandlar och polyper så blev det bättre för både honom och mig-jag fick ju allt han fick liksom. Vidriga vidriga tid!
    ..och en labbe som inte käkar? Nä, det låter inte friskt...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Hvidbrud skrev 2012-09-20 13:16:28 följande:
    Massor av kramar till er alla! Det är lite tungt för många av oss just nu, så en stor gruppkram tycker jag att det är dags för. Här har vi febriga ungar och jag kan vabba så jag slipper gå på jobbet...
    Det håller jag med om-med FET stil!!!

    Hjärta
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Igår var vi ju i stan och fick uträttat precis det vi behövde. Jag är så GLAD, för de sålde ut MBT-skor för halva priset (MBT går visst i konkurs, till min förvåning), och jag har behövt nya ett bra tag men inte unnat mig. Nu har sjukgymnasten sagt att jag sa ligga lågt med att springa ett tag, och då vill jag ju ha mina MBT eftersom det ger en annan träning än vanliga skor. Så, fast vi inte har nå mycke penar, så köpte vi till mig ändå. Och byxor hittade vi till sonen, och samons väktaruniform kostade 1000 mindre än vi räknat på, så då räckde ju den pengen även till mina skor.
    Nu har jag idag både varit hos sjukgymnasten och styrketränat och sedan gått långa rundan i mina nya skor!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Men varför blir det så här med texten? Ingen annanstans i trådarna ser det ut så här-och jag lovar att vi inte är fetast på BT...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Men hallå i lådan! Vad är det för skräp med vovvarna? usch! Det är inet kul alls när de inte mår bra-kram till både Lanovia och Ninnis.

    Min egen vita tuss är sur, för jag har kippt hans klor alldeles just-hur kul r det på en skala? Typ minus fyrtiofem eller så.

    Annars såg jag reportage om export av Kalix löjrom till apnerna, och då tänkte jag såklart på lilla Flamman och undrar om du själv harviktsmåöjor på mitten och petat ut det röda guldet någon gång? Det skulle jag gärna göra-fast jag vill exprtera hem hinken till mig själv när den är full sedan. Drömmer


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Igår såg jag dokumentären "Bully" som förövrigt går i repris nu i natt, på ettan tror jag det är. Jag visste precis hur den skulle påverka mig, men jag såg den ändå. och fick ännu en gång hjärtat fullt av att jag nog måste vara lite överallt och prata förstånd, sätta ner foten, säga från, dra en fucking GRÄNS och göra något ÅT all jävla skit som pågår.

    Jag. Blir. Fullständigt. Galen. När. Jag. Ser. Människor. Mobba. Kränka.
    Det kan stavas V R E D E.

    Och det enda-absolut enda- möjliga sättet att komma åt saken, är att alla, alltid och överallt gör det till sin uppgift att alltid se aldrig blunda, alltid avslöja ursäkteer och omskrivningar kalla det vid dess rätta namn. Hela tiden.
    Det kommer an på alla!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård