• Heloise

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Grattis lille A{#emotions_dlg.flower}

    Läste Prins Annorlunda av Sören Olsson och hans fru inatt, det är lustigt man tror att det man känner och upplever är så j-vla unikt liksom, ingen har någonsin mått så här eller sörjt så här blablablabla och så läser man sina egna känslor svart på vitt skrivet av någon helt annan. Så unik är man alltså Underbar och underbart sorglig bok. Sen rev jag av boken "Doktorn kunde inte riktigt laga mig" om hur man pratar med barn om deras funktionshinder( bring on the flodvåg av tårar) otroligt bra skriven av en barnpsykolog som har beskrivit sina möten med barn som har olika funktionshinder. En pojke med downs syndrom lekte med play doh lera och gjorde bara huvuden med utgröpt hjärna, sen pekade han på dem och sa sitt namn och ordet tom Gråter. Jag var tvungen att gå upp och dricka vatten så mkt grinade jag. Men det var intressant och jag vill tidigt hitta ett sätt att kommunicer med Elise om hennes syndrom. Då kanske vi slipper ha ett barn som skäms för den hon är för att vi vuxna har brustit i vårt sätt att komminicera och prata med henne om vad som gör just det henne uniktoch annorlunda, men också vad som gör henne lik alla andra ungar.

    Nu ska jag slänga in en sjordgubbssmulpaj i ugnen och sen blir det hockey, passande sätt att fira Elises 7 månadersdag

  • Heloise
    Fru sy skrev 2011-05-08 21:02:32 följande:
    Jag håller på och funderar på att köpa bärsjal. Orvar börjar vara vaken lite mer och vill gärna vara nära... hade varit smidigt att ha händerna lediga så man kan greja lite samtidgt. Är det någon av er som kan ge tips på vad man skall satsa på för variant?
    Jag har en tikåsjal till Elise, tricot slen. Jättebra, väldigt lång och precis som ingis säger det tar lite tid innan man får in snitsen. Elise gillar att sitta i den när jag rör mig, skittråkigt när jag sitter stilla.

    Vi har haft en härlig helg( lite sliten efter gårdsfesten igår...) Kikar in imorgon och kommenterar, ville mest checka så att det inte blivit några bebbar i dag. Komsikomsi små bebisar vi längtar efter er!
  • Heloise
    Ninnnis skrev 2011-05-10 12:44:17 följande:
    Tack för tipsen, det ska jag definitivt testa! Att föda i säte kan absolut vara ett alternativ. Jag får testa dina knep och prata med BM vid nästa besök om inte Mini fattar galoppen
    Bästa H föddes Elsa i säte, 1 stygn och allt gick hur bra som helst. De gjorde först vändningsförsök med Elsa som inte lyckades och sedan röntgade de H's bäcken och supersmala H har ett bäcken som en tysk matrona så det var inga som helst problem 
  • Heloise
    muggles skrev 2011-05-14 13:17:53 följande:
    Två tjejer födda efter 4h drömförlossning. 2,5 + 2,8 kg
    Åh GRATTIS till Ada och Beda, underbart att höra att allt gick bra och tjejerna var ju ganska stora fast de kom lite tidigt!
    HjärtaSkål{#emotions_dlg.flower}
  • Heloise

    Åh heja på Hvidis och Elvis, spännande!!!!

  • Heloise
    Hvidbrud skrev 2011-05-15 17:49:54 följande:
    Elvis kom 13.45 alla mår bra! Skriver mer sen!
    Åhhh grattis grattis!!! Välkommen Elvis!Hjärta{#emotions_dlg.flower}Skål
  • Heloise

    Jag har skrivit långa inlägg , två¨gånger idag som försvunnit. Är förbannad och har inte tid att skriva ett 3e

  • Heloise

    Ser att Blommans knapp lyser och skickar iväg det här klippet.
    Så här tänker jag se Elise om 11 år. Den här videon ger mig hopp! Underbar ljuvliga tjej som ger mig hopp om att min unge en dag ska vara så välartikulerad och smart med drömmar om framtiden och förstålese för sitt eget handikapp!



  • Heloise

    Jaha ska försöka torka glädjetårarna och skriva ett inlägg!

    Mugglan och Hvidis är så sugna på att få höra vad bebbarna ska heta och få se kort på dem! Låter så härligt med underbara förlossningar och bebismys!

    Fru Sy: jag har kikat på din fb kort och säger bara så här  att fasiken vad snygg du är, relativt nyförlöst och allt. Jag såg/ser ut som en strandad val haha.

    Ninnis: vilken jättefin mage du har!
    Villemoa: snygga bikinis, om mannen får se dig svassa runt i de där kanske det blir en snabb 3a
    Flamman: Vilken fin tjej du har<3
    Fru Bygg och Lanovia: hoppas ni slipper gravidkrämpor!

    Ingis: kramar till dig och hoppas att busan får en lugnare natt.

    Daa: härligt med dop, längtar efter att se parvlarna i dopklänningar
    Bruttan: mums, jag blir fet av att läsa om allt gott ni hade på konfirmationen
    Solde: hoppas allt är bra.

    Blomman: kikar på blomman och tänker på dig, ska deffo försöka ta oss ner tillslottet och härliga familjen

    Okej hoppas jag inte glömt allt för många.

    Här är det bra, Elise drog ur sonden i fredags och har sedan dess haft sin längsta sondfri period. Hon mumsar glatt i sig mat i flarran, eller glatt och glatt, det var väl en överdrift. Hon äter när vi tvingar henne att äta. Fast ibland tänker jag, om folk så mig mitt i natten tjoandes och gungandes( babysittern is tha shit) med skallror, maraccas och allehanda grejjer som låter( hon somnar så jävla fort). Vi är inne på den 2a veckan med GH sprutor och vi tycker att vi märker skillnad, hon är mer"aktivt" vaken när hon är vaken. Hennes armar är mkt starkare och hon griper efter leksaker, jollrar hela tiden och ler och skrattar.

    Hon har fått en (skit) stor pilatesboll(95cm hög) som vi har när vi gör övningar, jättebra att träna mageläge på eftersom den fördelar trycket över hela kroppen och inte bara över bröstkorgen. Det är så mycket möten och grejjer för oss, men förutom det är tullar det på och vi njuter av att ha en mer vaken sprallig bebisHjärta

    Förutom det så har ajg släpat mitt feta arsle till viktväktarna och so far so good. Det går bra när man är ledig, lätt att ut och gå och laga mat och väga

    Nu måste jag mata lilla dockan som gnäller( yay jag älskar ungar som gnäller)

    puss

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård