• Heloise

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Heloise skrev 2011-05-23 15:20:39 följande:
    Nu har ajg beställt inbjudningskort till Elises namngivningsfest
    40st, totalt antal inbjudnagäster 65 !!!!!!!!!!!!!! Hur f-n är det möjligt? jag bara undrar? vart kommer de ifrån? Hur ska de få plats i vår tiny tiny trädgård? stapla folk på varandra?

    Jaja finns det hjärterum finns det stjärterum och jag hoppas hälften tackar nej Fast det gör de nog inte, det är aldrig folk somtackar nej till oss vi måste vara jä'ttebra på att göra fester haha
    och var skämtsamt menat

    Nu ska mamma, pappa, mormor, och morfar hit på lite take away, Elisemys och vin ikväll. Panzer är på kurs med kurt i Norrköping tills imorgon kväll.

    Funderar över hur de tkommer sig att ajg fullständigt förlorat min arbetsdrivkraft? Har det hela tiden funnits en liten Maria Montazami inom mig, jag är iofs inte så förtjust i tofsar men annars verkar hon ha det bra. Laga mat, övervaka städerskor, shoppa och pyssla om barnen.

    Jag har ingen städerska att övervaka men jag vill gärna pyssla om barnet, laga mat och bara fisa runt hemma. Jag får nästan ångest av blotta tanken på att gå tillbaka till jobbet. Jag har inte vetat fullt hur mkt jag avskytt det förens nu när jag inte behöver jobba.
  • Heloise

    Måste visa hur fint inbjudningskortet blev


  • Heloise

    jaha det är skönt att det händer saker... Elise satte maten i halsen, vart blå fick inte luft och jag var tvungen att lägga henne framåt och dunka i ryggen( rätt hårt ) ut kom värsta snusk slemmet Ibland hatar jag verkligen PWS

    Vissa stunder är det så jobbigt, mata barn borde ju vara basalt och ganska ofarligt, så vida man inte har ett barn med pws, då är det skitsvårt och kan vara jätte farligt Just nu är det tungt när jag är ensam hemma och rädd för att mata mitt eget barn.

  • Heloise

    Usch vilken pärs solde!

    Lanovia: jobbigt med växtvärk hoppas det lättar snart!

    Grattis lilla K

    Idag har vi varit på långpromenad i solskenet, vilket var ett bra val eftersom det var kasst väder senare på förmiddagen.
    Elise har börjat kräkas, gör mig lite orolig, nu när allt går så bra utan den där jävla sonden. Ska ringa sjuksköterskan på KS och höra om det kan ha med gh behandlingen att göra? Hon verkar itne nedsatt utan kräks liksom bara lite så där hipp som happ. Sen har hon även fått ökade refluxer, inte jättemåga men kanske 5-6 om dagen. Jaja alltid nått moln på himlen.

    Just nu tar vi ett litet break ifrån varandra, hon sussar i sovrummet, ibland blir det bara så mkt med träning( som hon hatar) sprutor( som hon hatar) mediciner( som hon hatar) matning( som hon också hatar) att ajg känner mig mer som en sjuksköterskan än en mamma Då blir jag lite ledsen, frustrerad och förtvivlad. Jag har ju längtat efter det här, den här tiden med mitt första barn, hela mitt liv, och så blir det så här

    Missförstå mig inte, för det mesta är det underbart men ibland är det tungt, just för att jag( vi men Panzer får gnälla själv) måste göra så många saker som man vanligtvis inte behöver göra som nybliven( kan man kalla sig det än?) mamma.

    Sen är det en annan sak som också är jobbigt, det är att alla andra vet bättre än jag vad som är bäst för mitt barn. Jag måste alltid kolla med en massa andra människor först, ok om det bara var mamma och svärmor som la sig i. Men det är sjukgymnaster, logopeder, dietister, sjuksköterskor och läkare, på 3 OLIKA ställen, för tänk om nått som är bra för en "vanlig" unge är jättedåligt för Elise? Jaja det är tur att jag inte är en alfa-kvinna, säger de bär inte så gör så, då får jag bära så och inte som jag vill. Men det är lite jobbigt att känna sig "ifrågasatt" hela tiden. Att hela tiden vara rädd för att göra fel och för att inte göra tillräckligt. Jag får fan dåligt samvete av att hon sover i vagnen på altanen själv, tänk om det är nått hon tar skada av, tänk om det triggar nån autism variant eller gör henne osocial

    Från det ena till det andra, jag tänkte prova göra mina egna hudkrämer, eftersom jag inte kan ägna mig åt att baka och laga mat längre

    eco-hudkrämer verkar kul att göra.

    Sen är jag förbannad på VV som inte fungerar, jag äter precis rätt antal propoints, fuskar inte och mäter som en galning, men det händer inget alls vågen står still. Och då får jag också panik.  Alltså jag måste lyckas på nått område snart annars hoppar ajg ifrån en bro Skrikandes

  • Heloise
    Ninnnis skrev 2011-05-26 13:46:15 följande:
    Allra finaste Heloise!

    Du (ni) gör ett så fantastiskt jobb med att vara Elises föräldrar. Jag kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara att tvingas ge henne mediciner, sprutor, sond etc och dessutom bli ifrågasatt hela tiden. Men jag vet att Elise inte kunde ha haft bättre föräldrar och ingen känner henne så bra som ni. Självklart måste hennes sjukdom tas hänsyn till, men ni känner henne bäst och vet vad hon mår bra av.

    Som jag har sagt tidigare, jag är så imponerad av din grundläggande positivitet. Men det vore väl konstigt om du inte bröt ihop lite ibland. Du har all rätt att tappa lusten och modet ibland, så som du kämpar på hela tiden.

    Skit i vågen, ibland är det på måttbandet det syns. Och det går dessutom i vågor. Du äter bra, följer dina points och har dessutom promenerat 1,5 timme idag, det ska du vara nöjd och stolt över!

    Stor kram, allra finaste du. Och jag köper gärna dina eco-krämer  
    HjärtaBästa och snällaste Ninnis Kram

    Äsch nu ska jag rycka upp mig och lägga mig på sängen med gullfia, tänkte pussa henne vaken
  • Heloise
    lanovia 08 skrev 2011-05-28 13:42:51 följande:
    Är så fruktansvärt grinig idag, vet inte vad det är med mig men jag känner mig som en tidsintälld bomb som skall till att explodera när som helst. Kanske skulle testa att städa mig på gott humör.
    Kanske är nått i luften för jag skulle kunna slita huvudet av Panzer och han har egentigen inte gjort nått för att förtjäna det. Fast det är väl det som retar upp mig han har INTE GJORT NÅTT... Ibland känner jag mig som en hushållerska. Men så är det ju inte egentligen, det är bara ajg som är understimulerad och tjurig för att jag inte har varit utanför Bomhus( där vi bor) på 14dagar. Så hade jag tänkt att vi skulle åka in till stan idag och köpa lite bodies till skvätten och kanske ett par tights till mig och en morsdagspresent till Panzers mamma. Så säger karln att "jag åker jag så kan ni vara hemma" ARGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG nä f-n heller jag måste få komma ut annars blir jag galen! Jag vet att han menade väl eftersom jag är trött (sliten och gråhårig mao det tar tid för mig att bli så snygg som jag vill vara för att visa mig för folk). Menmen nu ser det ut som att vi alla ska åka, såvida jag inte lyckas tjura sönder den mysiga familjetrippen

    Ninnis, mugglan och lanovia: tycker samma som er!

    Mugglan: tack för att jag fick ta del av din förlossningsberättelse!

    Daa: härligt att det ordnade sig med svärmor, men naturligtvis är det jobbigt!
  • Heloise

    Åsch jag fick hångla lite med Panzer och så bjöd vi hem vänner på middag och Harry Potter maraton, stan får vänta tills imorgon Nu är jag inte alls speciellt grinig längre haha.

    Ninnis: städningen kan alltid vänta  tycker jag. Själv sneglar jag på vinboxen och undrar om det är okej att ta sig ett pytteglas. Det värsta med vv är faktiskt att vinet är så dyrt i propoints. Nu är jag ju verkligen ingen vinkärring, men ett glas eller två på helgen tar jag gärna, det är fasiken en hel måltid *surar*. Så det får bli ett halvt glas och vatten.

    Ska provgöra salladen vi ska ha på Elises namnfest, sesampanerad kycklingfilé med en sallad på färskpotatis, sockerärtor, jordgubbar och ruccola.

    Sen har jag slängt ihop en äppelkak/paj-liknande sak. Kanske tarté är  rätt namn?

  • Heloise
    lanovia 08 skrev 2011-05-29 20:14:21 följande:
    Men mening med att vara ledig och få spendera tiden med sina barn det måste det väl ändå vara???
    WORD!

    Jag är fast i traderaträsket! Förlorade precis en auktion med massa fina bodies Elise växer såå jävla fort att de tinte är ngn poäng med att köpa nya bodies för hon kan bara ha dem en kvart( typ). Hon hade 50/56 i vad som kände som en evighet, sen blåste hon mer eller mindre rätt förbi 62, eller hon kan ha byxorna och tunikor/klänningar/tights och vissa bodies men en del är på tok för små. Så nu försöker jag shoppa på mig lite fina 68 bodies. Men jag är ju lite petig, får inte vara för flickogt eller ha konstiga färger som jag inte kan matcha med nått. Därför är jag så sur att ajg missade det där paketet, allt där gick att använda ihop. Sen så är jag så himla kär i MOLO kläderna

    Det blev en baddräkt, helt onödigt men vi ska ju gå på babysim med mongisarna( skrivet med kärlek eftersom jag själv har en odd-bird) och då lär man klä sig in style
  • Heloise
    lanovia 08 skrev 2011-05-28 19:13:11 följande:
    Sa jag att jag var grinig? gissa om jag blev på bättre humör när vi berättsde om bebisen för makens mormor! grattis är ju väldigt dumt att säga. Däremot var huvudbudskapet från henne att ojoj nu får ni att göra! Jotack svarade jag men nu skaffar vi inte barn för att inte få att göra! jo men hund o 2 barn! Ja, vad svarar man? Klart vi kommer vara sysselsatta men vi räknar med att kärleken väger över.
    Vilken svårmor! Du skulle ha sagt,: "va menar du att inte du kommer att komma hem till oss och ta hand om barnen medan jag och mannen roar oss? Jag trodde det var så det var, 1 barn tar man hand om själv men med barn no2 så får man gratis barnvakt..."

    Hos oss är passiv aggression ganska vanligt( fast vi har bra mammor) men det är mkt ja alltså nu får ju ni göra som ni vill MEN JAG SKULLE blablablalbla= ni är dumma i huvudet och begår ett misstag, men lyssna på mig så blir allt bra...

    Min svärmor gillade verkligen inte vår pojknamn och sa det gärna om och om igen, jag sa bara åt henne att "tja du har döpt dina barn och vi döper vårt barn" När vi fick elise så var både mamma och svärmor glada för då slapp ju vi dras med det fula namnet, "tja vi vill gärna ha fler barn och fula namnet är ff 1a på listan, så var inte så lycklig för det ni"

    Min svärmor och min mamma är faktiskt helt underbara men de måste hållas kort, med det menar jag att man får liksom inte släppa in dem för mkt för då tar de över. Ergo vi ber inte om speciellt många råd, vi sköter det mesta själv, ställer dem inför fullbordade faktum ex inget dop. Hade vi frågat ska vi döpa eller inte så kan ni hoppa upp och sätta er på att det blivit ett jävla tjatande om dop. Däremot så kan vi fråga, ska vi ha lax eller kyckling på namngivningsfesten, frågor som inte är så viktiga men som får dem att känna sig delaktiga Det är tur att både Panzer och jag är på samma våglängd där

    Panzers syrror däremot kan knappt ta ett eget beslut utan att fråga mamma och därför blir det kontroverser hela tiden när de ber om råd, får råd och sen gör tvärtemot...
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård