• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    muggles skrev 2011-09-27 11:18:29 följande:
    Äh dagliga sångstunder vid en viss tid är väl bara nys! Vad är det som säger att bebisen har lust med sång just då???
    Precis! När Mini var fem veckor hade det inte spelat någon roll om jag så hade stått på huvudet och spelat dragspel, var han grinig/hungrig/trött så var han.
  • Ninnnis
    ingenjörsbruden skrev 2011-09-27 10:25:50 följande:
    Asch, det är väl klart att du kan! Om du ska köra så ska det passa dig o Mini. Absolut inga hard feelings eller martyr-hittepåkänningar. Jag lööööööööövar!
    Gråa faran? Hmmm det får bli Silverpilen!
    Fast det spelar verkligen ingen roll för min del. Om det är fler som ska med så kan det kanske få avgöra när de kan?
  • Ninnnis

    Nu ska jag hänga ut tvätt på torkvindan i solen. Tänk att man kan få göra det i slutet på september!

  • Ninnnis

    Här kommer ett kombiberat egoinlägg och en fråga om råd:

    Tanken är att maken ska flaskmata Mini med utpumpad mjölk när jag är på hundträning (och även andra tillfällen när jag behöver vara borta mer än ett par timmar). Vi testade att ge honom flaska när han var en dryg månad gammal någonting, det var inga problem alls. Ett par veckor senare testade vi igen, även då åt han utan problem. Den första gångerna (gången?) jag var på hundträning gick det bra, men de senaste gångerna har han vägrat äta. Han har skrikit i en halvtimme-timme medan maken har försökt mata honom och till slut har han somnat av utmattning. Jag har sedan ammat honom när han har vaknat. Enda skillnaden är att de första gångerna var det nypumpad mjölk, de senaste gångerna var det uppvärmd fryst mjölk.

    Maken tycker såklart detta är jättejobbigt så han ville att vi skulle testa tillsammans ikväll för att se om jag kan få honom att ta flaskan. Maken började försöka och Mini skrek och vägrade äta. Han lugnade sig mellan varven men åt inte utan bara "tuggade" på nappen. Samma sak när jag försökte. Han blir helt dyngsur eftersom mjölken dels rinner utanför munnen, dels spottar han ut det som kommer i munnen. Vi testade olika flasknappar, både olika storlekar och olika märken. Till slut gav vi upp och jag ammade honom, han åt då lika mycket som vanligt.

    Mini tar inte napp heller. I början tog han den ibland men sista veckorna har han bara "tuggat" på den eller spottat ut den, ungefär på samma sätt som han gör med flasknappen.

    Detta känns skitjobbigt och ledde dessutom till gräl mellan oss eftersom vi båda blir frustrerade. Är det någon som känner igen sig eller har tips på vad vi kan testa?

    Förlåt för långt egoinlägg men det blev en väldigt tråkig kväll här hemma

  • Ninnnis

    Jag tror snarare den är kallare i så fall, men det känns inte som att det är problemet. Det verkar som han helt enkelt inte vill suga på varken flaska eller napp. Kopp kanske vore något? Eller ytterligare en annan flasktyp?

    Maken tycker vi ska fortsätta testa med färsk mjölk, problemet är bara att om jag pumpar ut och han vägrar äta så är jag rädd att jag inte har tillräckligt mycket mjölk kvar för att han ska bli mätt. Fast jag kan ju iofs pumpa ut lite och testa om han tar flaskan överhuvudtaget och i så fall öka efterhand.

  • Ninnnis

    Eftersom jag är arg, ledsen och har ont i nacke, skuldror och huvud tror jag inte det blir roligare än så här idag. Jag tror jag går och lägger mig och hoppas på en bättre dag imorgon, när maken åker till Stockholm i två dagar. *ironisk*

    Fast barnvagnsbio med Fin-Hvidis och Söt-J muntrar garanterat upp  

  • Ninnnis

    Tack, fina ni!

    MAM var det vi testade först, det gick de första gångerna men inte nu. Även MAM´s nappar funkade i början men inte nu.

    Nu kommer vi att ha strömavbrott i tre timmar så jag blir datorlös... 

  • Ninnnis

    tack för era råd och peppning, ni är bäst! Vi får helt enkelt fortsätta traggla och hoppas att det löser sig. Napp struntar jag i om han inte vill ha, men flaska kan ju vara smidigt. Jaja, det hade varit värre om det var bröstet han inte ville ha...

    Jag har haft en mycket bättre dag idag, tack vare Hvidis, lilla J, barnvagnsbio, sushilunch och shopping

    Heloise, jag måste bara säga att Elise var hysteriskt söt i sina glasögon! Hon ser så klok och förståndig ut ♥ Jag kan tänka mig att personalen på neo får ett extra sting i hjärtat när de ser lilla Elise.

    Blommis, det låter spännande med din grupp! Hoppas det känns givande i längden.

    Levande kräftor har jag aldrig köpt själv, bara döda färska småländska i hink. Med tanke på hur goda de är så längtar jag ännu mer till helgen

    Jag har nog fortfarande inte fått det hela helt klart för mig, blir det så att jag och Ingis kommer på lördag? Är det i så fall något vi ska handla med oss Blommis, eller hade du möjlighet att handla och så delar vi på det sedan? Det ska inte vara för mycket jobb för dig, känn dig fri att delegera om du vill!

     

  • Ninnnis
    lanovia 08 skrev 2011-09-28 11:28:30 följande:
    Men i allt gnäll som jag just nu häver i mig är jag egentligen glad, har en helt underbar dotter som förgyller dagarna. I magen ligger en krabat som är aktiv och gör sig påmind och om inte allt för länge kommer han titta ut och bli en del av våran familj. :-P
    Hjärta
  • Ninnnis
    muggles skrev 2011-09-28 10:50:47 följande:
    Vi värmde mjölken till 38-39 gr. Och ibland fick vi värma på efter halva tiden igen om det hunnit svalna för mkt.
    En dum fråga, hur vet man hur många grader mjölken är? Vi har kört droppe-på-handledstricket men det är ju svårt att känna exakt. jag tror som sagt snarare mjölken har varit för kall, framför allt efter en stunds försökande.

    Jaja, nog om detta.

    Vad duktig du är med träningen Mugglan! Strongt att komma iväg och spinna. 
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård