Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Syrinx-HEJJA dig och maken och era spelningar! Vad duktiga ni är!
    Och jamen shit vad sjuk du blev då, när värdena sjönk! Jätteläskigt! Tänk vad mycket som kan hända med våra kroppar-vi är en komplicerad, urstark men skör konstruktion.

    Lanovia, trivs du på nya jobbet? Några roliga kollegor? Man kan ju behöva ett skratt om dagen tänker jag. Känns det OK eller rent av skitbra att lämna barnen åt andra och vara vuxen vuxen?

    Solde, hur i all världen går det egentligen med ditt jobb och hela snurren? Tycker det var lite väl länge sedan vi hörde något.

    Och alla andra-vad ligger i tiden just nu? Hinner ni andas lite vår och förnimma solen, eller vad pågår?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Kjell Präst skrev 2013-05-14 13:24:05 följande:
    I kväll blir det föräldramöte inför sommarens konfirmandläger. Jag ska berätta lite om undervisningen, häromåret var det en rätt aggressiv mamma som ställde mig mot väggen och krävde att det skulle vara ordentlig kristen undervisning, annars kunde hon ju skicka sin son på vilket läger som helst. Och det hade hon ju rätt i...


    Ja, det hade hon ju rätt i! Annars kan du kanske erbjuda viss extraundervisning med vikt på Älgen Krister och färgade papegojors nya roll i gudstjänstordningen. Och särskild läxa om vigselordning. Braa för att visa god vilja tänker jag. OskyldigDrömmer
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, ja just det "jag vill leva" kort och gott. Och så helt avgörande.
    Hejja musikern!

    MSW, ja idag är det lugnare. Fast jag har själv tagit mig en aktivitet andra kanske tyckte var lite väl snabb. Jag har gått min skogsrunda(den jag även springer) som är 6 km. Kände att det var dags att pröva benen i mer normal promenadtakt, alltså inte bara gå såååå försiktigt hela tiden. Det var mulet idag och svalt, och då passade det bar tyckte jag, för det är lättare att orka om det inte är så varmt och så starkt ljus.
    Tyvärr började det spöregna, så jag blev rätt våt och kall, men själva promenerandet gick mycket bättre än man kunnat tro. Jag gick precis som när man går i sällskap och tar det lugnt, men ändå går på liksom-och det tog exakt de 80 minuter det då brukar ta. Skitskönt att känna att benen bär!!!
    Däremot började det rinna ur näsan, och det där som rinner därifrån ska man ha lite koll på, för om det bara är sårvätska så är det lugnt-om det rinner annan vätska kan det vara läckage av hjärnvätska, och det ska det inte vara. Men jag tror inte det är det sista. Hoppas jag.

    Oooo vad god min hemmagjorda nässelsoppa är! Jag vill göra massor mer och frysa in stora baljor att ha sedan i vintern och höstruskett!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Daa-det var väl en smart lösning!

    Det blev på tok för mycket igår. Eller,det kanske sammantaget varit lite väl de senaste dagarna, så varje dag precis gått, men igår blev jag heldålig på kvällen. Det kändes som att jordens influensa var på väg att bryta ut, eller "om jag lägger mig ner och somnar nu, då dör jag nog". Jag mådde skitkass helt enkelt.
    Så idag gick jag tillbaka och la mig igen efter morgonmedicinen. och sov hela förmiddagen. Det behövdes känner kroppen.
    Annars har jag stigit upp varje morgon, för jag har velat behålla rutinerna från sjukhuset, att sova på natten och vara vaken på dan. Det är då också lättare att ha frukost-lunch-middagsrutiner som normalt folk. Och det här med regelbunda måltider är ju en av mina nycklar till min "Leva Länge och Väl-livvstil".
    Men, idag blev det undantag och det var nog viktigt. Jag är inte stark än.
     


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    ANDBEYOND!!!


    Wohoooooo! Jamen tänk för att du faktiskt HAR ett gäng alldeles riktiga människor bara precis en knapptryckning bort! HUR har du det?

    Berätta berätta berätta!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Idag är första dagen seda jag kom hem som jag faktiskt har suttit i den rosa baden-baden och läst min tidning under päronträdet som precis håller på att slå ut.

    Sedan gick jag ut i skogen med min lilla hund-som tyckte det var en tokig idé, eftersom det var ju alldeles för varmt för hans smak. Men vi var ute i 3h o 40 minuter. Mycket beroende på att vi gick förbi bondgården, där bonden just fått besked att han har cancer, så han behövde prata lite. och jag kände att jag fattar precis hur han lider under ovissheten inann de får veta om och hur spritt det är osv.
    Jag hittade mina murklor också, så nu ligger de där på en tallrik och behöver bli rensade och förvällda.
    Men det får bli sen, för nu blev jag trött i luvan. Kanske ska jag sitta lite mer i baden-baden?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Andbeyond-RÄTT ställe för kaskadkräk, kan jag bara säga!

    Och: jag fattar! Alltihop, rakt av. Och det är jag säker på att hela resten av högen här också gör.

    Jo, jag är nyopererad och har varit hemma från sjukhuset i bra precis en vecka idag. De hittade en tumör i hypofysen på mig i vintras-när jag blev röntgad för att jag fick sådan konstig yrsel helt plötsligt.
    Den, kan som d förstår, antagligen förklara en del angående oönskad barnlöshet och så vidare. Resan har varit ganska förskräcklig, även om beskedet påe tt sätt gav en viss upprättelse på så vis att jag kanske nu kan lägga undan en del av mina tankar om at vara klenare, sjåpigare och sämre än andra-har man en hjärntumör, så har man iallafall en förklaring liksom. Op har gått bra, men jag är ju inte uppe och steppar än precis, utan får nog finna mig i att at det ganska lugnt i sommar, vad det verkar. (Känns som om jag av olika skäl sagt just de flera somrar i rad nu...)

    Jag har, för den delen, saknat dig massor också!!! Hjärta


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ja, det blir ju en tid av kontroller, dels endokrint, så att hormonbalansen blir bra-det kan komma att krävas medicinering om hypofysen sviktar. Just nu står jag på hydrokortison för att hålla den stabil och i schack-den gillar inte att bli petad i kan man säga.
    Sedan är det ögonen-jag fick synfältsbortfall pga tryck på synnerven, men det verkar vid första kontrollen ha gått tillbaka-men ny kontroll väntar. Så har vi själva tumören, som kommer att hållas koll på så att man verkligen fick bort allt och hur det sedan ser ut. Det blir magnetkamera inom ca ett halvår.
    Ja, och sedan vill reumatologen kolla sina grjor för att se om led-och muskelvärken jag dras med kan haft samband med denna lömska knöl.
    Själv hoppas jag att även mina hemska migränanfall kanske kommer att blekna bort och bli färre.
    Tänk att det ibland kan dyka upp en förklaring där flera i sig diffusa grejor visar sig kunna höra ihop. As-jobbigt, eftersom jag tycker det mesta likaväl brukar kunna viftas bort med "jamen stress"

    Du kan ta med dig lillstumpan och hälsa på hos miiiiiiiiig om du vill! Skrattande Min sambo ska jobba och det enda vi har inplanerat är att kolla i sonens fotbollsmatcher-och jag är minst sjskr tom 16 juni-sannolikt förlängs det. Helt seriöst-du kan lätt bo här, och här kan vi prata huuuur mycket vi vill!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Vid midsommar ska vi upp till Stockholm och ut till skärgår´n o släkten-du kan åka med oss ner hit när vi åker hem, åsså ta tåget tillbaka när det passar! Vi ska slänga av Blompojken hos bästisen ngra dgr, så den veckan är det verkligen bara jag hemma och HUR trist tror du jag kommer att ha på en skala! Haka på vettja!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård