Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Jag instämmer i Hvidis inlägg och så hoppas jag Andbeyond fortsätter hänga, BS vill jag höra av och Kjell, vad gör du är det mycket i körka just nu? Det är väl sådana tider va?
    Anne på Grönkulla, är du där? Start September-ja ni vet nog att jag gärna hör av er allihop!

    UUUUJ vad jag tog i mycket nu idag! Jag hade fått nog av att se vinternas fägelskit på altanräcket efter all matning, så nu gick jag ut för att torka rent.
    ...flera timmar senare och efter att först ha legat och strukit ut linoljesåpan jag köpte igår, blev det ett resolut byte till högtryckstvätten och nu har jag blåst av allt från tak till golv därute och jädrar vad mina armar darrar nu! Såpa i ögat hanna jag också få och GUD vad mycket skit jag samlat därute på altanen! Nån gammal möglig sak jag tror var en matta en gång i tiden, krukor med döda lökar i, musselskal "som kan vara fint att göra något med någon gång", kvarglömt myggmedel, rostiga ståltrådar efter något floristprojekt, sonmens fiskespö, leksaksbilar något barn lekte med i somras...jag har inte så pedantiskt hemma hos mig. Skäms
    Fast nu är det rent!
    Nu vill jag köpa blomjord och plantera i mina balkonglådor. Men katterna tror att lådorna är deras säng så det vette tusan om det är någon idé.
    Och så vill jag måla om sittmöbeln, fixa till satllyktan, hänga upp amplar, köpa en ny grill...

    ...byta ut spaljén nedtill på utsidan och plantera tre stora Flammentanzrosor som kan klättra högt högt och svepa in hela min altan i röda rosor.

    Kan inte den där postkodmiljonären ringa nån gång, undrar jag igen?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ja, men nu gick det över! Mina händer skakar när jag håller demframför mig. Jag borde nog ha delat upp jobbet på två dagar-minst. Men det är ju väldigt skönt att se det gjort nu efteråt.
    och jag satte Blompojken med kompis på att grädda våfflor under tiden, så när jag var färdig var det serverat. Man måste vara smart och planera det för sig lite. De kan mer än man kommer ihåg att tro (och mer än de tycker är bekvämt att erkänna), så de skall sättas i sysslor så man har ltie nytta av dem!Cool


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Daa skrev 2013-06-09 20:01:43 följande:
    Vilket arbetspass, Blomman! Vad säger kroppen om det?
    Jag vet inte-för jag tog  en morfintablett och sa åt kroppen att hålla käften. Tyst
    Jag kan inte BARA anpassa mig till den ämliga stackaren hela tiden kände jag nu. Lusten att göra saker måste få sitt utlopp också. Men visst, det är typiskt att man tar sig för lite mer än man borde, bara för att man ju vill bli klar och så vidare. Vi får väl se imorgon ifall det straffar sig att jag körde på så hårt idag. Isåfall får jag väl vila lite extra då.

    Underbara ungar med sina öppna ansikten medan de upplever, och med fantasi man glömmer att man haft!

    Kjell-ja att få göra den del man är bra på istället för att sprida ut sig på allt möjligt annat brukar vara ett bra koncept. Vad kul med dottern! Det måste vara roligt att ha stora barn och få uppleva sådana sorts samarbeten!

    För övrigt: Det är i sanning sommar när man kan gå ut med genovått hår och det har vindtorkat inom några minuter i kvällspromenaden.
    Det är också i sanning sommar när det åskar och öser ner regn så det blev helt svart inomhus och gatlyktorna tändes.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, vi fick slita ut alla sladdar nyss, för strömmen gick och det slog ner precis utanför och som sagt, de här veckorna på året, brukar det inte gå igång några lysen-ens här i mörkaste småland, men nu belv himlen så svart av molnen att det tändes!

    Jag ska inte storstäda med högrtyckstvätt och såpskurning alla dagar, jag lovar-men det var fasen så skönt att se skiten bokstavligen rinna av altanen idag! VITT blev det och det luktar såpa därute och inga spindelvävar och allt pollen som gult och kladdigt låg över alla ytor är borta!
    Nu kan jag ju faktiskt sitta därute!!! Och eftersom den är utanför köksfönstret, slipper jag nu få ågren varje gång jag står och gör min frukost-istället kan jag känna mig nöjd. Det får vara värt om jag tog i lite för mycket.

    September-ja den här tiden på året är smått hysterisk med allt som nästan jämt ska klämmas in. Man skulle behöva att den var dubbelt så lång, själva försommartiden. Bra att du sov! *fortsätter hålla tummarna*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    start september skrev 2013-06-09 20:51:04 följande:
    Jag tror på dig PB och på dina planer!
    Hjärta
    Jag behöver all tro från alla jag kan hitta omkring mig. Det finns gott om folk som inte gör det också. Tror alltså. Och de säger det gärna

    -dä går allrí
    -det kan du väl inte
    -du borde väl istället
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    -Åh vad skönt att hon kunde delta trots ont i halsen och du med på dopet! Det är inget kul om man mååste ställa in!
    Och grattis till förstaplatsen-vad kul!

    Om du inte är frisk imorgon tycker jag du ska stanna hemma hörru!
    Man ska vara lite försiktig med sommarinfektioner, för är man inte det, kan de envist hänga sig fast hela sommaren-och det vill du väl inte!?!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Men Klockarbol vilken däckning! Just apropå mitt inlägg om sommarinfektioner också. Blä!

    Här är det lock uppifrån som trycker neråt. Det vankas åska, det känns i hela systemet. Och molnen som ruvar över oss, är precis sådär svarta att man inser att när det brakar loss, kommer det att vara å det mest bestämda. Men än är det bara kvavt och tryckande varmt. Om jag går ut i trädgården-då börjar det nog, tror ni inte det?

    Idag är andra dagen då jag bara behöver ta min medicin två gånger (istället för tre) och jag har nu halv dos mot för innan endokrinläkarbesöket. Och svullnaden lägger sig sakta men påtagligt. Det är nu 5 kilo lägre än min toppnotering. Jag är mycket glad över detta!!!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Tack Klockis!

    Nu har jag fått åka em igen-fasen vad segt allt blir när man prompt ska bli dålig på tider som gör att man hänvisas till akuten! är det något jag är trött på så är det att vänta på akuten medan olika läkare och sköterskor ställer frågor jag bara vill skrika av. Jag vet ju att när allt kommer till kritan kommer de inte att våga göra annat än hänvisa mig till sina specialister-som ändå inte jobbar förrän nästa dag. och så vill de ha mig under observation utifallatt.
    Nå, den här huvudvärksattacken med kräkningar och alltihop, går visst att hänvisa till "det normala som kan inträffa efter en så stor operation, då nerver och annat reats", så läkaren vill inte alls ändra kortisonet, utan tvärtom from nästa vecka minska det ytterligare, för att så snabby som möjligt få bort det helt.
    Men om jag börjar må så här dåligt igen, "måste jag absolut uppsöka akuten". Jaha. Jamen då hoppas jag att jag inte kommer att börja kräkas igen då. Eftersom jag är less på akuten. Och på att de fasen inte klarar att sticka mig. Fyra gånger behövde hon igår, för att få mina rör. Båda armvecken och båda händerna. Är jag någon slags nåldyna eller?
    Men-tack och lov att huvudvärken släppte, för den var inte av denna världen. FY tusan!

    NU ska jag sätta mig ute under päronträdet och läsa lite i min bok.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Kjell Präst skrev 2013-06-12 16:23:12 följande:
    Idag har jag haft två skolavslutningar. Man kan tycka vad man vill om att ha sådana i kyrkan, men nog blir det lite konstigt när jag i princip har munkavle och bara får tala om sommar och sol, medan skolans rektor sjunger en psalm som solosång och en av eleverna sjunger ett solo ur "Jesus Christ Superstar"


    Vänta nu...*får inte alls ihop det*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård