Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Kjell Präst skrev 2013-06-13 07:56:52 följande:
    Då är vi två!
    I julas kom rektorn fram och läxade upp min kollega och chef för att han, typ, nämnt julkrubban i sitt korta tal vid avslutningen, medan rektorn själv sjungit solo i "Ding dong merrily on high, hosanna in excelcis"

    Å andra sidan - Häromåret, också på en julavslutning, sjöng åttorna "Får jag ligga med dig då". Man kan tycka att skolan borde visa kyrkorummet lika stor respekt som kyrkan förväntas visa skolan.
    Men VAD svarade din kollega då? Är det inte läge att någon av er upplyser rektorn omvad psalmerna har för betydelse i gudstjänstlivet? Fast, eftersom han återkommande verkar vilja sjunga solo, kanske han byter till "vill du ligga med mig då" istället isåfall...Obestämd

    Jag tycker det här är ett utmärkt exempel på att vi inte skiljer så väldigt värst mycket på kultur och religion, ens vi sekulariserade svenskar, när allt kommer till kritan. Och då bli det fattigt om man ska sortera bort allt som inte är neutralt, allt som inte skulle kunna råka stöta sig med någons trosuppfattning eller vad det nu är man är så rädd att stöta sig med.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Norrskensflamman skrev 2013-06-13 21:36:04 följande:
    Kjell, kan du be en förbön att min mor slipper lida och vara rädd, så vore jag oändligt tacksam... 

     
    *joinar Kjell i den bönen*

    Älskade Flamman, jag är med dig i mina tankar, för det lilla det hjälper.
    Jag hoppas du får några klara och fina stunder med din mamma den här sista tiden-det är en väg vi alla måste gå, menden kan se så olika ut. Jag önskar din familj en varm och innerlig sista bit på färden.

    Stora varma kramar!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    MSW skrev 2013-06-13 20:16:34 följande:
    Här är full planering inför helgens 30års/examens fest för ca 50 pers..
    Examen minsann-gratulerar! Hur känns det att vara klar?
    Norrskensflamman skrev 2013-06-13 21:31:07 följande:
    Blomman, hur mår du nu efter senaste akutbesöket?  
     
    Bättre tack, men mycket trött. Sov halva dagen idag, och det behövdes. Jag får visst finna mig i att mobilisera ännu mer av det där tålamodet jag hela tiden pratar om. Men så länge jag inte går och får någon hjärnhinneinflammatione eller något sån´t farligt skit, så är det ju lugnt.

    Imorgon är det skolavslutning här. I sporthallen-helt värdelöst, men det har visst skett på önskemål av föräldrar, som av någon anledning inte tyckte hembygdsparken var bara (där vi varit de tidigare åren, eftersom kyrkan här renoveras).
    Här sa prästen för två år sedan ifrån och undrade vad vitsen allas var med att hans kulle komma, då han skulle få dikterat vad han skulle säga "Då kan ni ju säga det själva menar jag" sa han, och så sket han i det. Så, nu pratar rektorn och så sjunger barnen sina ivisor-och så sjunger vi psalmerna som "hör sommaren till" och så har man uppnått vaddå?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Sådärja-då var det sommarlov!
    Här blir för tillfället ingen större salut mer än att vi lagar favoriträtten (bouillabaisse, eller fiskgryta om man vill säga det enklare..) och så ska vi baka en kladdkaka och ikväll ska vi äta godis framför TV´n. Sambon jobbar extra å det värsta den här helgen, eftersom det är ett större evenemang  en av grannorterna som han skrivit upp sig att jobba på. Alltså roar vi övriga oss själva-genom att äta en massa gott, hur bra det nu är? Obestämd Fast, gott är det juDrömmer

    Vad gör ni andra?

    Ninnis, jag och Truls behöver ha hit dig på intensivkurs! Jag kan vara vaken med dina barn på nätterna-och så hjälper du mig att lära mig hur jag ska lära hundskrället att
    *komma när jag ropar-inte bara är han vill
    *inte dra i kopplet
    *gå lös bredvid mig
    *ge fasen i att skälla-eller ens bry sig om andra hundar när de går förbi
    tillexempel.
    När kommer du?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Kjell, ursäkta, men

    Snacka om förföljd, hemsökt och jagad av brudeländen...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hvidis-nej nej: sommaren har alldeles precis börjat! Det är hela juli och hela augusti kvar, och midsommar luras, för det är bara förfesten till alltihop! Det är bara våren som är slut.

    Vad är det för fest ni ska på?

    Idag har jag planterat i mina blomlådor, så nu är det fint på altanen.{#emotions_dlg.flower}
    Jag skulle ha rött och vitt hade jag tänkt, men det blev lime, cerise och blått ihop med lite brunrött istället. Så kan det gå när inspirationen slår an nya strängar. Hoppas plantorna tänker vilja leva också nu, så dyrt som det blev.Skäms


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Här har vi just sopat ur hönshuset *hostar*
    Det är värt glada tjut det med! Klelelelelelele! Skrattande

    OCH jag har hittat en person att köpa mina hönor av. Jag har bestämt mig nu: det blir Hedemorahöns! Eng gammal Svensk lantras, som är anpassad till vårt bistra klimat genom att de utvecklat mycket dunig och tjock fjäderdräkt. de har så mycket dun att det ser ut som om de har byxor på sig-mamelucker!
    Kolla:

    Och här är en bild på en tupp som ser ut precis som den jag ska få köpa:


    Är han inte fin?

    Och så har jag planterat mina blomlådor-om katten ligger sönder dem nu så är hon nästan dödens...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jag har en hälsning från Flamman:

    "Inatt hämtade Gud hem mamma, lugnt och stilla. Hon fickdö hemma med pappa vid sin sida, precis som hon uttryckligen önskat. Tack för alla böner och tankar, hälsa alla i tråden <3  /Flamman"


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Syrinx, hönorna flyttar in som tidigast v28. Vi har inte bestämt spikat än, för kanske ska jag ta både några vuxna och några kycklingar, och isåfall måste vi bestämma huruvida de alla ska komma samtidigt, eller om jag ska hämta de stora först. Det är inte heller färdigt i hönshuset, så det måste ju fixas klart först. Huvudsaken är att jag nu hittat någon som känns seriös och som hösnen haft det bra hos inann de ska flytta till mig.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård