Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Flamman, usch vad jobbigt att det är så darrigt med pappas hälsa! Det är ju redan imorgo det är begravning, så det är ju inte så mycket tid att krya på sig på.

    Kjell, oj vad många saker som ligger framför-det är nog bra att du har kyrkan för dig själv. Jag gillar att vara i tom kyrka-då måste jag alltid sjunga, det låter så annorlunda när det är folktomt.

    Hvidis, vart ska Batman och barnen åka då utan dig? och hur länge? FY vad trist-och alla de där bacillerna gör det ju inte roligare!

    Min dag är so far jättekonstig, kunde inte sova-vaknade vid 02-tiden, ont i magen och kände mig lite febrig försökte läsa och somna om-omöjligt. Det började småningom både ljusna, spöregna och åska. Fick gå ut och hämta skruvdragaren jag såg var kvarglömd ute, dra ur alla telefoner, dator och tv, läsa lite till. Blev hungrig. Fick gå upp och göra mackor. Läste lite till. Somnade en stund. Vaknade av sambons morgonbestyr. Somande igen. väcktes av en hantverkare i telefon vid 8:30, la mig igen och sov faktiskt ett par timmar i sträck. Nu är det ju redan eftermiddag och jag har å ena sidan käkat frukost redan vid femtidn, men något morgonkaffe har jag ju inte fått och nu är det ju efter lunch redan. Ska jag då göra kaffe eller lunch?
    Dessutom har jag fortfarande ont i magen. Jag tror jag gör lite thé...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Hvidbrud skrev 2013-07-04 16:08:54 följande:
    Det får bli en annan slags semester för mig här utan barn. Lite tid till väninnorna kanske?
    JA!!! Skitbra! En flaska vin på balkongen, en walk in the park, ett glas vin till på en uteservering-och förresten kan man dra med väninnor också ut i skogen. Fast ni har kanske ont m skog just där du bor? Isåfall får ni vara på fälten och ängarna och vid stranden istället. Med picknick.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Nämen se där-både MSW och Leksi också-vad kul att se er!

    Nu har jag målat andra varvet i hönshuset, så nu är det vitt som värsta Lantlivs-artikeln och shabby-shicslarvigt nog för att nog kunna bli en stådsmässig bostad åt de små hönorna. Det är iallafall garanmterat snyggare och trevligare där nu än det någonsin var då det var utedass, vågar jag påstå. Fast det är ju inte klart än förstås.

    Fasen vad jobbigt det är att måla! Jag har ont som attan i amarna-och i skinkmusklerna efter att ha klättrat upp och ner på stegen. Ajajaj!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, i tankarna är jag med dig idag. Lyssnar på klockringningen, sjunger med i psalmerna och kramar och håller dig mitt varmaste och starkaste.
    Jag önskar er det finaste av avsked och stor gemenskap den här dagen.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hvidis, det där var tider det! Indianer i dalen...

    Lanovia, där är du ju! Läget?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Lanovia, 50%! Det var många! Har du jobbet kvar eller vilken halva hör du till?

    Med mig går det sakteliga framåt. Jag har haft mina motiga stunder och en stor del av det motiga är att vara tvungen att frambringa tålamod med situationen och ta en dag i taget. Men som helhet har ju hela den här prövningen avlöpt väl, fast det har varit och är en pärs.

    Just nu är jag rätt trött på hela grejen och skulle gärna hoppa fram några steg i processen, men det går ju inte. Jag är sjukskriven resten av sommaren och har bett om en samtalskontakt inför hösten, eftersom jag har hela min livssituation att försöka få någon rätsida på, och nu tycker jag det börjar vara rätt många bitar att hålla reda på.
     
    Min stora grej i tillvaron just nu är en så liten sak som att jag ska hämta hönor och därför försöker få iordning hönshuset. En liten sak men en som gör mig glad-och det an jag behöva. och den passar in i livsbejakande hållbara saker som jag haft på hjärtat länge. Alltså lite av ett statement för mig själv att sker jag drömmer om visst kan bli av även om det kommer käppar i hjulen.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Hvidbrud skrev 2013-07-07 10:48:39 följande:
    Blomman: jag älskar dina livsbejakande hållbara små bitar
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, det låter som att ni fick precis en sådan dag som jag önskade er-förutom det skitjobbiga med att din papap mår så dåligt, förstås. Jag hoppas han kryar på sig!

    Daa, vad härligt att semestern äntligen kommer nu! Någon sådan där spontan utflykt låter väl skönt mitt i att förövrigt inte borda och måsta så mycket? Jag tycker de är en tacksam tid, när barnen ännu är så små att de faktiskt är lätta att skapa förväntan och spänning hos i väldigt enkla saker.
    Konsten är väl som vuxen att få det att duga även för en själv, mitt ia lal redovisningar av hur hejdlöst mycket och storslaget Alla Andra tycks planera, hinna med och uppleva.

    Vart skulle du vilja komma iväg, om mamman själv helt fritt fick välja?

    Leksi, oj, då har det varit intensivt! Då var det ju tur att du fick lite smörgåstårta att höja energin med...Tungan ute


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Idag skulle vi behöva köra järnet, med storstädning och egentligen hönshusbygge också-vi kanske får gäster imorgon. Men allvarligt-det är 24 grader varmt redan och jag fattar inte hur det ska finnas orka att ens röra sig.
    Hunden släpade jag ut på en runda vid niotiden, och jag tror inte han tänker sig någon mer motion idag. Han avskyr värme och ligger så platt han kan på svalaste stället.

    Läsa bok i skuggan under päronträdet är helt klart mer anpassat till hur jag funkar i värme än att näta och bygga hönshus. och städa inne hela dan-verkar det kul? Nä just det...

    SoligSolig Solig SoligSoligSolig SoligSolig Solig SoligSoligSolig SoligSolig Solig SoligSoligSolig SoligSolig Solig SoligSoligSolig SoligSolig Solig SoligSoligSolig


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Hvidbrud skrev 2013-07-08 11:55:55 följande:
    Gissa hur tråkigt det är att vara sjuk när det är så fint väder!? Vill också ut och njuta under ett päronträd
    Värdelöst! Är vad det är.
    Jag är alldeles skakig , svettas och har ont i halsen och näsan idag-det har varit något på G ett tag nu, men det verkar inte bli vare sig bra eller bryta ut fullt. Det blir definitivt ingen storstädning och inget annat som kräver krafter heller.
    Mår du något bätte Hvidis, eller är det oförändrat?

    Det går inte att sova på nätterna i värmen! Jag blir galen. Vi har en fläkt, men den låter ju, så då kan jag ändå inte sova-dessutom blir jag förkyld av drag både från öppna fönster, fläktar och AC, så det är inte mycket att göra. Jag tror alla älskar jättevarmt, utom jag och min hund. Vi blir trötta och ligger platt.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård