• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • passionsblomman

    Nej, här tog orken tvärslut nu och bihålorna dunkar, så jag tackar för idag. Vi ses imorgon fina trådisarna. Hjärta


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Daa
    passionsblomman skrev 2011-01-12 21:54:09 följande:
    Daa, HÖRDE du att jag just tänkte "undrar hur Daa har det?" ???????? *paff*
    För PRECIS då kom ditt inlägg upp!

    Spontant skulle jag säga att det är en svacka och att produktionen behöver stimuleras upp mer, men vad fasen vet man när allt kommer till kritan, allt verkar kunna vara och bli precis hur som helst och från en gång till en annan helt olika. Mitt bästa råd nu är att du ringer amningshjälpen, för de brukar faktiskt ha lite koll och råd.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ja, vi verkar ju ha någon sorts connection. Har fortfarande inte smält "Jag ska bara byta vattenpumpen, Gerd".

    Tack för bra synpunkter. Jag ska ringa amningshjälpen för att förhoppningsvis få lite konkreta råd i stil med att jag ska pumpa x antal minuter före eller efter amning.
    Jag är väl inte ute efter att amma tvillingarna som självändamål, snarare känns det som att det skulle vara oerhört praktiskt att kunna. Särskilt när jag framöver kommer att vara ensam med dem.
    Att få i mig tillräckligt med mat har jag insett kommer att bli ett bekymmer. Det förutsåg BM under mitt sista besök hos henne och jag gjorde det när jag på BB klev upp på vågen och den stannade på inskrivningsvikt +4 kg.

    Att sova mycket, det är kört. Däremot tror jag inte att jag på den fronten har det värre än de med ett barn, för maken och jag är ett team. Under Operation Biffa Bebis måste de äta minst var tredje timme och vi matar varsitt barn. Han har koll på barnen just nu så att jag ska kunna vara här och fråga om råd.

    De är två veckor gamla nu och växer ganska kraftigt, så jag tror att de bränner en hel del. Vi tycker oss se begynnande dubbelhakor på dem båda och Axel börjar fylla ut överskottshuden på benen.

    Bruttan, tack. Jag kommer förmodligen att ringa dig. Faktiskt så föreslog maken det tidigare ikväll, men jag tänkte att du ju har ont i halsen. Planen blev att skicka ett sms, men det blev sedan inte av.
  • Leksi

    Tillbaka efter amningspaus, får se hur länge jag kan sitta här.

    Nattinatti Blomman! Hoppas du får sova gott trots förkylningen.

  • Leksi

    Mysigt med dubbelhakor Daa!! Skrattande Det bådar gott!

    Att dricka mycket när man ammar är också viktigt, men det har du kanske redan märkt att man blir extra törstig? Du kanske kan försöka få i dig extra kalorier den vägen så slår du två flugor i en smäll? Det är ju inte alltid man har tid att äta precis, då kanske du kan stjälpa i dig ett glas nyponsoppa, smoothie o.s.v.?

    Hoppas du får bra hjälp hos amningshjälpen imorgon!

  • Daa

    Än är de inte så stora, dubbelhakorna. Vi kanske bara inbillar oss. Men visst växer de.


     


    Nu är det snart dags för kvällsmålet och de verkar väldigt hungriga, fastän de för en liten stund sedan ratade flaskan. Vi får se hur natten blir.


     


     


    Kram på er.

  • Leksi

    Flamman, det smärtar verkligen att läsa hur hemskt du mår just nu. Och det är så orättvist! Att han skyller allt på dig... Har han inga förpliktelser jämtemot dig då?! Demon Nej jag ska inte skriva det andra skrivit så bra innan, men arg blir jag!! Önskar det fanns något jag kunde göra så att allt blev bra igen. Hoppas du har vänner och familj som tar hand om dig.

    De varmaste kramar ♥

  • Leksi

    Villemoa, tackar som frågar. Alfred är mycket bättre nu och vi har inte behövt åka in något mer till sjukhuset. Han är fortfarande snorig, hostig och kan absolut inte leka själv men det går åt rätt håll och han sover mycket bättre nu. Skrattande

    Tänk att Ellie redan blivit två månader! Uj vad tiden går fort. Krama henne från mig!

  • Leksi

    *fortsätter hålla tummarna för Mugglans bebisar*

  • Aleta

    En extrakram till Lanovia idag!

    Grrrrrrrrrrrrr för Heloises pappa Skrikandes 

    Vilken tragedi för familjen som var i samma situation som Mugglan och vad skört allting är. Hoppas, hoppas, hoppas att allt fortsätter se bra ut.

    ...och kära Passionsblomman....
    Nu har du gjort det igen! Fattar du inte hur bra du skriver? Vilka kloka ord! Så välformulerat!
    Den här gången kryper jag på mina bara knän och ber dig: Snälla! SNÄLLA! Skriv något, vad som helst. Livsbetraktelser, anekdoter, varför inte använda oss som grundmaterial om det kniper?
    De VET hur mycket jag tycker om böcker och hur mycket jag läser. Kan du inte tro på att jag har åtminstone liiiite rätt i det jag säger? SKRIIIIIIIIIIIV!!!! BÖRJA! NU! Klipp ut några av dina inlägg som start så ser det mycket ut redan från början.

  • Aleta

    Och kram till alla er andra , ledsen att jag inte orkar kommentera mer, men jag är så trött.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård