• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Skulle precis skriva ett lite längre inlägg för en gångs skull, men nu hör jag att lillkillen börjar vakna från middagsluren.

    Nämnda lillkille har nu hunnit bli 13,5 månad. Om allt går som det ska blir han storebror i mitten av februari, det blir således ca 19 månader mellan syskonen. 

    Jag börjar jobba 11/9, då skolar maken in Mini. Och för att svara på Daa´s fråga om dagisstart så har jag ingen ångest inför att "lämna bort" honom. Jag har fått ett väldigt bra intryck av förskolan och personalen och tror att han kommer att få det bra där. Jag är beredd på att stålsätta mig inför eventuellt ledsna lämningar, men när han har kommit in i det tror jag det blir bra.

    Däremot kan jag känna lite oro inför den kommande vardagsstressen. Göra mig iordning, göra Mini iordning, frukost till båda, rasta två hundar, lämna två hundar på hunddagis och Mini på människodagis och ta mig själv till jobbet, oftast utan möjlighet att flexa med tiden. Lyckligtvis är vi ju två som hjälps åt och när vi bara får rutin på det så blir det säkert bra, men när maken tex är bortrest i jobbet måste jag ju kunna rodda det själv.

    Jag kan även noja lite för att Mini är lättväckt på dagen och kanske inte kommer att sova så länge som han egentligen behöver, att han fortfarande gärna blir matad och helst vill ha maten i "burkmatskonsistens" och frukten mosad. Han tränar dock på att äta med sked, gaffel och/eller händerna, och ibland tuggar han i sig en halv äppelklyfta innan den åker i golvet

    Men allt det där löser sig såklart med tiden. jag ska försöka att inte ta ut några bekymmer i förskott. Det är jag annars ganska bra på. 

  • Ninnnis

    Bara för att jag skrev att jag nojar angående Minis ätande så åt han hela lunchen alldeles själv idag! Han petade i sig i tur och ordning korven, broccolin, blomkålen och slutligen makaronerna Min duktige lille kille! Även om det säkert kommer bakslag och dagar då han inte alls vill äta själv känns det bra att veta att han iallafall kan om han vill.

  • Ninnnis

    Heja Hvidis J och Villemoas E som skolas in just nu!

    Hvidis, har du fått tag på mupprekryteraren än? 

  • Ninnnis

    Nää, är det sant?! Så synd att du ska behöva vara beroende av en sådan oproffsig människa för att få jobbet

  • Ninnnis

    Ja, vilken värme! 31 grader i skuggan har det varit idag, och 25 grader är det nu klockan åtta på kvällen. Men man ska väl inte klaga, hösten kommer fortare än man tror

  • Ninnnis

    Heja Hvidis, hoppas de fattar vilken pärla de har möjlighet att anställa!

    Minis ätande går bra. Ibland petar han i sig det mesta själv, ibland vill han bara bli matad, det är väl så det är. Känns som sagt bra att veta att han kan iallafall.

    Lanovia, maken börjar skola in Mini den 10/9.

    Lanovia förresten, det kan hända att jag, Mini och vovvarna har ett antal timmar att slå ihjäl i Göteborg nästa fredag 31/8, på väg hem från Norge medan maken är på kontoret där. Är du och godingarna möjligtvis tillgängliga då? *hoppas hoppas* 

  • Ninnnis

    Lanovia igen, vi hade också några kvällar när Mini precis lärt sig stå då han bara skulle ställa sig upp i sängen hela tiden. Det gick över efter några dagar när han fattade att han kunde sätta sig ner själv

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård