• Heloise

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Blomman hjärtat! Kräftskiva låter underbart! Då är jag säker på att skitungen har skärp till sig med ätandet Hon har faktiskt varit jätteduktig de senaste dagarna, peppar peppar. Fast vet du vad jag tänker då, jaha ska det börja nu? Fick vi inte ens ett år av vardags-lull? Är det inte konstigt hur vi är funtade, vi människor? Här har jag klagat och klagat och önskat och önskat att Elise ska äta som normala ungar, in med nappflarran, snutti-snutti-slurp-slut-rap-fisa och sen sova. Nu när hon faktiskt har ätit både på café och badplats, utan problem slurpar i sig 240ml 2-3ggr omdagen och äter en halv puréburk och lite gröt. Då, då ska jag börja oroa mig för att det där jävla skit pwsen ska bryta ut. Jag blir så trött på mig själv

    Idag hade jag ett sånt där magiskt ögonblick, ni vet ett sånt där som man bara vet kommer att åka in i minnesbankens album. Ett sånt där minne man kommer att plocka fram och damma av 100 tals gånger under återstoden av livet. Är det inte lustigt hur man kan KÄNNA när det är ett sånt ögonblick?

    Panzer och jag låg på sängen med Elise mellan oss och hon var i extas, sparkade med sina små ben och viftade med armarna, jollrade och skrattade så hon kiknade, att jag och den man jag älskar mest av alla har lyckats skapa nått så underbart, att hon klarade sig, att hon KAN sparka, skratta, vifta och skrika i högan sky. Vilket , ursäkta språket, jävla mirakel!

    Kanske är jag extra känslig i dag, jag träffade en nära släkting till mig på köpcentrat idag. Jag har inte träffat henne på säkert 6 år, vi är lika gamla hon och jag. För ja det måste nog vara 6 år sen så fick hon tvillingar, flickor i v 24+2, de överlevde mot alla odds.  någon vecka innan sin ett årsdag så dog den ena tvillingen i lunginfammation. 2 månader efter sin ett årsdag dog den andra tvillingen under en rutin hjärtoperation. Hon har två barn efter tvillingarna. Men det slog mig idag, hur orkade hon? Om hon orkar så måste ju jag som har mitt barn kvar i livet kunna orka allt och lite till.

    Jaha nu har jag varit inne i vanlig ordning och spridigt lite solsken på er alla: not!

    Engentligen är jag en rätt glad människa, jag är tex jätteglad över att jag har hittat en bra upptutts-bh. Det inte moder natur klarar, klarar en stadig balconett och jag svassar glad i hågen runt här i huset och njuter av att tjejerna studsar runt som små glada badbollar innanför linnet, överväger starkt om jag ska studsa ut med sopporna och se om det är någon annan som vill beundra mina upptuttade  tjejer?  Jag menar en lite blick förtjänar de, som varit i fulbhns land i exil i typ 9 månader.

    Fast det är liksom inte så att jag bor på kungsgatan eller så haha. Snarare så att alkisen mittemot kommer att skälla över att jag är ute på kvällarna. Panzer kanske vill beundra dem? Han sa nått som "same old cracker" och det är de kanske men det är old crackers i ny förpackning.

    Jag har köpt nya hårspännen till Elise och hysteriskt mt kläder till mig själv. Så jag är en ny upphottade tuttstudsig mamma med cerisa ralph lauren sneakers

  • Heloise

    Nu ser jag ju att det låter son att det först nu slog mig "hur orkar" hon? Så menade ajg ju inte. Det har vi alla undrat. Men äsch ni fattar.

    Ja det är mer än lovligt tragiskt men ändå, hon har gått vidare, inte glömt men fortsatt. Det är ändå nått att imponeras( vet inte om det är rätt ord) över. Nått att beundra. Jag beundrar hellre henne än kändisar.

    Elöise fyller ju den 4e, det trde vara en tisdag, fast vi ska nog fira henne på tisdagen!

  • Heloise

    Ett stort varmt grattis Ninnis!
    Och ett stort varmt grattis till dig hvidis och herr hvidis( batman inte sant?).

    Flamman hjärtat, välkommen hem! Vad bra med räntefritt lån och att ni haft en bra semester. Fina juvelerna

    Mugglan: härligt att höra ifrån dig, jag vill gärna se kort på tjejerna

    Fru E: bebisbissingar kliar Vad är det för färg på Buster?

    Villemoa: allt bra?

    Leksi: *hjärta*A och kramar hans mamma!

    Blommis: Vi vill så gärna äta kräftor hos dig, ska ta ett snack med miss mini

    Daa: vilken mardrömsdag det måste ha varit. Det var längesen vi fick se någon bild på parvlarna

    Idag var vi till endo-sjuksystern, hon tyckte att allt såg jättebra ut och att Elise var väldigt aktiv och "med". Hon menade att man kunde se på hennes rörelsemönster att hon vill "framåt, uppåt" men att hennes muskler inte är mogna än. Nu är ju jag faktiskt mest oroad över att hon ska bli efterbliven, så så länge hon utvecklas i fas med sin ålder "mentalt" så får resten komma när det kommer.  Ssk'n menade att man kan se att hon har drivet, viljan att sätta sig upp, krypa etc men att muskerna sviker. Hade hon varit måttligt/gravt utvecklingsstörd så hade hon antagligen inte haft vilja. Då hade hon inte varit där mentalt. Hon sa också att i inte behöver oroa oss för vikten, hon ligger mitt på kurvan för sin korr ålder, och är fin i kroppen. Sen skulle v inte oroa oss över att hon itne vill äta puré och gröt, det kunde vara så med en del ungar sa hon.
    Äsch vi får se, huvudsaken är att mullulla mår bra, är lycklig och utvecklas.

    Igår var en stor stor dag, då satt hon helt själv utan stöd i mitt knä, eller utan stöd, hon höll i mina händer, men ändå, hon kunde inte ens nästan hålla huvudet själv för 2 månader sen Tillväxthormon is da shit!

    Imorgon kommer en barndomskompis hit med sin man och sina två barn. Hon visste itne att Elise hade ett syndrom så jag skrev ett mess på FB och förklarade, jag har fortfarande svårt att berätta för folk utan att gråta. Det är så jobbigt att berätta, för då går hon automatiskt från"frisk" till "sjuk", oåterkalleligt. Då är hon nte längre bara prematur utan också ett barn med syndrom och varje gång vi måste berätta det för nån som inte vet är som att slungas 7 månader tillbaka i tiden. Fast jag vänjer väl mig.

    Nu ska jag betala en baddräkt jag köpt( ja en till men hon växer ju så fort nu) till babysimmet med downisarna

  • Heloise

    Flamman:  Hormonspiral är underbart! Kunde jag gifta mig med den så hade jag gjort det Jag hade ignen mens på 8år, mådde som en prinsessa och billigt blir det också om man slår ut det.

    Just nu kör vi väl med avbrutet vid fertila dagar, det gör ju inget om det skulle bli en bulle i ugnen lite tidigare än vi tänkt, Kondomer tycker jag är avskyvärda och jag vill inte börja med piller eller sätta in en spiral för att ta ut den om ett par månader. Har fungerat bra hittils

    Flamman: jag kan inte föreställa mig hur du har det men det måste vara så otroligt jobbigt!

    Här är vi trötta men glada. Neo-besöket gick bra och Elise är efter rent muskulärt, fast inte "alarmerande" däremot är hon helt i fas med sin korr ålder utvecklingsmässigt( någon drog en stor fet suck av lättnad när han sa det) än så länge ( där kom man ner på jorden igen) haha.

  • Heloise

    Btw så finns en ny bild på lilla underbarnet i hennes mapp!

  • Heloise
    Ninnnis skrev 2011-07-22 10:17:55 följande:
    Jag passar på att slänga in en fråga om bärsele också. Jag vet att Heloise är frälst i Beco, har ni andra några tips? Jag är lite sugen på Ergobaby, är det någon som har erfarenhet av den?

    Bärsjalen funkar bra (när jag väl har lärt mig knyta den lagom hårt), men som någon (Heloise?) påpekade så blir den väldigt varm nu på sommaren. Så småningom vill jag bära Mini på ryggen, då känns sele smidigare.

    Tips emottages tacksamt!

    Maken har underhållt Mini en lång stund med egna versioner av diverse barnvisor, men nu blev det tyst. Hoppas det betyder sömn för liten kille

    Snart kommer makens syster med familj och ikväll kommer min norska väninna och övernattar. Imorgon sluter en annan nors väninna upp, innan de åker vidare till Danmark imorgon kväll. Mysigt!
    Jag tror lanovia har en ergo som hon gillar. Jag hade gärna haft en ergo om Elise hade kunnat sitta i den, jag tycker den verkar superbra! Men det är för dåligt huvudstöd i den för henne
    En av mina nära vänner har haft en ergo och hon var helt kär i sin, hade ungarna( en och en) på ryggen när hon lagade mat tom
  • Heloise
    Ninnnis skrev 2011-07-22 10:28:47 följande:
    TACK för input! Kanske blir en ergo då...
    www.edenbaby.se/pages/valjasele.php

    Den här sidan hjälpte mig jättemkt!
    Mini är så otroligt söt, jag måste ha missat napptipset med handflatan Elise vägrar ju konsekvent att ta nappen...
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård