• Heloise

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det är samma bilder VIllemoa!

  • Heloise
    Villemoa skrev 2011-08-09 18:29:14 följande:
    Nä, men jag har ju redan sett de finfina bilderna!

    Största kramen till dig också som bråttas med så många tankar! <3
    men va f-n
  • Heloise

    Otroligt irriterande

    Nåväl om ingen kan se så kan jag maila om ni vill.

    Villemoa: äsch jag kommer över det. Det är bara ibland jag blir så ledsen och Elise har varit ledsen också för att hon inte kan allt som hon vill. Hennes hjärna är ju på krypa stadiet och hennes kropp på wow kan precis vända mig stadiet.

    Jag hoppas att ni förstår att jag aldrig på något sätt skulle missunna era bebisar en normal och stabil utveckling, eller att ni inte ska vara glada över deras framsteg inför mig! Jag lovar att ajg tycler att det är lika kul som alla andra. Men det är jobbigt ibland att bli påmind om hur efter Elise är i sin muskulära utveckling

    Nåja, jag ska ta mig en lång promenad med henne medan Panzer leker med Elises gudfar( NHL 2011 tror jag). Det har varit skitväder här de senaste 2 dagarna så jag har inte kommit ut och det gör mig också puckad!

  • Heloise
    Villemoa skrev 2011-08-09 22:19:13 följande:
    Det är klart vi förstår det kära vän och klart vi förstår att du blir ledsen och att Elise också blir ledsen. Jag blir också ledsen för er skull.

    Ibland har jag svårt att veta vad jag ska säga bara eftersom det är så många som har och har haft det så mycket kämpigare än mig så jag säger oftast ingenting istället för det sista jag vill är att trampa någon på tårna. Jag skickar kramar och Hjärta istället.
    Fast alltså Villemoa, bara för att Elise fått en taskig hand i första given betyder det ju inte att du inte kan ha det jobbigt. Du är inte jag, jag är inte du( fast jag skulle gärna ha din fina trädgård och fina kropp) . Alla har vi problem, små som stora. Ibland är de "små" nästan större än de" stora". Vi har det ju så bra på så många sätt. Jag försöker verkligen ta mig an pws som om det vore en utmaning inte något utmattande svårt. Ungefär som att lära sig prata Mandarin elelr träna inför New York maran. Något jag gör som berikar mitt liv men idag har det varit gnälligt här hemma vilket jag iofs älskar, för då betyder det att hon orkar kämpa och visa humör. Däremot är det jobbigt att veta att hon är så missnöjd för att hon är otillfredställd, hon vill ju sitta och leka med sina leksaker, inte ligga på rygg som en liten bebis.

    Fast utvecklingen är helt sanslös på henne, nu sitter hon med stöd, för 1 månad sen kunde hon knappt göra det om man höll i huvud och rygg, nu räcker det att man håller henne runt midjan. Hon sitter själv innan jul och går innan oktober 2012 Det är mitt mål!

    Flamman: brandmän, alltså jag har alltid haft en svaghet för brandmän med fina slangar
  • Heloise

    Ninnis medan din knapp lyser: jag skulle gärna vilja läsa din förlossningsberättelse!

  • Heloise

    Blomman: du är saknad och efterlängtad och lika klok som alltid!

    Daa: alla andra har redan sagt det så väl före mig jag hade ingen aning om att sömnlösheten var så allvarlig, det är klart att du är slut, förtvivlad och förlorar humöret om du aldrig får sova. Jag önskar jag bodde närmare jag med så hade jag kunnat hjälpa dig med vad som helst!

    Flamman: alltså både en karlfan som är helt bränd i i huvudet och en hundjävel som verkar lika bränd. Usch det har ju kunnat gått jätteilla Så tråkigt när du sett framemot festen så och var så fin!

    Mugglan: jag tar väldigt sällan illa upp Helt rätt jag ser ut som en strandad val och det vill jag helst inte göra! Måste verkligen få ordning på den delen av mitt liv. Grace period is over som min syrra skulle säga( Miamibarbie ni vet). Problemet är att jag faktiskt inte njuter av att träna, jag HATAR det, och jo jag har tränat ganska mycket i mina dagar, spelade fotboll från 6 års ålder, började spela dubbelt i både dam och flicklag from 13års ålder, slutade spela när jag var 17 pga knäskada och ahtade varenda träning. Jag har provat friskis och svettisKräks, spinning Kräks alla former av aerobics, step, pump blablabla allihopa är Kräks. Jag har provat att gå på gym, det är för det första så jävla tråkigt att jag känner hur hela jag DÖR, sen så är det också Kräks med alla dumdryga människor överallt. Jag har provat poweryoga *gäsp* pilates*dubbelgäsp*. Jag gillar inte att cykla och hatar att jogga, simmning är okej om man bara kunde få ha bra musik på men de envisas med att spela skitdålig hissjazz på vårt badhus, jag slutar jag simma för att musiken är så jävla dålig att jag bara vill bort därifrån. Vem tycker om hissjazz? Två kulturnissar med basker och en baguette innanför västen, de simmar säkert ITNE på Fjärnna höjder badet på vardagsmorgonar och gör de det så kan de väl vara utan hissjazz just den timmen!

    Funderar på om jag ska prova vattenjympa och vattenspinning och badminton? Det är typ det enda jag INTE provat. Jag tycker om att gå och att rida men det räcker inte jag måste antagligen pallra mig till gymmet för att bygga upp och om muskler så att min kropp håller hela livet. Men det är faktiskt jobbigt att göra något som man genuint HATAR. Alla andra kan hitta sin grej varför kan inte jag göra det? Jag vill ju så gärna hitta en aktivitet som jag tycker om att göra så att inte varenda minut är som ett minidödsstraff Jag går inför varje ny aktivitet som att yes wow this is it! Men nää inte direkt Gråter

    Jo glömde skriva att jag hellre är magsjuk än åker längdskidor

    Av alla lata feta odugliga föräldrarna därute så var Elise tvungen att springa på oss det ger mig bara ännu mer prestationsångest när jag vet att hon måste träna jämt och då måste vi träna med henne och hur ska jag kunna maskera att jag verkligen genuint avskyr att träna?
    Åh vad kul älskling idag ska vi åka längdskidor, mmm underbart, man blir kall och blöt och svettig och alla andra lurar med sina ungar på skidturer med löften om korvgrillning men du Elise ska få en broccolibukett, det blir väl roligt Skrikandes Eller ååå vad underbart nu ska hela famljen cykla på en liten tur, Panzer får ont i arslet efter 10 minuter och envisas med att hans cykel är defekt, jag får ont i knät och i arslet och gnäller över att min cykel inte har några växlar men det ska vi inte låtsas om utan vi ska tänka åh vad underbart med en cykelfärd så här i myggtider med gnälliga ungar som man inte ens kan muta med picknick för då kan den ena bli bindgalen efter mat...
    Nu är jag lite sarkastisk och jag vet ju att det finns människor som gladeligen cyklar 2 mil med gnälliga ungar till Furuvik( våra grannar) men alltså jag är inte en av dem.

    Jag är 32år, jag vet vad jag gillar och inte gillar. Jag gillar att sy, jag hatar att arbeta i trädgården och vika tvätt. Jag är väldigt väldigt bra på att stryka och laga mat och baka. Jag kan brodera hygglig och tycker att det är rätt kul. Jag är måttligt intresserad av heminredning men fullständigt galen i litteratur, allt som är skrivet gör mig lycklig som ett barn. Jag kan bli kär i ett tyg och har en garderob full med tyger som jag inte vill göra nått av för jag är så kär i dem. Jag älskar handväskor, fina skor och vita stärkta manglade lakan, opera och Shakespeare. Jag hatar jazz med en brinnande passion, blues står heller inte högt upp på listan, jag gillar punk och får en tår i ögat när jag hör Die Mauer. Jag är svag för hårdrock fast gärna 80-90-tals. Har en svaghet för emo grupper  och är lite småkär i gitaristen i 30 seconds to mars

    Jag gillar vampyrfilmer och vampyrböcker har altid gjort, kommer nog alltid att göra. Har alla säsonger av Buffy och True Blood. Men jag har även alla säsonger av West wing(vita huset), The Shield och Black Books.
    Jag gillar inte att träna men jag älskar att ha sex

    Äsch vilket ego-inlägg! Men jag är ärlig när jag säger att det är ett stort problem för mig att jag faktiskt tycker att all träning, utom att gå och rida, är vansinningt tråkiga( fotboll var skitkul men inte själva "träningen" springa hit och dit och sit ups och backträning etc. Men med boll- skitkul!) Jag måste inte bara för min egen skull utan för Elises skulle börja träna och jag vet liksom inte med vad? Det är klart att jag fattar att inte alla älskar att träna men de flesta verkar ju finna något i träningen som gör att de fortsätter, jag finner bara en miljon anledningar till att det är slöseri med min tid!

    Men jag ska se om jag kan få till vattengympa/spinning nu när det drar igång i höst och sen kanske stavgång? Kan man gå stavgång med barn i bärsele? Typ som att bära 9 kg vikt på ryggen

  • Heloise

    Du o mini är så fina! Tårar i ögonen av fin berättelse!

  • Heloise

    Jättefin mage lanovia och skönt att det verkar gå bra på dagis!
    Stackars lille A men hejja att Hiawata och hans polare hittat rätt
    Daa: åh vad skönt att du fått sova lite, jag kan rekomendera ljudböcker, jag somnar till alla som berättas av svenskar och dåliga engelsk talande, men Sookie Stackhouse böckerna( Southern Vampier Mysteries aka True Blood) är helt ljuvliga, jag är helt kär i berättarens lite raspigt sexiga, släpande sydstatsdialekt.
    Men värst var nog Den siste tempelriddaren( sov som en stock efter 5min) och Dan Browns sista på engelska.

    Hvidis morrar åt att släpa ungar, kassar och annat smått och gott uppför trapporna Rekomenderar att du gör moussaka, det här receptet gör jag ( Blommis med fam fick den bla). Blir bara bättre dagen efter, servera med en stor sallad, gott bröd och ett gott rött vin
    www.ica.se/Recept/moussaka-372820/

    Ninnis: stora killen och så duktig

    Flamman: mmm vill fortfarande att brandmannen ska stirra ner ärkeaset i bara fillingarna medan du sippar champagne och äter jordgubbar i sängen med knullruffs
     
    Idag var vi på HAB, Elise fick en egen stol, en matstol Hon älskar den, den kommer med en bricka( som en vanlig matstol) och hon vart helt lyrisk när hon satt i den, dunkade grejjer i bordet och skrattade så hon kiknade. Ibland när jag är på HAB( för vår sjukgymnast är världens underbaraste) och hon tittar på Elise så där underbart som om hon är det finaste någonsin och talar om för henne vilken underbar flicka hon är och hur stark hon är och så duktig, då måste jag gå ut. För annars bryter jag ihop, det betyder så mkt att se någon annan se ELise på samma sätt som vi gör, se allt det bra hon gör, se hur bra hon är, och då menar jag någon som inte har någon anknytning till henne.
    Det är så lätt att bli hemmablind så lätt att glömma hur otroligt jävla skitduktig hon är men hos Anna( sjukgym) så får jag alltid upp ögonen för hur mkt som hänt. Idag stod hon och hoppade( Anna satt och höll i så klart) som en besatt på en brandfilt( blank, prasslig och alldeles jättefin tycker Elise) så full av liv och så lycklig, hon tittade på mig hela tiden som *titta mamma, titta mamma, vad jag kan*.

    Dessutom få bekräftat av Anna att vi gör rätt, att Elise är välomhändertagen, trygg, lycklig, tillfreds och att hon får massor av stimulans. För jag är alltid rädd att jag inte gör nog, att hon får för lite aktiviering att jag lämnar henne själv ( typ på lekmattan medan jag viker tvätt eller städar runt henne). Att vi inte stimulerar nog, inte övar nog på klappa händer, vinka, babyfive( highfive), titta, härma ord etc. Men ibland vill jag bara vara med henne utan att alltid "öva".

    Vi var och kikade på ett hus idag, det har potential. Tillräckligt med mark för 1-2hästar+ 1 ponny och mina 5 höns. Välskött men gammalt/ålderdomligt. Vi ska på visning nästa fredag. Idag var vi på loppis där, fyndade en konserveringsapparat för 40spänn och en helt ny kvarn för att mala köttfärs( handdragen men ändå) tillsammans med korvstoppningsmunstycken. Funderar på om jag ska roa mig med att göra lite egen korv här i höst.

    Har bestämt mig för att börja på vatten jympa/spinning och stationspass. Det är 3 dagar i veckan en dag jympa en dag spinning och en dag stationspass i vattnet. 800kr för en termin.

  • Heloise

    Hej Dfk! Kul att se dig här igen

    Ingis? Hoppas allt är bra med dig/er, det var längesen!

    Idag har jag bjudit Panzer på toast Moscowitz  version ( räkor, ägg, creme fraiche, majonnäs, kryddor och gräslök)
    fläskfilé med lingonsås och klyftpotatis samt till efterrätt Telis( från andra tråden) citronkladdkaka med vanlij kesella. Jag har dragit över mina dagliga points men har fortfarande bara naggat i kanten på bonuspointsen.

    Hittade bästa frulle/mellis/ lunchen någonsin ( linssoppan är också överlägsen). Davosgröt, man blandar 1 dl havregryn med 2 dl yoghurt, egentligen ska det vara naturell men jag tog 0.5% jordgubbsyoghurt istället. Man blandar i alla fall ahvregryn med yoghurt ställer i en övertäckte bunke över natten och på morgonen rör man bara ihop och rör ner några bär eller mosad banan. Magert och väldigt mättande och faktiskt jättegott. Tänkte att det borde vara jättebra mellis/frulle till barn om man vill variera den vanliga havregrynsgröten, fast då kan man ju ta naturell yoghurt och röra i (tinade, de blir så saftiga och mosiga då) bär. Elise kommer deffo att få äta davosgröt när hon får äta mejeriprodukter

    Fast jag gjorde en variant andra gången och kokade havregrynsgröt, lät den kallna och blandade sen med 3 dl yoghurt, då blev det 2 portioner och lite mindre "grynigt" fast lika mättande. Tror det kan vara mer bebis/barnvänligt.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård