• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2011-01-26 08:30:10 följande:
    Tittar in med en stor gäsp. Inte alltid lika lätt att gå upp halv sex på morgonen. Har haft en lite småorolig tjej inatt.
    Vi vaccinerade henne igår. Lilla stumpan vad hon skrek på kvällen, måste gjort ont i kroppen plus att febern verkade vara på väg uppåt när vi tryckte i henne alvedon. Hon sov gott några timmar och lagom till att vi skulle lägga oss var hon klarvaken. Så hon har legat inne hos oss hela natten, supermysigt men tror inte jag sovit helt hundra.
    Vacc är inget kul.....kunde ni inte ge henne en dos alvedon till?
    Nä utvilad vaknar man inte om man haft liten loppa i sin säng....men visst är det mysigt! OM de inte slänger armar eller ben i ansiktet på en var 10 min....
  • ingenjörsbruden

    Testade att ge loppan alvedon i natt/morse/kl 03...om det är tänderna som spökar.... o sen sov hon rätt ok till 0630 då hon började vända o vrida lite....så det kanske är tänderna....man blir rätt bra på att gissa en massa när det är småbarn....kan det vara ditten eller kan det vara dutten....hmmmm...

    Nä nu får jag ta o sluta spamma...

  • Norrskensflamman

    Hej. Jag lever men knappt. Jag har blivit sviken, bedragen, lurad och övergiven av den jag älskade mest i hela världen och litade på. Skilsmässopappren är påskrivna. Jag är rädd och förvirrad och helt tillintetgjord.
    Jag har en lång väg att gå innan jag är uppe på banan igen.
    Kram till er allihop.
    Inboxen är öppen.

  • Soldemor
    lanovia 08 skrev 2011-01-26 08:31:28 följande:

    Solde, dessa nattpass du tränar på, börjar de bara sent på kvällen eller håller de på in på natten?


    De börjar 20.15 och håller på en timme, sedan dusch på det och man är pigg och alert igen och vaken lääänge!
  • Soldemor
    ingenjörsbruden skrev 2011-01-26 09:12:26 följande:
    Solde: Skjutdörrspartierna är från Myresjökök...köpte de samtidigt med köksinredning o badrumsinredningen...men i vår sovrum så har vi satt in ikeas gardrobsstommar med tillhörande inredning....lätt att flytta inredningen eller köpa nytt mm. Annars hyllsystemet som vi har är pelly.....o då har vi en skena längst upp mot taket som fästs in i väggen....på den skenan kan vi sen kroka/hänga fast konsoller som hänger ner....o på konsolerna så kan man montera hyllkonsoler o hyllplan o allt möjligt....men med väggskenan/listen så kan man lätt flytta runt om man vill!
    Ah, tack! Skall börja med att kolla på IKEA och kolla lite mått där!
  • Fjällbruttan

    Snabbtitt in, Grodan kräker vidare och får inte behålla någonting... fortsätter det ett dygn till blir det barnavdelningen i Umeå... hejoch hå vad det är långt ibland till allt...

    Alla andra har hittills klarat sig, men jag mådde illa hela dagen igår och var orolig i magen, så troligtvis är jg lite immuniserad..

    Och nej, jag är inte orolig för Grodan, har ju varit med om detta förut, nästan så jag önskar att vi kunde åka in i dag och få dropp, det brukar göra susen
    Men hon är hyfsat pigg...

    I´ll be back!

  • Soldemor

    Många kramar till Flamman! När ord inte hjälper, kan en kram vara gott -


     


    *Kramar om, länge*

  • Soldemor

    Ingis: Gör Plyschmobilen klar för start! Vi måste nog åka norrut!

    *lägger massor av sten i STORA handväskan*

  • Soldemor

    Efterlysning:

    Igår såg jag en tunika med katter på (ett måste för en katt-tant som jag!) av märket Ichi. Finns inte att få tag på i Lund. Har något sett en sådan någonstans i vårt avlånga land?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård