• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • ingenjörsbruden
    dfk skrev 2011-01-25 09:22:17 följande:
    Godmorgon!
    Inatt drömde jag och låg och  vred och vände på mig halva natten, det var stört omöjligt att sova bra. Vår 10-åring är en nattvandrare i perioder och då byter vi sängar var o varannan natt. Men inatt sov hon i sin säng hela natten, då hade jag istället svårt att komma till ro. Låg och väntade på att hon skulle komma och knacka på sovrummsdörren. Det är ingen höjdare att sova tre i dubbelsängen som har en skarv i mitten. Oftast är det maken som får lägga sig någon annanstans då.
    Jag hoppas att det ska gå över, men hon drömmer mycket och är väldigt mörkrädd. Jag har inte hjärta att låta henne ligga där på övervåningen livrädd i sin säng. Hur gör ni med de större barnen?

    Villemoa, fy vad rädd man blir när de låser in sig!
    Ninnis, vilken vecka är du i nu?
    Fru E, det får finnas skitdagar, för om man tillåter sig att ha dessa dagar så kommer de underbara dagar fram, kram!
    Blomman, var är du?
    Usch va jobbigt det låter.....
    Kommer bara ihåg att mamma o pappa hade en madrass färdig på golvet sidan om sin säng om det behövdes....o det gick jättebra tyckte jag....vissa gånger hade ingen av föräldrarna hört en komma tassandes ens.
    Syrran hade lite stök med äldsta dottern ett tag...kommer knappt ihåg...men har för mig att de köpte en jättemysig lampa som fick lysa på natten o så gjorde de extra mysigt i sängen.....har för mig att det funkade rätt bra.... alla sätta är bra utom de dåliga!

    Hoppas du får sova bättre i natt! *kram*
  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2011-01-25 11:06:34 följande:
    Jag började jobba igår. Känns bättre än vad det gjorde när jag tänte på det förra veckan. Går helt ok att åka iväg på morgonen och sedan slutar jag jobba runt 15 så jag får ju en lång eftermiddag hemma med familjen. Tror nog det här skall vara ok februari ut.
    HEEEEJ!

    Va skönt att det känns så bra med jobbet ändå! Har tänkt på dig massor!

    Bra för herr lanovia o lilla E att vara själva osså.

    *KRAM*
  • ingenjörsbruden
    Aleta skrev 2011-01-25 11:02:23 följande:
    Solde och Ingis, vad mysigt med minitrådfika!

    dfk, jag håller med dig, klart att hon ska få komma ner även om sömnen blir störd. Nu har inte jag så stora barn, men min dotter fyller snart 7 år och sover fortfarande i vårt sovrum. Hon vågar inte flytta till eget rum så vi väntar tills lillasyster är mogen för det så får de dela ett eget rum.
    Maken vill flytta ut dem så snart som möjligt, men jag har dem gärna kvar. Han är ju borta halva veckorna.
    Jag brukar säga att de inte kommer att vara kvar när de blir tonåringar och att då kommer man att längta efter när de var små.  (Det får inte plats en liten minisäng inne hos er som hon kan krypa ner i, eller är hon så rädd att hon vill kramas?)
    Samma tanke nästan samtidigt!

    Hur är det med Aleta?
  • lanovia 08

    dfk, jobbigt med sömnen och dottern som kommer.

    Jag hörde om en som köpte en ny säng och satte in vid sidan om dubbelsängen. Allt för att deras båda barn skulle få plats när de kommer intassandes på natten.
    Det är ju mysigt att ha dem nära sig men som förälder måste man ju få sova också.

  • lanovia 08
    ingenjörsbruden skrev 2011-01-25 11:09:20 följande:
    HEEEEJ!

    Va skönt att det känns så bra med jobbet ändå! Har tänkt på dig massor!

    Bra för herr lanovia o lilla E att vara själva osså.

    *KRAM*
    Gullig du är som tänker på mig. Jag lovar att svara på ditt inboxmeddelande någon dag. Tänker på det varje dag men hinner verkligen inte just nu.

    Ja det är bra för dem att få vara lite själva. Tror det är nyttigt.
  • Soldemor
    ingenjörsbruden skrev 2011-01-25 10:58:50 följande:
      Japp japp! Mkt mysigt! Var ju tvungen att bjuda på "nunnans längtan" gästen till ära!

    Inskolningen pinnar på...men hon blir ledsen när jag går.......*svider i hjärtat* .... men har jättekul annars

    Men gud vad man hinner med här hemma på ett par timmar! Idag har jag röjt/klippt lite i krukorna som varit täckta av snö...ser så himla tradigt ut med vissna muggiga stjälkar som sticker upp.....ser ut som att en del har överlevt vintern....lite grönt finns i botten..... Plockat ner alla julgranskulor ur granen...beställt foton.....ja...o klockan är bara tidigt än!
    Ska nog ta en röjare i min garderob!

    Någon som har tips på liten inte alltför för dyr present till en blivande mamma....hon väntar TRILLINGAR! Jisses va?!
    Hon ligger inlagd på avdelning då sammandragningarna blev för mkt förra veckan....sjukskriven o sängläge tills bebbarna kommer....alltså tre BÄBISAR!....hur gör man....bilbarnstolar? Vagn? För tvillingar har jag sett en del...men trillingar? *blir matt i knäna*
    Har funderat på en bok som jag sett i bokhandeln.... "hur du överlever ditt första år som mamma"...kan väl vara lämplig kanske?!
    Den där garderobsröjaren kunde du ju gjort igår, jag hade så gärna hjälpt till! (Fräck som en lus, jajamen!)
  • ingenjörsbruden

    Min skrutta är stökig på nätterna....kommer ni ihåg att hon sov hela nätterna i höstas? *känns som en avlägsen önskedröm*


    Misstänker att hon fryser men blir för varm när jag lägger på påslakanet....känns klyddigt.....o så ska jag helst ha handen på henne hela natten.... är RÄTT stel i kroppen om man sovit med armen halva natten mellan spjälorna....*knakar o gnisslar i alla leder o muskler*
    Eller så kan det vara någon tand på g....

    Snark säger jag bara....

    Jag o maken har kommit fram till att vi ska åka på spa någon gång i vår....skruttan hos svärisarna.....tänk va gött...sova en hel natt...äta middag på tu man hand....spa lite....bada o slappa....gud vad jag längtar!
    Ska även ta en spahelg med mina barndomsväninnor....träffas sällan o har alldeles för mkt att snattra om...lika bra att ta ett helt dygn med vinande o snattrande!

  • Fru E

    Lanovia-har nog helt glömt att svara dig men visst fyller maken och jag år på samma dag eller ja samma år, samma dag, samma bb, samma tid som grädde på moset har vi även bröllopsdag

    Ninnis-mysigt med mage som börjar synas här ska degmagen försvinna till nästa försök!

  • ingenjörsbruden
    Soldemor skrev 2011-01-25 11:12:55 följande:
    Den där garderobsröjaren kunde du ju gjort igår, jag hade så gärna hjälpt till! (Fräck som en lus, jajamen!)
    Hahaha ja det hade nog varit roligare att göra det tillsammans...men jag är dock tveksam till om jag fått den bra organiserad!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård