• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Daa skrev 2011-07-22 02:22:04 följande:
    Nu har jag provat lägga upp en bild som ni i min adressbok ska kunna se. Om det funkar nu på BT, vill säga.

    Tänkte tillbringa resten av natten liggande. Tror inte att surfande främjar sömn i alla fall. Kroppen brukar ge upp framåt fyratiden och eftersom parvlarna har bestämt att de för det mesta vill äta först vid sju, så finns det ju möjlighet till någon timmes sömn i alla fall.

    *kramar*
    *Puss på söta bebisar, parvlar och Elise*

    De är såå underbara!
  • Soldemor

    Efter denna ofattbara helg känns det nästan som antiklimax att sitta på jobbet och förbereda helgens aktiviteter och vad som komma skall när semestern är slut (vilket jag helst inte vill tänka på alls, eftersom den inte ens börjat än).
    Fast den här veckan känns nästan som semester redan, nu när praktikanten slutat. Det var tufft, då hon inte befann sig på den nivån jag räknat med, då hon skulle göra enskild praktik. Några riktiga fadäser blev det! Huu! Men nu är det "bara" utv'ärdering kvar att skriva och skicka in.

    I lördags ordnade jag öppna kyrkor för ljuständning både i min egen församling och den där jag är vik kyrkoherde just nu. Det kom inte många alls, men det kändes skönt att erbjuda möjligheten.

    Nu skall jag försöka knyta ihop allt inför de kommande fem veckorna av icke-arbete!

    *slänger mig på högarna på skrivbordet*

  • Soldemor
    Ninnnis skrev 2011-07-26 12:30:22 följande:
    Fru Sy, usch vad jobbigt med gallsten

    En kollega till mig har det, hon får staria smärtor då och då. Hon säger själv att "utbrotten" kan bero på vad hon äter, men jag vet inte så mycket mer om det. 
    jag har haft gallkramp, påminner om gallstensanfall men utan stenar då. Jag måste vara försiktig med vad jag äter, spec fet mat reagerar gallan på och krampar. Ägg och äpplen skall visst inte heller vara så bra, men det har jag inte märkt så mycket av, äter ganska mycket ägg periodvis.
  • Soldemor

    GRATTIS INGIS!! Tjohoo!

    Lite ego: Blev precis uppríngd av sjukhuskyrkan som undrade om jag kunde ta jour inatt - så nu lämnar jag detta jobbet för att ladda inför nattens...fast jag har inte blivit inringd sedan september förra året, så det kan ju fortsätta så. Inte så mycket för min egen skull, som för att, som min förra chef uttryckte det: "det är alltid så hemska saker när du blir inringd". Jo, det brukar vara då man vill ha en präst...

  • Soldemor

    Man skall nog inte fördjupa sig alltför mycket i olika artiklar, Förr i tiden gjorde man inte det och det blev väl varken bättre eller sämre än nu. Det viktigaste måste väl vara att ni känner er redo för ett barn till.
    Om jag skall tala av egen erfarenhet, så är det sju år mellan min syster och mig och det har nästan aldrig fungerat oss emellan. Det var några år när jag var 14-15 och hon i tjugoårsåldern, innan hon träffade den mannen hon sen gifte sig med. Då hade vi jätteroligt några år. När jag var liten var jag jätteavundsjuk på de som hade syskon i nästan samma ålder. Så kör bebisverksktad så det ryker!

  • Soldemor

    Har precis fått en brud att tänka om! Från överlämning till att gå in med gummen!
    *klappar mig själv på axeln för denna goda saks skull*

  • Soldemor
    Villemoa skrev 2011-07-27 20:36:40 följande:
    Härligt!!
    Ja, verkligen! Kändes skönt att informera om vad det står för och symboliken kring det. Bruden hade nog inte funderat så mycket kring det hela.
  • Soldemor

    JÄÄÄÄÄÄÄÄÄTTEKRAAAAAAAAAAAM!

    Nu har nedräkningen inför de kommande fem veckorna börjat!

    Hördu, Fru Bygg: Hörde ett rykte om att du har viss relation till min gamla födelsestad! Vi kommer på kattutställning 13/8, kom gärna och heja på Soldan! Det är hon som skall försvara familjens heder, då lilla loppan måste ta titel i Danmark först.

    Just det, det har kommit tre ljuvliga små halvsyskon till Siena. Vill bara åka uppp med en stor väska och stoppa ner dem i.
    Skall se om jag kan ta fram en länk på dem, är ju inte teknisk så det stör.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård