• Fru sy

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Bara en liten kort uppdatering från mig. Läkaren ringde upp mig igår, mina levervärden var fortfarande förhöjda på proverna som togs i måndags, men det var ingen höjning sedan i söndags. Har lämnat nya prover idag hos bm så väntar på att läkaren ska höra av sig om svaren på dem i em. Utifrån de får jag veta om jag ska ta nya prover imorgon och hur vi går vidare. Men det som bm kunde kolla såg bra ut, så har bestämt mig för att inte oroa mig. Bm trodde att om vi inte åkt in och kollat för min huvudvärk i söndags hade levervärdena aldrig upptäckts eftersom jag inte hade nga andra symtom, och då kan det ju inte vara ngn fara tänker jag... men nu när man hittat det måste det följas upp, och det är ju bra. Nu har vi ju kommit så långt så det skulle ju inte göra ngt om jag behöver bli igångsatt heller.

    Magen hade växt 2cm sen förra veckan oxå, så Orvar borde ju växt tycker jag!

  • Fru sy
    Hvidbrud skrev 2011-03-31 22:22:44 följande:
    Fru sy: allt väl idag? Hur blev havreglarnen? Satte de igång något?!??
    Allt är bra här! Har varit och lämnat nya prover idag, skulle vara fastande sedan midnatt så mådde lite dåligt innan jag fick i mig frukost men nu känns det bra.

    Gick kanon att baka igår, så mysigt att kunna göra ngt sådant igen. Sen hade jag en fikakompis här med hennes halvåriga son, mysigt! Sen sov jag resten av eftermiddagen... Blir trött av att vara igång, men det blir lite bättre för varje dag.

    Ska ha en lugn förmiddag nu, i eftermiddag skall vi shoppa lite bebiskläder Sen i helgen kommer goa kompisar hit så vi har sagt till Orvar att stanna i magen över helgen Men jag kanske ska gissa på 17 april som jag gjorde från början igen, han verkar ju trivas där inne...
  • Fru sy
    Norrskensflamman skrev 2011-04-01 13:23:26 följande:
    Fru Sy, när är du beräknad?
    Massa kramar till dig Flamman!!

    Det är beräknat till 23 april.
  • Fru sy

    Ingen bebis här än och inte mer känningar än det varit den senaste tiden... även fast vi testade med färdknäppen igår Men nere i ladan har det börjat "ploppa ut" bebisar, är 3 tackor som lammat än och lammen är helt underbart söta. Dock var två så små att den ena inte klarat sig så nu ska vi åka iväg och köpa flaska så vi kan stödmata så den som är kvar kan växa till sig lite snabbare. Än så länge är det fyra lamm och fler lär de komma de nämsta dagarna

    Här har det varit en helt underbar helg, så roligt att få träffa kompisar och umgås. Deras 1,5 årige son var med oxå såklart, och skit vilket tempo det är på de små...

    Kramar till er alla.

  • Fru sy

    Fru E: Även jag säger grattis lite försiktigt och håller tummarna för att blodproverna visar perfekt resultat idag!!

  • Fru sy

    Jag håller inte på och föder, även om jag hoppas på att det snart blir så, väldigt snart gärna


    Vi har varit hos bm idag igen, vår vanliga var sjuk så vi fick träffa en vikarie. Som vanligt mäter de magen så olika så hon fick den till 3 cm mindre idag än förra veckan... inte roligt även om jag vet att det kan bli så. Men nu har vi tjatat oss till ett tul, så det ska vi göra på tisdag.


    Proverna på min lever har kommit, tydligen hade de stigit från onsdag till fredag förra veckan. Inte några jättehöga men ändå en stigning. Och gallsyraprovet de tog låg oxå för högt. Ska tydligen ligga på 10-11 och den låg på 16 för mig. Nya prover skall tas imon, sen tar det till nästa vecka innan vi får svar. Har de då stigit ännu mer är det möjligt det blir igångsättning. Men hoppas det kommer igång av sig själv innan. Har tydligen hepatos, är det ngn som vet ngt om det? Behöver väl knappast säga att jag börjar bli trött på att det hela tiden skall vara något att oro sig för


    Men Orvar har namnsdag på lördag, så då tycker vi det är en bra dag för honom att komma Tips på hur vi kan hjälpa igång det mottags gärna.

  • Fru sy

    Kramar till alla, framförallt till Flamman!! Jag läser men just nu är det inte mer ork i mig till att kommentera...

  • Fru sy
    Daa skrev 2011-04-07 11:43:46 följande:
    Fru Sy: trist med värden som blir sämre. Läste just på growing people om hepatos och jag kände igen det där med klådan (blir plötsligt lite irriterad på min bm som sade att min klåda förmodligen berodde på torr hud... Ingen skada skedd här, men hur blir det med nästa som berättar om svårt kliande handflator och fotsulor?). Det verkar som att det viktiga är att hålla koll på värdena och det gör ni ju redan. Men trist med ännu ett orosmoment.
    Det konstiga är att jag inte har någon klåda alls, hoppas därför på att mina värden inte blivit ännu högre. Pratade precis med en kompis vars mamma är bm och hon sade att det är bara lite höga i dagsläget när gallsyran ligger på 16, ungefär var femte kvinna som är såhär långt gången har lite förhöjda värden. Hoppas det stämmer och alltså ingen fara för mig eller Orvar. Men som du skriver det viktiga är ju att ha koll på värdena så han inte får syrebrist, och hade det varit fara för det nu hade de ju plockat ut honom direkt!
  • Fru sy
    Ninnnis skrev 2011-04-07 11:50:59 följande:
    Maken gick och lade sig en stund efter mig igår då jag redan hade somnat. Han berättade idag att han lade handen på magen och blev besvarad av en rejäl buff. Han buffade tillbaks litegrann och fick en ny buff till svar. Sedan låg de och hade en liten "prat- och buffstund", han och Mini, utan att jag märkte ett dugg. Tydligen snarkade jag på som vanligt. Maken tyckte det var så mysigt att ha lite "egen" tid med Mini. Häftigt att han responderade så tydligt på makens beröring. Jag gjorde ju inte det i alla fall 
    Åhh vad mysigt det låter!!

    Läste på fb att du plockade med småkläderna igår, härligt! Har ni skaffat mycket? Igår var vi och köpte lite till, blev en body med matchande byxor och så en fin randig pyjamas. Så nu har vi nog så vi klarar oss i st. 50 (så länge iaf ) Just nu håller jag på och tömmer en liten byrå vi har så jag kan lägga ner Orvars kläder där ist.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård