• muggles
    Daa skrev 2011-09-22 13:45:44 följande:

    Muggles: äntligen kom jag ihåg att kolla i ditt galleri. *hjärtar de sötaste prinsessorna*


     


    Fälga skrattar ofta åt Axel, han besvarar det och jag smälter varendaste gång. Ibland är brorsan jobbig: när han håller hårt i leksaken Fälga gärna vill ha och när han rycker nappen ur hennes mun. Givetvis gäller även det omvända. Idag undersökte Axel undersidan av en babysitter och Fälga lyckades, fråga mig inte hur, preja in honom så att han fastnade där under. Axel blev ganska sur och jag fick fnissande hjälpa dem ur trångmålet.


    HAHA!

    Aha, det var du som tipsade om den fina dopsången.  Vi får se om kantorn vill lära sig den (el redan kan den). Om inte så har jag iaf visat lite engagemang... (prästen frågade om vi hade ngn sång vi ville ha).

    Vad skönt med framgång på sömnområdet!
  • muggles

    Ninnnis: jag har fått bra ordning på dagsömnen nu känner jag. Det underlättar dock att mån-tors (Moa ska lämnas på dagis) ser likadant ut, så rutinerna faller på plats lättare. Får jag fråga hur länge han sover när han sover korta pass - 20-30 min?

    Du låter ganska trygg i din mammaroll redan tycker jag. Jag kommer ihåg det som att jag var mer osäker i början.

    Sist jag skrev innan mitt lilla uppehåll så hade ju tjejerna sovit en hel natt. Sedan gick det bara utför... De började äta runt 3-tiden ist f 4-5 och körde dessutom en massa uppvak innan dess. Vi har haft ett par veckor som varit riktigt jobbiga, och de har krönts med 19v-fasen som pågått ca en vecka nu (man vet ju aldrig säkert förrän fasen är över men det passar in både i tid och deras uppförande som inte alls varit som brukligt). I natt fick jag iaf sova hela natten till kl 5.30. Så skönt!!! Jag behövde det. Har nog inte sovit en hel natt sedan gravidkisseriet på natten började för snart ett år sedan.

    Fru Bygg: låter som en drömförlossning!

    Lanovia: du är INTE värdelös för att du har ont, inte blanda äpplen och päron här nu Även om det känns svårt nu så är det ju övergående. Kram!

  • muggles

    Ninnnis: hoppas det inte låter skrytsamt. Jag har jobbat med det av och till i över en månads tid...

  • muggles

    Ironiskt förresten att jag skriver bra ordning ovan när tjejerna plötsligt sovit hela natten fram till halv sex och åt vid 6. Det förstör ju hela ordningen Men det brukar svänga in igen så man får ta det med ro.

    I övrigt har det varit en lite jobbig vecka, en energitjuv har dränerat mig på energi (fullständigt i onödan). Och när Moa blev sjuk så har det lite körigt med 3 barn hemma och att fylla alla deras behov.

    Idag ska jag försöka ta mig iväg och köpa 3 fintallrikar till. Jag insåg härom dagen att vi inte har 12 st av våra fintallrikar och vi är 12 vuxna på dopet. (Vi har inte 12 st av våra vardags heller längre för några har gått sönder). Och när ska man använda fintallrikar om inte vid dop?! Så ett tillfälle att se till att serien blir komplett.

    Sedan tänkte vi äta kantarelltoast i kväll (med rödtjut!) och maken vill gärna ha ngt mer matigt till, så vi funderade på att inhandla lite "plockemat".

    PB: det var hemskt roligt att prata med dig härom dagen! Jag ska verkligen försöka se till att kvista ner till dig innan min mammaledighet tar slut. Kram!

  • muggles

    Flamman: vad ska man säga som inte redan blivit sagt?! Fy farao vad du får stå ut med. Och dina döttrar...

  • muggles

    men hörrni, idag är det freeeeeeeeeeeeeeedaaaaaaaaaaaaaaaag!

  • muggles
    Ninnnis skrev 2011-09-23 10:20:05 följande:
    Abslout inte! Jag kämpar på och tänker att det säkert betalar sig förr eller senare. Samtidigt tänker jag inbland att han kanske är för liten för fasta rutiner än och att det är jag som är otålig.

    Med korta pass menar jag 20-30 minuter, ja. Det är så det har sett ut den här veckan. Han har även varit lite svårare att lägga på kvällen så jag misstänker utvecklingsfas. Nu sover han i  vagnen sedan en halvtimme ungefär, så han vaknar väl snart

    Jag är fortfarande impad av hur du (och de andra med flera småttingar) klarar att rodda allt. 
    Jag kan ge dig ett tips som du får göra som du vill med; behöver du inget tips så kan du scrolla

    Ta först reda på när han vaknar ung, dvs är det efter 20 (el 30?) min. Stå sedan och vakta honom vid den tiden och så fort han ens rör på sig så söver du om honom. Nu vet jag inte om du söver honom i famnen? Kan du försöka buffa honom i rumpan el så så du slipper ta upp honom (då vaknar han nog ännu mer).

    Små spädisar har ett sömnmönster med många uppvak. De sker oftast efter 5 min (efter insomning), efter 20 min, efter 45 min, efter 1,5h osv. Dvs för varje gång du lyckas söva om honom så ökar tiden han sover nästan dubbelt. Tricket är att när man gjort detta ung 5-10 ggr så börjar de lyckas somna om av sig själva och förlänger då sin lur.

    Jag iaf upplever att ett barn som sovit tex 1,5h i sträck är betydligt piggare betydligt längre än efter 2 st 45 min lurar.

    Vår dag ser ut ung så här:

    vaknar 06.30-7  ung (ligger och tjötar i spjälsängen)
    frukost (ersättning) kl 7-8 (beror på när de ätit på natten)
    1h 15 min efter uppvaknandet blir de trötta igen
    8.30 vi går till dagis och bebbarna somnar i vagnen
    I bästa fall sover de till 10-11, i sämsta 45 min (vissa dagar funkar det bara inte)
    Lunch 11
    Trötta igen vid 12 (!), sover till kl 14-15
    14.30 hämtar på dagis
    kl 15 mellanmål till alla tjejerna
    kl 16 trötta igen, sover 30-60 min
    kl 19 somnar hos oss på bröstet

    Man blir lite fascinerad när man inser att de endast är vakna ca 1h mellan förmiddagsluren och eftermiddagsluren... Och att de är trötta igen så snart efter nattsovningen.
  • muggles

    Heloise: vad roligt att det går så bra för Elise!

    Villemoa: åh vad skönt det låter med sådana nätter och morgnar!

  • muggles
    Heloise skrev 2011-09-23 13:02:09 följande:
    Åh har vi, eller har du eller har forumet? Haha jag skulle gärna dryfta stödtecknets vara elelr icke vara hos Elise med en logoped som är trevlig Iofs så är Elises logopeder jättetrevliga, så det är inte det, de är bara helt stödtecken-fanatiska. Alltså jag har läst teckenspråk och var ganska bra på det dessutom så för mig faller et sig ganska lätt och naturligt, men jag tror att det kan bli svårt att få HELA familjen att använda stödtecken. Så jag undrar ju om det räcker med att jag använder, för då är det ju lugnt, eller om det inte spelar någon roll om jag använder om inte resten av packet också använder?
    Jag har träffat henne och hon är supertrevlig och inte alls fanatisk!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård