• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Daa: men du HAR ju rutiner. Sedan menar jag inte att alla våra dagar ser ut exakt som i mitt inlägg, utan tiderna är både ung och ibland sover de sämre, ibland bättre. Dessutom sover mina såklart mer än dina för de är ju 5-6 mån yngre... Hoppas du inte tar mina inlägg som en "duktig mamma" som ger dig dåligt samvete

  • muggles
    Daa skrev 2011-09-23 14:12:49 följande:

    Egentligen ska jag väl inte det... Men det har pratats så mycket om dagsömnen på sistone, både här i tråden och IRL, bland Duktiga Mammor i byn. Jag frågade en av dem hur man gör för att styra upp sömnen om de inte verkar behöva sova mer och hon svarade tvärsäkert att det behöver de. Sedan tittade hon på klockan och konstaterade att hennes barn skulle sova tjugo minuter till (efter att ha sovit två timmar).


    Alltså undrar jag vad jag har missat. Med min livslånga ovana att jämföra mig med andra och alltid, alltid förlora på jämförelsen kan jag inte tro att mina instinkter är riktiga (dvs att mina barn får nog med sömn trots allt eftersom de oftast är pigga, nyfikna och ganska glada och att jag märker när det har blivit för lite).


    Ja men hur kan HON veta vad som är bäst för DINA barn?????????
  • muggles
    Daa skrev 2011-09-23 14:36:29 följande:

    Och den observante har sett att jag inte borde sitta här nu, för parvlarna skulle ha fått sitt mellanmål för sex minuter sedan.


     


    Kram på er.


    HAHA!
  • muggles
    Leksi skrev 2011-09-23 21:21:28 följande:
    Vad hade den där Duktiga Mamman för råd då? Jag förstår faktiskt inte hur man får ett barn att sova längre...? Jag tror barn är olika helt enkelt och om parvlarna är pigga & glada verkar de ju få precis den sömn de behöver.
    Det tror jag också, olika barn har olika sömnbehov. Enda anledningen till att jag försöker få mina att sova längre än 30-45 min i taget är att jag märker att de inte riktigt klarar sig på den korta luren.
  • muggles
    Ninnnis skrev 2011-09-24 23:21:57 följande:
    Daa, jag blir lite stressad när jag läser i föräldratidningar om barn i samma ålder som Mini, och de beskriver en "vanlig dag" med fasta tidpunkter för mat, sömn, lek och sång. Jag kan inte låta bli att undra om det verkligen är möjligt att en 5-veckors bebis (första tidningen jag läste) har samma rutiner och tider varje dag. Förmodligen inte, men eftersom det framställs så i tidningen ger det oss "vanliga" mammor dåligt samvete.
    Det där tror jag inte på. 5v är väl alldeles för tidigt att ha fasta rutiner??? I magen "äter" och sover de ju mest hela tiden... Sedan glesas intervallerna ut gradvis när de kommit ut ur magen. Någon skrev för ett tag sedan att ung vid 3-4 mån blir det rutiner (mer el mindre), så har det varit med mina barn.

    JAg har tänkt på det där med rutiner. Jag tror att om man som förälder gillar rutiner för att man kanske är en kontrollmänniska (moi!) så kanske barnet ärver det och också uppskattar det. Och om man som förälder är mer "ad hoc" så kanske ens barn också ärver det el helt enkelt blir sådana. Så inget är rätt el fel, bara man trivs som förälder. Och om barnen trivs så trivs oftast föräldern...
  • muggles

    Jo dopet gick galant! Beda sov sig igenom nästan hela ceremonin medan Ada var vaken och dels tittade nyfiket och dels "pratade" lite med bänkraden bakom (när hon låg mot min axel). Hon log även mot församlingen när prästen visade upp henne och det gick som ett sus Moa skötte sig super; var med och hällde upp vatten i dopfunten mm.

    Jag hade ju bett om Vid din sida men vi fick en annan sång. Lite synd för det blev något fel någonstans (fråga mig inte hur). Så hon som sjöng hade övat in sången bara för vår skull och frågade efteråt "var det ni som önskat den?" och jag bara "eh... ja". Kunde inte med att säga att hon övat in fel sång. Den var visserligen också fin men inte lika... Nåja. Värre katastrofer finns ju

    Sedan hade vi smörgåstårta (köpt) och min svärmors goda hallonmarängtårta hos oss med 13 vuxna, 3 barn och 2 bebisar. Var helt slut efteråt men det var lyckat.

  • muggles

    Annars har det varit körigt idag. HAr varit på mammografi på morgonen (då kände jag mig gammal!) och sedan ringde de från dagis vid lunch (bebbarna hade hunnit få men inte jag) och då hade Moa blivit sjuk igen. Det är tydligen något virus som går att det blir bättre men sedan kommer tillbaka (så vi klarade dopet iaf, det var ju bra). Och idag har Beda sovit katastrofdåligt och hon ligger just nu och hojtar i vagnen. Suck. Har inte fått många minuter att bara sitta ner...

  • muggles
    Villemoa skrev 2011-09-26 20:59:29 följande:
    Men, jag måste säga att vi tidigt började urskilja en rutin hos E. En rutin som hon självmant valde kan man säga. Hon åt var fjärde timma, plus minus, och däremellan sov hon mycket. Hon sov sig igenom sina första tre-fyra månader kan man säga Sen har hon ju fått hänga med på M:s rutiner, de har vaknat i princip samtidigt på morgonen och gått och lagt sig samtidigt på kvällen. Väldigt smidigt för mamman som gillar att ha kontroll  

    Nu sover hon två pass om dagen och hon klämmer in båda under tiden M är på dagis, hon vaknar lagom tills vi ska hämta på dagis vid 15.00. Hon är verkligen en kontrast till sin storasyster där det var svårare att få till en rutin så att säga men det gav med sig till slut också.

    Vi är ju inga riktiga "rutin-freaks" så att säga utan vi strävar efter en bra vardagsrutin. När det är helg och semester kan det ju hända att den där rutinen flyger ut genom fönstret  
    Det här känner jag igen precis på pricken! Så har det varit och är för oss också Bara för att jag gillar rutiner i mitt liv (jag måste tex äta var 4:e timme annars blir jag grinig av blodsockerfall) så betyder det ju inte att jag aldrig kan ändra på något. Men vi hade mer flex i rutinerna på helgen innan vi fick barn...
  • muggles

    PB: nej jag tyckte inte att det gjorde ont. Hon sa till mig att slappna av i axlarna och det gjorde jag, det kanske är tricket?

    Grattis Flamman!!!

  • muggles

    Äh dagliga sångstunder vid en viss tid är väl bara nys! Vad är det som säger att bebisen har lust med sång just då???

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård