• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Syrinx: hej har vi "hälsat"? Självklart har man en talan även om man inte har barn, tycker iaf jag. Man behöver inte uppleva allt för att förstå el ha en åsikt.

  • muggles

    Fru Bygg: jag har haft problem med amningen jag också. Moa delammade jag i 5 månader tills hon vägrade ta bröstet mer (själv hade jag gärna fortsatt åtminstone en månad till).  Småtjejerna fick bröstmjölk, mest utpumpat på flaska i 2 månader innan jag gav upp pumpningen (och då sinade mjölken). Jag förstår hur du känner. Man känner sig misslyckad som mamma, visst. Men det är man ju inte! Har du möjlighet till Amningshjälpen där du bor? Jag har läst och hört att de kan hjälpa en att sluta på ett bra sätt utan skamkänslor. Många tror att de propagerar amning i alla lägen men det tror jag inte de gör. Det går iaf säkert att ringa dem och rådgöra.

    En kompis till mig påstår att när det gäller immunförsvaret så finns det ny forskning som visar att amning är viktigast de första veckorna, sedan spelar det mindre roll (rent immunförsvarmässigt). Vet inte om den tanken kan hjälpa?

  • muggles

    Fru Bygg: nu förutsatte jag att du vill sluta ser jag när jag läser vad jag skriver. Självklart ska du fortsätta om du VILL. Själv kämpade jag lite väl hårt första gången, nästan så jag gick under i processen... Jag skulle dock tro att den dåliga sömnen och amningen hänger ihop lite. Du kan ju åtminstone börja ge lite ersättning på kvällen/natten och fortsätta amma under dagen om du orkar? Sova måste man!

  • muggles

    Heloise: fy vad jobbigt!

    Våra småtjejer kör just nu med oss på nätterna. De äter vanligtvis vid 4-5-snåret men vissa nätter vaknar de ca varannan timme (de kör omlott ) och så räcker det med att stoppa om dem, lyfta upp dem på kudden igen så somnar de om. Men man blir ju lite slutkörd...

    Smint: jag håller med dig. Moa som var delammad var nästan aldrig sjuk. Våra småtjejer fick bröstmjölk bara i 2 mån och de har fortfarande inte varit sjuka (snart 5 mån). Däremot har jag träffat mammor som helammat sina barn och en del av de barnen har ständigt varit sjuka. Jag tror det beror väldigt mkt på hur mammans/barnets immunförsvar är, det är inte så enkelt att amning skyddar mot allt. Sedan hade jag personligen velat amma längre både med Moa och tvillingarna men jag har fått inse att min kropp har brister...

  • muggles

    JAg har haft en astrevlig helg! Fyllt på min sociala kvot och fått massor av ny energi I lördags hade vi grannen på spontanfika när vi hade fixat i trädgården. På kvällen var det kräftskiva hos kompisar som bor ca 15 min promenad bort, så vi tog alla barnen i vagn (vi har en gammal Brio som Moa fick åka i) och så rullade vi hem sedan mitt i natten. Så båda kunde dricka vin. Tror vi gick hemåt kl 01, ganska glada i hatten båda två. Kändes som att vi för en gångs skull slog oss lösa och struntade i att vi skulle upp mitt i natten och mata och även upp tidigt på morgonen. Var länge sedan jag hade så kul!!!

    I går var vi på brunch hos Piggelin i granntråden, hur gott och mysigt som helst! Amerikanska blåbärspannkakor, bacon, färskt bröd, färsk ananas/melon, hemmagjord lemon curd, prinskorvar, ... MUMS! Jag åt så jag var mätt tills middagen

    Ang barn tätt så har jag förstått på en del kompisar/bekanta som fått barn så där tätt att de är rätt slutkörda. Att ha två blöjbarn tar ut sin rätt. Och har man två så små så ÄR det ju många uppvak på nätterna, det blir jobbigt när de blir sjuka etc. Men å andra sidan - vi har ju två små bebisar på en gång, och det går ju. Allt går om man måste.

    Själv skulle jag inte ha valt att få barn så tätt som 1,5 år emellan men man är olika. Och jag tror att hur jobbigt det blir beror mkt på om man har velat få barnen så tätt el inte. Ville man det, så har man nog andra "glasögon" på sig och ser fördelarna. Om det inte var planerat så kanske man ser nackdelarna mer...?

  • muggles

    Lanovia: sedan håller jag med dig om att man kan knipa käft i vissa situationer. Tex så hade ju Me&I-försäljerskan inget val längre (som du påpekade) och då behöver man ju inte vräka ur sig en massa negativt. Precis som att man inte behöver prata om missfallsrisker med en nygravid... Men men, en del vill ju så gärna tala om HUR SAKER ÄR. Enl dem.

  • muggles

    Ingis: ja visst är det otroligt mkt nyttigheter i ersättningen. En kompis som helammade tittade en gång på innehållsförteckningen på en tetra som jag hade med mig och blev imponerad! "Är det såhär mycket bra grejer i?!" sa hon.

  • muggles

    Heloise: gravtest iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!! När hade du BIM?

    Vad är det med mina barn???????? Ada började sova kvart i nio när vi gick till dagis, Beda ca en halvtimme senare. När jag kom hem och ställde dem härutanför så kom sopbilen och då fick jag ju vagna om, ca vid 10-snåret. För en halvtimme sedan pep Ada till och jag körde in vagnen i tron att nu vaknar de. De sover fortfarande... Tar väl igen sig för nattsuddandet, jojo.

  • muggles

    Jag hörde ett "da" från Beda idag Vad kul, nu börjar de jollra på allvar...

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård