• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Vilka härliga nyheter Heloise!

    Här kollas det också på Idol, tycker det är klar nivåhöjning i år.

  • muggles

    Lanovia: det kan hända att er nya drivrutin inte startade om som den skulle förrän ni stoppade in den gamla musen. Och när den väl startat om så funkar den nya också... En trolig förklaring även om man förmodligen aldrig får veta riktigt säkert. Så där är det ofta tycker jag. Vi ingenjörer vet inte alltid vad vi gör, men man lär sig att det viktigaste är att prova en massa olika kombinationer.

    Jag har haft en härlig helg! Maken tog 2 nätter så jag fick sova hyfsat (vaknar ju trots öronproppar men slapp gå upp iaf). Vi har grejat hemma en del; klippt gräs, trimmat, planterat krokus och snödroppar, ljung i kruka, lite prydnadspumpor framme vid entrén. Maken har äntligen fixat dimmers på alla lampor i köket så nu kan vi dimma vad vi vill och mysa som attan i höstmörkret. (Dimmers är nog mitt bästa inredningstips för övrigt!) Vi har hunnit träna också, och ätit gott, och hittat en ny kompis till Moa här i grannskapet (en jämnårig tjej, vilket det är ont om, finns nästan bara killar i Moas ålder).

  • muggles
    passionsblomman skrev 2011-10-10 13:01:04 följande:
    Okej, du kommer ju inte att skriva det där själv i tråden, så mycket fattar jag ju.
    Här har du istället då:

    Ninnis, fina, starka och lysande kvinna,
    Du hör till dem som på något underligt vis alltid lyckas låta lite positiv och livsbejakande även när det är nattsvart och jobbigt i livet. Du är så långt ifrån en gnällspik man kan komma.

    Du har en energi och lust till livet som driver dig och tar dig till så många roliga och givande saker.
    Du tar vänskap, förhållanden och föräldraskap på djupaste allvar men med ett strålande vackert leende. Den som räknas in i din nära skara, kan i sanning skatta sig lycklig.

    Du är ambitiös och klok, analytisk och entusiastisk.
    Du söker lösningar och ser möjligheter.
    Du är en frisk fläkt och en energiinjektion.
    Du har det varmaste hjärta av guld man kan tänka sig.

    Mini är i den bästa av famnar och att få starta livet med all den kärlek som lyser mot honom när du ser på honom, är att ha vunnit högvinsten redn från början.

    Om alla barn hade en mamma som du, skulle världen vara ett bättre ställe.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Hear hear!
  • muggles

    PB: det är ju FANTASTISKA framgångar! Min (lilla) viktminskning har också gått ryckvis. Först tappar man en del i början, sedan står det still, och sedan tappar man lite mer igen. Jag tror det beror på muskelmassan som man bygger - eftersom muskler väger mer än fett.

    En annan intressant grej du kan mäta (om du vill) är omkretsen på midjan, lår, höfter. Det säger ibland mer än vågen. För då ser du att du kanske smalnar av trots att vågen står still.

  • muggles

    Ninnnis: man måste få klaga lite när det är jobbigt. Jag tror att när det är strul med barn och mat - då blir varje förälder frustrerad. Det sitter så djupt inrotat i oss att ett barn måste äta och vi måste föda våra barn - så att när de inte äter som vi vill, så blir vi jättefrustrerade. Reaktionen är ibland starkare än vad som är rimligt och beror förmodligen på djupa djupa instinkter. Kanske kan vara en hjälp att tänka på det när det strular ibland?

    Jag håller på med smakportioner och det går ganska långsamt framåt. Idag fick de i sig några teskedar palsternacka var. Gröt äter de varsin smakportion av per gång. Och otålig som jag är vill jag ju att det ska hända grejer snabbt. Särskilt som vi märker att de vaknar tidigare och tidigare på nätterna nu och uppenbarligen räcker inte BabySemp till längre. Så då skulle jag vilja att de åt lite mer mat, plus att vi igår växlade in 6-mån vällingen redan nu (de blir 5 mån om några dagar). Så visst b lir jag också frustrerad när jag sitter där och pillar in samma tesked palsternacka för 5:e gången (det kommer ju ut ) men jag får hejda mig. De håller ju på och lär sig att äta. Det är bara det här med maten och instinkten...

  • muggles
    passionsblomman skrev 2011-10-10 14:46:26 följande:
    Mugglan, klart det är sådär, med instinkterna menar jag!
    Jag tror att man nästan får lite panik, utöver att man tpapr tålamodet.
    Om man inte får i sitt barn mat, så är det ju på sikt kört så att säga. Och jag tror inte det direkt hjälper och gynnar oss att vi kvinnor idag är vana att röra oss på samma premisser som männen-nämligen i arbetsmarknadens resutlatinriktade värld. Där har man (förhoppningsvis)klara ramar, tydliga uppgifter och resurser och nycklar till förfogande att helt enkelt och sonika lösa uppgiften. Vi bedöms och belönas utifrån vår förmåga att göra just det, och därmed är vi såklart misslyckadeoch underpresterande enligt samma omutbara och hårda måttstock.

    Vi har helt enkelt fått lära oss att vi kan styra vår värld å t det håll vi vill. Välja. Påverka. Bestämma.Och Att Lyckas är bara en fråga om att vilja tillräckligt mycket och jobba hårt.

    Prestera eller försvinn liksom.

    När det kommer till barnavdelnníngen i livet, är rglerna plötsligt inte så längre.
    Det här tror jag är väldigt sant. När jag blev frustrerad över Moa när hon var liten sa min mamma ibland "men barn är inga robotar". Också sant. Men jäkligt frustrerande
  • muggles
    Syrinx skrev 2011-10-10 19:37:59 följande:
    Mugglan, vad kul för Moa med ny lekkamrat! Det där med dimmer tänkte jag på alldeles nyss faktiskt - lampan bredvid soffan i vardagsrummet känns ibland för svag och ibland för stark. När jag sitter och stickar är det skönt med lite skarpare belysning, men ser vi på film blir det alldeles för starkt även med 40w och för mörkt att ha den släckt. Är det svårt och dyrt att installera dimmer?
    Nja du får fråga min man för här håller vi stenhårt på könsrollerna MOAHAHAHAHAH! Nä men allvarligt, han har gjort det men jag skulle nog klara det om jag var tvungen. Men det finns olika sorter. Till en taklampa behövs en dimmer som sitter i uttaget och de är dyra. i en lampaffär kostar de ca 1500-1600 kr. På Jula hittar du en för ca 1000 kr. Men om du har en bordslampa el en golvlampa där du kommer åt sladden så kan du sätta på en sladdimmer (se bild här www.p-andersson.se/Dimmer.htm), det kostar bara ca 100 kr. Den har en liten rund ratt som du vrider på för att dimma.
  • muggles

    Fru Bygg: vi har också jättejobbiga nätter nu. Moa sover bra, vaknar ytterst sällan. Och om hon vaknar är det någon mardröm el att täcket åkt av el så, hon somnar om fort. Men bebisarna... De vaknar ofta och omlott. Värsta hittills var 4 uppvak på en timme (när jag var själv med dem hos svärisarna), hann inte ens somna om mellan gångerna.

    De äter endast en gång per natt men vaknar lik förbannat fast de inte är hungriga. De har åkt av kudden el behöver rent allmänt stoppas om. En lustig grej är att de inte använder napp på natten (de spottar bara ut den) utan bara på dagen när de sover. Jag undrar om det inte är det som gör att de vaknar så ofta. Men på lång sikt är det bättre att de sover utan napp för så småningom kommer de sova längre hack och då slipper man upp för att fixa napptapp. Men det är ASJOBBIGT nu.

    I natt sov de till halv två. Lyckades stoppa om dem ca 2 ggr till halv tre när jag gav dem mat. Sedan efter det har jag tappat räkningen på hur många gånger de vaknade. Maken var uppe några gånger med. Och han som är programmerare får inte mkt gjort när han varit uppe så många ggr på natten...

    Vi får peppa varandra till att stå ut helt enkelt...

  • muggles

    Tack för styrkekramar! Det går ju över... någon gång.

    Apropå träning så har både jag och maken kommit till det att vi gärna åker och tränar om vi får en timmes egentid. Träning ger för oss mentalt och fysiskt mer energi, man kommer bort och får tänka på annat i en timme. Så för oss har det blivit en livvstil att träna 2 ggr/vecka (3 ggr innan vi fick barn men nu får man vara glad om man hinner 2). Dessutom minskar mitt godissug av träning, förmodligen för att blodsockernivån blir jämnare.

    Jag tror att om man bara tränar för att gå ner i vikt så är det inte hållbart utan då ger man upp efter ett tag, men om man verkligen får ut något positivt av det så blir det en livvstil och då prioriterar man det. ör ärligt talat så har vi alla tid med det vi prioriterar här i livet. Dvs alla som säger att de vill träna men inte har tid borde räkna på hur många timmar de sitter vid tv:n varje kväll...

  • muggles
    Fru E skrev 2011-10-11 20:57:11 följande:
    Förresten hur blev det med vår Skånedejt
    HEj EA, vilken tur att du vinkade förbi för jag har undrat lite... Kram till dig! JAg undrar också om det blir ngn träff?
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård