• Fru sy

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnnis skrev 2011-05-19 16:11:17 följande:
    Tack för tipset, Fru Sy! Såg att det fanns några på tradera nu också.

    Jag gick lite tidigare från jobbet och tog en timmes "morfar" när jag kom hem. Så skönt! Nu ska jag ta en dusch och förbereda tjejmiddagen.

    Imorgon är jag leeeeedig!
    Hoppas ni får roligt på tjejmiddagen! Skönt med en "morfar". Det har jag oxå tagit nu precis. Orvar har sovit i tre timmar så jag har både hunnit plocka i köket, tvätta, sy två par byxor och sovit en timme! Han tar väl igen sömnen från natten för då ville han vara vaken mkt.

    Imorgon åker vi ner till våra föräldrar, ska bli spännande och roligt att visa upp Orvar för lite släkt och vänner. Vi blir nere där hela helgen och sen har mannen tagit en pappadag på måndag så då ska vi bara mysa hemma hela familjen
  • Fru sy
    Heloise skrev 2011-05-20 00:46:04 följande:
    Fru Sy: jag har kikat på din fb kort och säger bara så här  att fasiken vad snygg du är, relativt nyförlöst och allt. Jag såg/ser ut som en strandad val haha.

    Tack vad snäll du är!! Visst har rätt mycket av magen försvunnit, men den är alldeles dallrig nu. Gick ju inte upp så mkt eftersom jag mådde så dåligt, då blir det ju lite lättare att bli av med det sen... något positivt av allt illamående och kräkningar Sen äter ju Orvar något extrem, han går upp och jag ner... tycker hans mamma är bra

    Och du inte ser inte alls ut som en strandad val, vad är det för dumheter. Du är ju kanonfin på bilderna ihop med er fin fina tjej!!!

    Nu gäller packning här, gissar att det är lite svårare att ta sig iväg nu när man har en liten knodd som skall med oxå...

    Trevlig helg alla goa tjejer!!

  • Fru sy

    God förmiddag tjejer! Orvar sitter i babysittern lite och är rätt nöjd så jag tänkte försöka mig på att kommentera här lite... vi får väl se hur länge det funkar

    Heliose: Jättefina inbjudningskort till Elise namngivningsfest, och vilket kalas det kommer att bli! Vi funderar i att göra lite i samma stuk som ni och köra en namngivningsfest och sen samtidigt ha 30-årsfest för mannen. Han fyller inte år förens till hösten men köra ihop det nu och ha en härlig grillfest, och duka upp i ladan på samma vis som vi gjorde till vårt bröllop.

    Lanovia: TRist med mindre inkomster. Men låter som ni gör det bästa för att få en mysig dag ändå! Hoppas dagen blir riktigt bra!

    Ninnis: Inte många dagar kvar för dig att jobba nu innan det blir en lång härlig ledighet Ha så mysigt på fikan med kompisen i eftermiddag!

    Muggles: Åhh vad jobbigt det låter, många kramar till dig! 

    Flamman: Jobbigt med huvudvärk, hoppas det har blivit bättre!

    Daa: Härligt att dopet blev bra.

    Jag funderar på om jag och Orvar ska ta oss iväg på lite shopping idag. Mannen tränar efter jobbet idag och är inte henna förrens vid 21 tiden. Dock är det riktigt tråkigt väder här så är inte sugen på att ens ta mig ut till bilen. 

    Nu kan jag nog inte skjuta på matningen längre utan att jag får en riktigt arg kille. Kramar till alla! 

  • Fru sy
    Soldemor skrev 2011-05-25 17:13:43 följande:

    Hallojsan!


    Har inte varit här på evigheter känns det som, men jobbet äter upp mig så det är bara att harva på för att förhindra detta. Dessutom är det tänkt att vi skall till Toscana på måndag, vilket känns en aaaaning osäkert med askkräkande vulkanskrällen på Island. Vi får se, det är ändå bara onsdag i dag.


    Skall försöka läsa ifatt efter hand, men tänkte bara kort berätta vad som hände oss på fredagen den 13:e. Har jag gjort det innan, så ber jag om ursäkt för min tjatighet. Se, jag är så förvirrad så jag har glömt om jag varit här.


    Iaf: Vi skulle på utställning i Kristianstad 14/5 och allt var klart och förberett på kvällen, när maken skulle gå en lite runda med Amaretto innan vi la oss. Efter ca 20 min ringer maken och med lätt panik i rösten säger han att jag skall komma m en trasa, dit där de brukar gå på cat-walk. Jag greppade första trasa jag hittade (en jag använt t städning innan, visste inte vad den skulle vara till) och rusade ut. Hittade blödande make i upprörd diskussion med man m lös hund - och Amaretto typ 10 m upp i ett träd. Hunden hade sprungit mot honom, han hade trasslat sig ur selen och då skulle maken ta honom. Fullständigt panikslagen kattkille klöste och bet sin husse som fick släppa honom och då for han upp i trygga trädet. Jag försökte locka ner honom, men inte en chans! Efter att ha ringt hans uppfödare som kom snabbt, fick vi iväg maken till akuten, fastän mycket motvilligt. Han fick stelkrampsspruta och antibiotika och hans händer har inte sett fina ut, så svullen trodde jag knappt man kunde bli!


    Efter att ha tillbringat ett antal timmar med att hämta lillasyster för att försöka få her honom så, hämtat mat och försölkt med patetiskt kort stege, var jag fullständigt desperat. Jag ringde polisens upplysningsnummer (makens förslag) som kopplade mig till insatschefen. "det där är en uppgift för räddningstjänsten" sade han och gav mig ett nummer att ringa. Det gick till deras växel och där sitter det inte så många kl 1 en fredagnatt. Tillbaks t ruta ett. Sedan ringde jag nummerupplysningen och fick numret till räddningstjänsten i Lund och fick tala med en alldeles underbar räddningsledare där. Han förklarade, att de kom ut, alldeles gratis, om det gick via 112. Ok, numret jag dragit mig för att ringa ringdes och än en gång berättade jag om min panikslagna kille, och jag bara väntande på att få ett skratt till svar. Men hon konfererade med sin kollega och sade att de skulle tala med sitt befäl som skulle ringa mig. Medan jag väntade, bad jag intensivt. Sedan ringde räddningschefen igen och berättade, att de skulle komma så fort de hade varit på ett automatlarm. MIn lycka fann nog inga gränser då!


    De kom lite över 2, maken fick klättra upp och då hoppade Amaretto ner - de där typ 10 metrarna så det sa duns i marken ! Han försvann in i ett buskage och jag var nära ett fullständigt sammanbrott. Men efter en stund kom han lufsande och gick till sin husse, som tog honom. Jag var raskt framme med transportburen och vi stoppade in honom. Kl 3 var vi hemma, 03.30 gick jag och lade mig, och 05.30 ringde klockan - dags för uppstigning och avfärd till utställning! Tjo ho! Vi åkte med tjejerna och Amaretto sov nog hela dagen. Lillasyster tog sitt första kastratcertifikat och Soldan blev tvåa.


    När vi kom hem tror jag knappt att jag hann lägga mig innan jag somnade, och på söndagen åkte vi med en stor chokladask till brandstationen med ett kort från Amaretto. Det var samma gäng som jobbade som varit hos oss, vilket kändes mycket bra. Det var ju de som skulle ha asken!


    Han mår bättre nu och spinner igen, men han har inte visat något intresse för att gå ut och är "mammig" till tusen, följer oss hela tiden när vi är hemma och vill ligga så han ser oss.


    Fredagen den 13:e var det ja, blää!


    Usch vilken dag! Tur att det löste sig tillslut...
  • Fru sy

    Det blev en shoppingrunda idag, hittade faktiskt en klänning till mig. Vi ska på studentfest om några veckor och då vill jag ju ha en finklänning som jag kan amma i. Hittade en långklänning på hm, omlott över bysten så att det lätt går att ta fram ett bröst Sen blev det en liten kofta till Orvar oxå.


    När vi kom hem fortsatte Orvar sova, så jag har hunnit sy oxå. Roligt det är när man kan göra lite annat oxå om dagarna. Men sen var jag så sugen på Orvarmys att jag nästan var tvungen att väcka honom, tur att han vaknade precis då


    Sen måste jag skryta lite, jag kommer i mina jeans igen!! Inte de tajta jag har men iaf, är så skönt att kunna använda mina vanliga jeans igen och slippa mammabyxorna. Har dessutom bara 0,2 kg kvar till det jag vägde innan graviditeten. Tänker att jag skall ner 2 kg till, men det tror jag Orvar fixar


    Nu ska jag mysa med min son igen, snart kommer mannen hem och då lär jag väl inte få hålla Orvar för då gäller nog pappamys...

  • Fru sy

    Hej tjejer! Här är allt kanon, det är så mysigt att vara hemma med Orvar I förra veckan tog vi tåget ner till mina föräldrar och var där några dagar. orvar fick träffa min släkt för första gången, de tyckte han var söt Vi träffar kompisar som oxå är lediga, shoppar och myser. Idag ska vi iväg och träffa mina mammalediga jobbarkompisar med små, ska bli roligt! Igår var vi på bvc för 8 veckors läkarkontrollen, han fick godkänt. Väger nu 5370g och är 58cm, mer än dubblat sin vikt och växt 12 cm sedan han föddes

    Han äter fortfarande med ca 3 timmars mellanrum, nätterna funkar bra ändå för han brukar somna efter han ätit för det mesta. Vid tre tillfällen har han ätit vid 20-tiden och sen inte ätit förrens vid 02, tänk vad skönt det hade varit om man fick några nätter med 6 timmars sammanhängande sömn!

    Nu ska jag passa på att vila lite medan Orvar sover, så vi båda är pigga i eftermiddag när vi ska iväg. Jag har läst vad ni skriver och tänker på er, dock finns inte tiden att kommentera riktigt. Hoppas jag snart kan kika in här igen.

    Om det var min lille kille ni tänkte på med namnsdagen så tackar vi för grattiset

    Många kramar till alla!!

  • Fru sy

    Lanovia: När Orvar blivit lite större har jag tänkt ta tåget upp till Gbg och hälsa på kompisar, då kanske man kan få ihop en träff även med dig?!

  • Fru sy

    Nu har jag precis ätit en pastasallad med lufttorkadskinka, fick ta en macka till oxå för jag blev inte mätt. Sen kom jag på att vi hade kladdkaka, grädde och jordgubbar i kylskåpet, så nu sitter jag och äter det oxå. Förstår inte att man kan vara så hungrig hela tiden!

  • Fru sy

    Ninnis: Nu är det verkligen inte lång tid kvar till ni har mini hos er!! Härligt att du fortfarande mår så bra!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård