• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    ingenjörsbruden skrev 2012-01-24 15:30:50 följande:

    Vilka underbara nyheter att mötas av!
    Grattis till Moster Blommis! Skönt att allt gick bra o att ni kan få pusta ut!
    Stort grattis till Helipanzers för underbara besked om lilla tummelisa!

    Solde: Duktiga Amaretto! Alltså det där med långa predikningar.....det är den STÖRSTA nackdelen med att gå i kyrkan tycker jag.....oftast ett enformigt malande tyvärr.....annars hade men kanske gått dit fler gånger.....o sen psalmerna....hade de varit mer up-to-date så hade det nog också bidragit massor....

    Hoppas att allt är bra med alla här....mkt förkylningar o virus som går här i krokarna.....hoppas kan man väl alltid göra på att få slippa lite av bacillerna......


    Mina är aldrig längre än max åtta minuter, det fick jag lära av en klok handledare! Dessutom försöker jag hitta något i bibeltexterna som går att relatera till vårt liv här och nu och idag. Det där med upphottning av psalmer brukar maken lyfta fram också. Men samtidigt stör han sig väldigt på att vissa gamla psamer är borttagna och att språket är moderniserat i andra...
  • Soldemor

    Skall ha möte på jobb ikväll, så nu skall jag gå och shoppa loss på frukt och juice som jag skall bjuda på - ja, jag vet, intresseklubben noterar!

  • Soldemor
    Klockarbol skrev 2012-01-24 15:13:32 följande:
    Hej Solde!

    Det finns massor av dom! Jag är kvar på jobbet så jag kan inte kolla min bokdatabas på titlar jag har förren i kväll men jag kopierar ur ett mail jag skickat till en kollega för lite sedan Skrattande

    Så här är iaf ett litet gäng ”cosy murder mysteries”! Hoppas länkarna funkar.


    A Knitting Mystery series av Maggie Sefton:  (än så länge 9 titlar)


    maggiesefton.com/knitting.html


     


     


    Needlework mystery series av Monica Ferris:   (14 böcker)


    monica-ferris.com/books/


     


    Cupcake Murder Mystery av Jenn McKinley:    (hon har även skrivit böcker med andra teman som Library o Decoupage, finns i vä-spalten på hemsidan)


    www.jennmckinlay.com/


     


    Sen finns det ju naturligtvis en hel uppsjö på temat mat aka Culinary Mystery!


    www.goodreads.com/shelf/show/culinary-mystery


     


    De flesta av de här böckerna innehåller mönster och recept
    Det är ju hur många böcker som helst,  tjohoo!
  • Soldemor
    ingenjörsbruden skrev 2012-01-25 14:05:55 följande:
    Precis kommit tillbaka efter långkörare på SMV, läkare, BM, dietist o diabetesläkare.....många namn.

    Läkaren gjorde ett tidigt ul o mätte graviditetslängden....flyttade tillbaka oss 2 veckor.....så idag är det v5...... så klart så lyfte logikern (jag) upp frågan om det är så att graviditeten avstannat..... fullt möjligt...... har tid där om 2 veckor.....blir att vänta o se.....jättekul....not......
    Nej, nej, nej, så får det absolut inte vara!

    *Håller om hårt och länge samt ber intensiva böner om detta till Gud!*
  • Soldemor
    ingenjörsbruden skrev 2012-01-25 15:36:40 följande:
    Läste ut en pocket igår...kommer inte ihåg författaren men den heter "hon som tittade in"....Intressant story men vädligt tråkigt upplägg....kändes som att det var 20-talet personer som man följde i en viss episod o fick se deras sida......  Gillar bättre Ann Rowen (tror jag) Som har skrivit om Polisen Karin Adler som löst fall ute i Göteborgsskärgård.
    Karin Wahlberg! Hon är doktor i Lund förresten! Jag älskar hennes böcker, men visst, det är en del folk att hålla reda på {#emotions_dlg.djavulsk}. Hennes senaste ligger i min "att läsa-hög" på sängbordet.
  • Soldemor
    Klockarbol skrev 2012-01-25 20:47:20 följande:
    Ja visst är det härligt!

    I dag var jag o Äldsta till ett gäng olika second hand-ställen typ Kupan och Stadsmissionens och jagade ett lågt soffbord.

    På ett av ställena hittade jag 31 st (!!!) pocetböcker av Dick Francis i fullt acceptabelt skick  och av de titlar som fanns där hade jag bara 3  Solig
    Han skrev strax över 40 thrillers/deckare som utspelas i galoppsportmiljö

    www.dickfrancis.com/site/DIFR/Templates/Home....

    Jag måste registrera böcker som en tok nu så jag får reda på om jag har lyckats få fatt i samtliga hans böcker!!!
    (min gamla databas med drygt 1200 titlar krachade och gick inte att rädda så jag har fått börja om från början Obestämd)

    Och nej, jag har verkligen inte plats för fler böcker men det struntar jag i Oskyldig
    Ohh, ännu mer spännande böcker! Böcker är en stor och viktig del av livet, man kan aldrig få för många, man kan däremot alltid köpa fler bokhyllor!Skrattande
  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2012-01-26 09:41:45 följande:
    ...vad falls! Bara röda pluppar på alla! Jobbar ni eller vad?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Typ...
  • Soldemor
    muggles skrev 2012-01-26 13:07:01 följande:
    Idag har jag städat lite inför besök av Vänner (gamla tråden) och hennes barn. De kommer ikväll och stannar till lördag morgon så imorgon fredag ska vi busa hela dagen Förmodligen blir det en tur till Plikta (stor lekplats här i Gbg) och lunch/fika i Linné.
    Ooh, Konditori Kringlan? Eller den där som ligger på ett hörn i korsningen där det ligger en liten söt och bedårande leksaksaffaär (som heter LIten Karin eller något liknande)

    *Längtar till Göteborg*
  • Soldemor
    Norrskensflamman skrev 2012-01-26 13:16:39 följande:
    Mugglan; 7 bajsblöjor!!! Holy Moses... Förstår att du får använda Inotyol Aj, aj, aj....

    Klockarbol; Kramen till dig... Jag söker också efter nycklar. Vi får hålla varann i handen på vår jakt efter nycklar ♥

    Något som jag också söker nycklar till är att hantera min ångest och oro att bli lämnad, sårad, sviken igen. Mitt självförtroende är i botten och jag är övertygad om att jag inte är värd en sån bra kille som musikern. Att han kommer lessna mycket snart, att det här liksom är för bra för att vara sant.... Skitjobbigt är det att vara sån här som jag är. Blä, det suger.
    Det där tror jag inte är helt ovanligt. Det är klart att självförtroendet tar stryk när man lever tillräckligt nära sådana som ditt ex och min förste man. På något vis lyckas de bryta ner ens självfötroende, och det tar tid att bygga upp igen och kräver en del arbete. Och lyssna och ta till dig allt pepp du kan få från din omgivning! Här ska du få lite av mig:

    Du ÄR värd din musiker, han är verkligen det bästa som kunde hända dig nu! Visst, ingen vet vad som finns i framtiden, men ta inte ut elände i förskott, njut av det som är och lev i det! HjärtaHjärtaHjärta
  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2012-01-26 14:15:14 följande:
    Alltså, jag vet ju hur gammal denna är, men det spelar ingen roll-behöver jag en anledning att skratta, så är det bara att lyssna och smittas av den här:


    ">

    " target="_blank">



    Apropå blöjor, kan man ju undra hur mycket han kissar på sig medan han kiknar av skratt? Själv skulle jag ligga risigt till i samma sits kan jag säga. men jag är ju lite äldre förstås.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    BabyHjärta!!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård