• Fru sy

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Nu låter det som min man är jättehemsk, det är han verkligen inte. Men han är kass på att planera och fatta att tiden inte räcker till allt han vill göra.

  • Fru sy
    Norrskensflamman skrev 2011-11-02 13:22:11 följande:
    Hur mår Orvar?
    Orvar mår bra, jag tror att hans andra tand är på väg upp. Han säger ma-ma och pa-pa, men förstår väl inte vad det betyder. Men det låter väldigt gulligt. Sen har han börjat ta sig fram lite när han ligger på mage, häftigt att se. Och rullar gör han som bara den. Det är tydligen väldigt spännande med stolsben, för där stannar han alltid av någon anledning. Kan ju bero på att han inte kommer längre, men de smakar tydligen gott att bita på oxå. Bara jag som blir livrädd att de ska tippa över honom.

    Nej, nu ska jag ta mig ut och elda så vi får lite värme i huset. Börjar kännas kallt om händerna när jag sitter och skriver här nu.
  • Fru sy
    Daa skrev 2011-11-02 14:00:47 följande:

    Fru Sy: vilket skit med gallstenen!


    Ja, det är jobbigt att aldrig få lämna över ansvaret för barnet, oavsett hur mycket man trivs med ansvaret. Skulle det fungera att din man offrar lite nattsömn någon gång då och då, även om han jobbar, för att du ska få lite mer sömn?


     


    *kramar om*


    Tack för kramarna! Mannen skall ta Orvar om nätterna till helgen, så då ska jag sova nere i gästrummet. Behöver nog tanka på lite sömn.

    Sen är det ju så att mannen gör jättemycket här hemma, han lagar alltid maten när han kommer hem och är kanon med Orvar. Det är väl det att jag bara skulle vilja ha lite fler timmar per dygn, så att vi båda hann med lite egentid och varandra.

    Mannen har långa arbetsdagar, men sen är han ju hemma fredagen vilket är skönt. Och i dagsläget behöver han ha så långa dagar eftersom han har så lång till jobbet. Eftersom jag inte drar in några pengar nu, behöver han göra det. Speciellt nu när övervåningen skall renoveras. och många inom hans yrke veckopendlar, men det hade jag aldrig gått med på i den situationen vi har nu med barn, djur och stort hus. 
  • Fru sy
    muggles skrev 2011-11-02 15:43:20 följande:
    Fru Sy: fy farao vad jobbigt med gallan! Hur gammal är Orvar nu? Sött med mama och papa!!!
    Han är 6 månader och 2 veckor
  • Fru sy
    muggles skrev 2011-11-02 16:24:27 följande:
    Oj Fru Sy (jag hade iofs för mig att vi låg rätt lika i tid) det är väl rätt tidigt för mama och papa va? Kul!

    Han fårstår ju inte att han säger det, men det låter faktiskt ma-ma och pa-pa. Även folk vi pratat med på telefon har snappat upp det. Vi träffade massa grannar i söndags och de reagerade över hur mkt ljud och läten han hade för sig!


    I morse när han låg nere på filten, lät det som han ropade efter mig när jag gick upp för att hämta en sak. Såklart var det bara ett sammanträffande, men mitt mammaHjärta smälte såklart.

    Nu ska jag försöka städa lite, och sen ska jag faktiskt ha maten klar när mannen kommer hem ikväll. Duka upp fint med tända ljus... jag får väl börja så kanske det smittar av sig  

  • Fru sy
    ingenjörsbruden skrev 2011-11-02 19:38:47 följande:
    Fru sy: du är såååååååå såååååå välkommen! O jag förstår dig preeeeeecis förutom gallstenen! *kram*
    Jag hade sååå gärna kommit, men det kommer inte gå att få ihop. Begravningen är i min hemstad, vilket är en bra bit härifrån och sen skall vi hinna med en fika hos sväronen oxå.   Men måste få ihop att komma ner till er snart, känner att jag verkligen vill träffa er på riktigt nu!!!

    Vad det gäller sovandet på helgen så tar alltid mannen Orvar på morgonen, det är inga problem alls för han går gärna upp tidigt min morgonpiggeman. Problemet är väl mest att Orvar stör min nattsömn med sitt bökande. Är nog snart dags att inte ha honom precis intill sängen längre.

    Nu har jag maten färdig, blir chilliconcarne här ikväll. Jag har städat av det värsta och dukat fram fint med tända ljus. Mannen har fått träna så han är nöjd. Och dessutom har han bokat av jakten på söndag och lovat att försöka vara hemma vid 17 imorgon. Han lyssnade alltså på vad jag sade  
  • Fru sy

    Har en liten fundering ang amning. Hur länge har ni hållit på? Jag hade tänkt mig att försöka amma Orvar uppåt ett år, men nu är han inte alls speciellt intresserad längre. Det kanske funkar lite om han är trött, annars är det riktig mat eller välling han vill ha. I natt ammande jag lite vid 02. När han sen vaknade vid 06,30 trodde ju jag att det skulle funka med att amma, men då totalvägrade han. Men en flaska välling gick ner på ett ögonblick. Ska jag ge upp nu, sluta truga i honom bröstet, Jag har ju ändå ammat till han är väl 6 månader och han väger ju över 8kg nu?

    Hur har ni tänkt kring amningen?

  • Fru sy

    Ninnis: det är ju ganska snart ni ska påbörja syskonförsök. Vad spännande!

    Jag börjar oxå bli sugen, men vi har sagt att vi ska vänta med syskonförsök tills Orvar blivit två år. Men känns väldigt länge nu..., tur man kan öva   Det som är positivt med om amningen nu inte kommer hålla på så länge till är ju att min kropp får längre tid på sig att fatta att den ska ha en cykel. Annars blir det samtal till kliniken till jul nästa år, så vi har lite tid på oss att få tag på tabletter ect. Tänker att vi borde kunna få likadana tabletter som gjorde att jag blev gravid med Orvar..

  • Fru sy
    Syrinx skrev 2011-11-02 21:06:09 följande:
    Hurra! Vad skönt att han lyssnade och lägger mer tid på er. Det måste kännas jätteskönt att få möjlighet till lite egentid även för dig
    Ja, jättehärligt!

    Vad roligt att du oxå gillar att sticka. Jag har verkligen fastnat i garnteknikerna! Kan du inte lägga in bild på koftan i ditt galleri sen när den är färdig så man får se den?
  • Fru sy

    Ibland känns det som vi bosatte oss i fel stad. Hade ju varit så mysigt att bo nämre er så man kunde träffas lite lättare! Tack för korten förresten, var roligt att se!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård