Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hvidbrud skrev 2011-10-24 12:27:57 följande:
    Ngis: ja! Jag vill om jag får ta både lillprutt och storskrutt med mig! Så kan jag visa övningar. Det är iallafall den muskeln man använder när man ska knäppa knappen på de där liite för små jeansen, du vet... Man suger in nacken och "knäpper fast den på ryggraden". Man kan ligga på ryggen och dra upp benen med fötterna i golvet sen suger du in naveln och lyfter sakta det ena knäet och långsamt ner det igen och upprepa med det andra.
    Storplutt o lillplutt är självskrivna på fika så klart!
    Hmmmm....tror att den fikan kommer att följas av lite spännande övningar. *suger in nacken....hmmm hur gör man det?!......knapp...letar febrilt mellan valkarna....ska det finnas en sådan här.....fortsätter bläddar samtidigt som jag drar in magen allt vad jag kan*
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2011-10-24 13:01:55 följande:
    -Aaaaaaaaaaaj min MAGE!!!Skrikandes

    Fasen och SKIT rent ut sagt, vad jag har ont i magen idag! och igår. och dagen innan.



    Såhär hade jag i påskas också, och snacka om att man mår kass totalt sett, när magen vägrar funka.

    Jag har tagit Duolax sent i gårkväll, efter att allt annat vägrat hjälpa. (som mina vanliga loppfrön, kaffe, etc)
    Det brukar ge snabba resultat, men det gjorde det inte nu.
    Skulle ju till kursen imorse, men omöjligt att lämna hemmet med ogjort men påträngande toaärende så at säga.
    jag har varit 2 ggr, men som min mage känns, så skulle jag behöva gå dubbelt upp eller mer.
    Jag har fått ta fram mina byxor som hade blivit för stora och magen är så spänd att jag utan vidare kan ha dem utan skärp-vilket alltså inte gick häromdagen. Skärpet, som jag egentligen har gått ner en massa hål på, måste jag ha på yttersta. Alltså, min mage är som en utspänd ballong.

    Jag mår helrisigt.

    *tycker obeskrivligt synd om mig själv*

    Ursäkta skitpratet, bokstavligt talat.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ohhhhh ajajajaj ont!!!!! *hämtar en varm vetekudde att lägga på magen*
    Bör man inte uppsöka läkare om man inte har väldigt ont i magen o inte lyckats gå på toa på länge? *orolig*
  • ingenjörsbruden
    muggles skrev 2011-10-24 13:07:24 följande:
    Jag har fått igång dem på att äta mer mat också; gröt på morgonen och sedan grönsakspuré till lunch. Så vi är på gång. De har äntligen hajat grejen med mat känns det som, dvs att den kan vara god och ska sväljas ner också

    Ninnnis: gör gärna det!

    Lanovia: vill du ses här hos mig el inne i stan? Jag har glömt vilket håll du bor åt...
    Yey! Duktiga pluppisar som äter puré o gröt.
    När vi fick till gröt på kvällsmålet så sov loppan störtskönt i sin säng. varm o go i magen.
  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2011-10-24 13:09:49 följande:
    Gå igång? Jag tror jag körde med nåt som liknar 5-min-metoden med mina...
    Jag trodde först det var något sex-relaterat!

    Men den där 5-min-metoden verkar passa för vissa barn o  inte alls för vissa. Jag tror att man måste vara helt säker i sig själv o verkligen tro på att den metod man använder är bäst, sen spelar det kanske inte alltid roll vilken av metoderna man använder.

    Vi är jättekassa på nattningen, eller ja....det är alltid jag som nattar, om jag är hemma. (får väl se till att vara iväg mer.... )
    Våra nattningsrutiner ser ut som följande:
    Borsta tänder, sitta på pottan o sen ny blöja o pyjamas.
    Dricka vatten (ett riktigt måste, annars vaknar hon efter en timme o är törstig)
    Sedan puss o kram på pappa
    Lägger vi oss på madrassen som ligger sidan om loppans juniorsäng (om utifallatt hon skulle trilla ner) o läser saga o pratar om dagen som gått, kramas o pussas.
    Sedan brukar nalle o ninan (kaninen) bli lite ledsna (de ligger alltid i sängen) för de längtar efter Busan så då klättrar hon själv upp i sängen o kramar sin nalle o nina.
    Släcker ljuset  o lägger mig ner på madrassen.
    Sen varierar det i händelseförloppet......ibland slocknar hon helt av sig själv efter 5 min, ibland gallskriker hon i 30 min innan hon somnar. Oftast så somnar hon efter 10 när vi hållit hand en stund.

    Sen brukar hon sova hela natten till kl 0630 eller 4-5 om hon drömmer ngt.
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2011-10-24 13:19:21 följande:
    Flamman, klart jag har kvar!

    Mugglan, nä inte rapsolja-det kanske jag skulle gå och ta då...
    Alltså, det som nu kommer, är inte hårt, men det var det verkligen inatt. Totalstopp-men det kommer alldeles för lite om man säger så, så jag tror där är totalt fullt. Eller, det är rätt tydligt både när jag väger mig och på hur magen ser ut och känns, att det är en bra bit kvar innan det är på normalnivå. Usch!

    Vilket jäkla samtalsämne...Skäms
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Det är ett skit-intressant och väldigt viktigt ämne att prata om!

    Hmm...hutt rapsolja.....har jag inte hört för.....den ska jag komma ihåg. Alltid lär man sig ngt skit-nyttigt!

    Moahahahahhaahaha
  • ingenjörsbruden
    muggles skrev 2011-10-24 13:28:18 följande:
    Förlåt tråden att jag anklagade er för att gå igång. Jag glömde vilken tråd jag befinner mig i Jag har fått en del näsknäppar genom åren bara, det var en sådan reflex... Sorry!
    Vilka beskyllningar! *hrmpf*

  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2011-10-24 13:33:31 följande:

    Har också bekanta som får i princip gå och sova själva med barnen, för att de ska somna. Eller läsa sagor i evigheter.  Jag sjunger en sång (de har varsin egen sång) och läser aftonbön (en bekant ramsa som betyder att det är dags att gå och sova, oavsett var i världen vi befinner oss) samtidigt som jag stryker dem på ryggen (taktil massage). Detta tar 10 min max med två stycken. Och de somnar, eller ligger iaf lugnt i sängen, oavsett var vi är eller om vi har folk hemma hos oss. De verkar väldigt trygga med den rutinen. Om jag hoppar över det ena eller det andra så blir det knas. Men om ngn annan nattar är det inga problem, t ex m pappa har de en liten annan procedur, och med min vänninna är det en kort saga ist. för sång. Men med MIG är det på detta vis och det underlättar livet enormt. Jag har gjort så här sedan de var rätt små.
    Har släktingar som sagt att de inte förstår (och ser förskräckta ut) att jag kan lämna barnen sådär att sova själv. Jag har försökt förklara att var o en gör det som passar dem bäst. Frun i det huset sover med ungarna i sin o makens säng tills de är fem år. Sen klagar hon att hon o maken inte har nåt sexliv eller att hon inte kan vara med och umgås på kvällarna med oss andra.... Hm...


     


    HAHAHAHAHA det låter ju som JAG!
  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2011-10-24 13:36:27 följande:
    Alltså, hon går och sover med dem och ibland smyger hon upp sen... men de vaknar ju så fort hon är borta.
    Jag tycker det verkar skitjobbigt och passar inte min livsstil iaf, men alla gör ju som sagt det som känns rätt för dem.
    Ja....förutom på att min loppa sover gott när hon väl somnat o kan somna om av sig själv. Jag har nog haft en jäkla tur....
  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2011-10-24 13:38:10 följande:
    Hihihi!!!
    Men du verkar ju ändå få till lite älskog med maken!
    Prioritering, darling! Prioritering!
  • ingenjörsbruden
    muggles skrev 2011-10-24 13:33:39 följande:
    Precis det tror jag också! Jag har läst på som attan om olika metoder och alla går i princip ut på samma sak: lär barnet somna själv. Dvs inte i famnen, inte genom att man ligger bredvid, inte genom att man håller en hand på dem, inte genom att man buffar dem in i sömnen, inte genom att man ammar dem in i sömnen etc. Utan de ska ligga lugna och avslappnade och kunna somna själva. För då kan magin inträffa att de även kan somna om själva när de vaknar på natten (för det gör de - små barn har ju mkt kortade sömncykel än vi vuxna och vaknar därför oftare).

    Så jag tycker du har helt rätt. Jag har prövat lite olika. Men jag har fastnat för att lugna barnet så fort det gråter (dvs inte vänta som man gör med 5-minuters) men sedan så fort barnet är lugnt, gå ut ur rummet och avvakta. Sedan in igen och lugna. Det känns bäst för mig. Men jag dömer absolut ingen som tycker någon annan metod funkar bäst för dem.
    Har tänkt på det ett bra tag men inte orkat ta tag i det......känner vi bör ta ett ryck med nattningen där hemma så att hon inte behöver ha mig liggandes brevid tills hon somnat......
    Någon som har tips på vad vi bör göra?
    Vi har alltid dörren stängd in till henne, kanske ska börja ha den halvöppen, kan nog funka iom att hon verkar ha börjat bli lite mörkrädd när det är så där lite halvskum belysning.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård