• Fru sy

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Vad roligt att få läsa din förlossingsberättelse Lanovia!!

    Ingis: Jobbigt med kräksjuka, hoppas du klarar dig!

    Flamman: Största kramen till dig!!

    Ninnis: Mysigt med kompis på besök.

    Muggles: ja smart idé med fotobok! Här har vi framkallat massa kort som nu skall sättas in i album, hade ju varit bra om de redan satt i bok när de kom... Vi har fixat kalender med bilder på Orvar oxå till våra familjer. Blev olika till alla så att de är personliga med kort på just dem och Orvar, lite extra jobb men känns som det är värt de!

    Här tror jag att jag haft äl för första gången efter graviditeten (första gången över huvudtaget utan tabletter, på väldigt länge) Hade lite känningar och testade med äl-test fick inte utslag första dagen, men sen två dagar på rad och nu är det tillbaka på inte utslag igen. Tycker det borde betyda att jag har haft äl. Hoppas på det och indianer här om några veckor. Vore ju så skönt om det kunde börja funka av sig själv nu så kroppen är tillbaka som vanligt när det är dags för syskonförsök... inte för att det är än på ett år men iaf. (Förresten börjar jag bli sugen redan nu )

    Vår panna är knas, så här är kallt. Typ 15 grader. Nu har jag eldat i vedspisen hela dagen och så något elelement på det så nu har jag fått upp det några grader.

    Orvar var på 8 månaders kontroll idag, 8 månader... kan inte fatta att han blivit så stor redan! Men han gick igenom kontrollen och väger nu 8680g och är 69 cm.

    Kramar till er alla!

  • Fru sy

    Blomman: Trist med din morfar, men skönt som du skriver att han fick avsluta på ett sätt som han ville.

  • Fru sy
    Heloise skrev 2011-12-14 23:08:49 följande:
    Glukosbelastningen gick bara bra, fast så äckligt usch. Värdena var jättefina, både faste och efter.Vi har stora, jobbiga diskussioner här hemma just nu om huruvids vi ska göra mkp eller inte, ingen av oss känner sig längre trygg i något av valen:( jättejobbigt och lite oväntat eftersom vi båda var överens, först började jag tveka och nu är panzer lika osäker, hur vi än gör så blir det inte riktigt rätt :(
    Härligt att dina värden såg bra ut! Jobbigt med osäkerheten inför mkp. Vad är det som gör att ni blivit osäkra? När är det provet skall göras, har ni lite tid till att fundera? Hur är det med dig annars med illamåendet, hur fungerar det att ta hand om E när du mår så dåligt? Just det funderar jag på hur det kommer funka för oss om jag skulle få en liknande graviditet igen när man redan har Orvar...

    Många kramar till dig!!
  • Fru sy

    Gott nytt år alla vänner!!


    Här är allt bra, julen var bra. Förutom en tjafsande svärmor men efter vårt tjafs blev det faktiskt lite bättre och det verkade som hon tänkte på vad hon sade sen. Även mannens brorsor gick in och sade till henne när hon började gnälla och ha sig, det var skönt!! Julen hos mina föärldrar var underbart, Orvar fick massa paket och vi hade jättemysigt! Jag fick en bra julklapp, nämligen att indianerna hittade till mig den 23 dec, första gången man blivit glad för det!! Så det var alltså äl jag kände av för några veckor sedan... dock verkade det vara en kort cykel men vi får väl se vad som händer nu skönt att det kom ogång av sig självt iaf!


    Nyår firade vi lite i förväg hos några kompisar och sen igår firade vi själva hemma. Var jätteskönt och mysigt efter allt flängande innan. Vi eldade i bakugnen, gjorde pizza i den och drack gott till! Vid tolvslaget var vi ute och kollade på raketer tillsammans med grannarna.


    Tittar in igen snart och läser ikapp, nu skall vi strax ge oss iväg och promenera och fika med några kompisar.


    Massa kramar till er alla!

  • Fru sy

    Skulle bara kika in och kolla hur det var på indianfronten för Ingis, men då får jag titta in i morgon igen.

    Ninnis: Låter som Mini är som Orvar när det gäller maten, kunde varit jag som skrev det inlägget för lite väl två månader sedan. Härligt att det funkar så bra! jag tyckte ju det var lite jobbigt att det blev så tvärt amningsstopp först, men nu har jag vant mig och tänker inte på det längre. det var mysigt sålänge det varade liksom. Nu när han har 6 tänder och bits som bara den hade det nog inte varit så mysigt att amma iaf.

    Nu ska jag sova några timmar innan det är dags att gå upp och ta värktabletter. Opererade bort 3 tänder i tisdags, två visdomständer och en kindtand som blivit skadad så jag är sådär pigg. Hoppas det känns bättre imorgon!

    Kramar till alla, jag tänker på er!!

  • Fru sy

    Är det någon av er tjejer som har bra koll på systemkameror? Är så sugen på att köpa en men kan inget om dem... kan man få en hyfsat bra kamera under 5000?

  • Fru sy

    Vi äter ju bara fetter från växtriktet, typ Oatly grädde. Jag har fått för mig att det är "bättre fetter" som är snällare mot kroppen. Men vad vet jag, jag äter ju det för att jag inte tål mjölkprodukter så har ju inget annat val heller!

    Vi har snö här idag så Orvar har varit ute och åkt pulka för första gången. Det tyckte han var jätteroligt! Förresten så kryper han, hoppar på rumpan och har börjat resa sig mot saker. Och så har tand fem och sex precis kommit fram...

    Jag har fortfarande ont i munnen sedan min operation förra veckan, trodde faktiskt det skulle blivit bättre nu. Så vi är hemma och tar det lugnt, lite småförkylda oxå. Snickarna är på övervåningen och byter fönster  

  • Fru sy
    Heloise skrev 2012-01-11 16:11:33 följande:
    Det är just det här som gör att jag längtar UT till landet, där jag kan ha egna höns, odla lite egna grönsaker, där Panzer kan jaga och man kan köpa en gris, ett lamm och en kalv av grannarna. Jag är uppvuxen så, pappa fiskade och jagade, sen bytte man typ inkörning av travhäst mot 2 kalvar. Jag kan inte komma ihåg att min mamma någonsin köpte kött eller fisk. Pappa murade en egen rök, där rökte han älg, rådjur, lamm, fisk. Ett par ggr om året bokade mamma och grannen bakstugan och bakade tunnbröd och knäckebröd som räckte i månader.

    Jag är medveten om att jag låter som en övervintrad hippie haha. Fast jag känner det så himla starkt, starkare för varje dag faktiskt att jag vill UT, måste snart UT! Jag vill ha en nordsvensk, köra lite timmer, komma bort ifrån datorer, tv, hets, stress. Jag vill lära mina barn att uppskatta naturen. I min familj arbetade man ihop, jag skottade skit, red in hästar, körde med loksele, högg ved med pappa, bakade med mamma. Det är klart att jag fick leka och vara ett barn men jag visste att min insats också var viktig och det fick mig att känna mig delaktig i vår familj.Jjag bidrog till att min mamma kunde ta sovmorgon  ibland eller att pappa kunde åka på fiskeresa en vecka, som "belöning" fick jag en väldigt fin ridhäst, all uppbackning i världen. Vi reste varje år och åkte ofta in till stan och käkade, gick på bio etc. Äsch jag känner liksom bara att mitt liv inte blev som jag "trodde" och de saker som jag "trodde" jag ville ha, har visats sig vara oväsentliga. Det är jättejobbigt att känna så, samtidigt som jag på ett plan, rent logiskt förstår att det, just nu, är bättre för oss att bo här i "suburgatory ".

    Sorry nu egotrippade jag igen Jag har bara ingen att prata med om det här, mina bästa vänner är övertygade om att det är ngn form av livskris som tar sig uttryck i ett flyktbeteende. När jag försöker övertyga dem om att jag faktiskt har tänkt på det här i 1 år, så blir de nästan arga och menar på att där kan jag ju inte bosätta mig, hur ska det gå med E? Då kommer vi förlora kontakten, man kunde tro att jag sagt att vi övervägt att emigrera till Nya Zeeland, inte flytta 45min bort
    Om folk tror att man krisar för att man vill bo och leva som du beskriver här ovan Heloise... undra om folk tror det om oss då!?!

    Vi lever lite på det viset, köper nästan alldrig kött... mannen jagar och så har vi får. Känns som det är "bra kött". Vi sätter lite egen potatis och andra grönsaker på våren och så kan vi äta det över sommaren och en bit in på hösten. Suchini åt vi så det stod ut genom öronen i sommras, blir massor på bara några plantor. Grannarna odlar mer grönsaker äv vi gör och vi får gärna av dem om vi vill ha. De blir ledsna om vi köper när de har som blir dåligt om det inte äts upps...

    Jag trodde att vi skulle tappa kontakten med många av våra kompisar när vi flyttade, men så har det absolut inte blivit. Ibland känns det nästan som vi träffas mer för det blir liksom helhelger som planeras in och inte bara en fika på stan... Men så flyttade ju vi 3 timmars bilresa iväg... inte 45 min, ni kan ju liksom fortfarande ta en fika på stan en fm om ni vill!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård