• Fru sy

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Heloise skrev 2011-10-26 14:42:23 följande:
    Fru Sy: har du hunnit tänka nått på om du hinner göra något plagg till Skvätten?
    Det gör jag gärna, återkommer till dig på fb ist om det...
  • Fru sy

    När det gäller förskola, så ska Orvar börjar efter nästa sommar. Förhoppningsvis ska jag jobba deltid så att det inte blir mer än 4 dgr i veckan för honom där... (och inte för mamman på jobbet heller) Här i byn finns bara ett föräldrakoperativ, vill egentligen inte ha det, men det är där alla Orvars kompisar i byn kommer gå. De som sen kommer bli hans klasskompisar. Skolbuss kommer gå därifrån och så sen. Så vi har bestämt att det är där han kommer gå, de har sagt att man alltid brukar få plats. Sen hur vi ska göra med städveckor och dagar i barngruppen har vi inte riktigt bestämt än... man får väl ta ledigt från jobbet för att vara i barngruppen några halvdagar per termin och så får mannen köra städningen   

  • Fru sy
    Heloise skrev 2011-10-26 15:10:23 följande:
    Jag fick precis ett meddelande i pws-gruppen som jag är med i på fb att en av medlemmarna förlorat sin dotter, hon dog i sömnen 22 år gammal. Hon hade pws Gråter jävla skitsyndrom!
    Usch, vad hemskt! Kramar
  • Fru sy
    Syrinx skrev 2011-10-26 15:08:20 följande:
    Hej Fru Sy, så kul att se dig igen! Det låter som en jättemysig tid tillsammans med dina föräldrar, vad härligt. Jag kan tänka mig att de är glada över att ha fått rå om dig och Orvar på egen hand. Beklagar förlusten av din farmor - kram! Hoppas att det går fint för er alla och att hon inte led för mycket.
    Blir det kombinerad 30-årsfest och namngivningsfest?
    Tack! Det är ju alltid jobbigt när någon nära går bort, men det är ju så det är. Hon hann ju bli 78år iaf. Hon har varit sjuk från och till de senaste 10 åren men var den senaste tiden mycket piggare så det är väl mest det... vi tyckte det var så roligt att hon blivit bättre och sen kommer det här så fort. Mina föräldrar var på semester när hon blev dålig, så de hann precis hem och ta adjö av henne innan hon somnade in. Jobbigt såklart men skönt att de hann hem.  Farmor hade inte ont, och det är ju bra.

    Ja, det blir en kombinerad fest. Vi hade så svårt att bestämma oss för hur vi skulle lägga upp det. Vi ville ju ha en fest för Orvar och så vill vi ju fira mannen. Funderade på om vi skulle haft festen i somras, men det blev inte så. Vi bestämde därför att vi kör det nu i samband men när mannen fyller år. Det blir öppet hus hela dagen tänkte vi, soppa till lunch och sedan middag på kvällen. Då kan folk komma när de passar dem och så behöver vi inte dra ihop någon jättefest. Många av våra kompisar har barn och så bor släkten ca 2 timmars bilresa härifrån så vi tror att det blir bra uppdelat över dagen. Då hinner vi sitta och prata med gästerna både på dagen och kvällen. Och de som sover över kan vi sitta och dricka vin med på kvällen
  • Fru sy
    Heloise skrev 2011-10-26 15:15:02 följande:
    Det är massor med E barn här, mest tjejer fast en lite kille med om vi har tur nog att få en till och det blir en tjej så blir det kanske en elvira haha
    Ja, vår lille kille har ju ett E-namn han med... därför är det lättare att kalla honom för Orvar här. jag funderar en del på hur vi tänker med namn till framtida syskon. Gillar att ha samma första bokstav på namnen. Men vi säger fel på Orvar och hunden, som oxå har ett E-namn ofta. Och sen mannen på det oxå... man får väl se men annars har jag Elsie och Ejnar med på min lista. Finns ju så mkt fina namn på E!!
  • Fru sy

    *Vinkar till Villemoa* Jag tror säkert att det kommer bli bra mellan dina flickor. Jag och min syster har väl alltid kommit bra överrens men ännu mer nu när vi blivit äldre. Än så länge är ju E kanske inte så rolig i M:s ögon, hon kommer säkert tycka det är roligare sen när de får mer utbyte av varandra! Hoppas du inte tar illa upp nu, jag vet ju inte vad som hänt mellan dig och dina systrar.

  • Fru sy
    Norrskensflamman skrev 2011-10-26 16:19:17 följande:
    Fru Sy, beklagar sorgen!
    Verkar som ett bra upplägg med festen, men ska du stå och laga mat hela dagen eller blir det typ självservering eller har du nån som hjälper dig? Lagar du allt själv?
    När jag läste det här så kunde jag inte låta bli att skratta lite här för mig själv... det är nämligen så att jag typ aldrig lagar mat här hemma. Det är mannen som sköter den biten helt. Han har ju kockutbildning så han gillar att laga mat, vi tror inte att det blir jättemycket folk så han ser det inte som något problem alls med maten. Han fixade ju maten själv till vårt bröllop för lite väl två år sedan och då var vi 125 gäster... så stor kör vi inte på nu Kött har vi i frysen sedan jaktsäsongen, så vi hoppas att det inte ska bli så dyrt heller. Är det någon som har tips på en bra soppa, som funkar mjölkfri tar vi gärna emot tips!

    Härligt det låter med dig och musikern!! Det är du sååå värd!!
  • Fru sy

    God kväll tjejer!


    Fortsätt kämpa med vikten blomman!! Du ska se att vågen snart visar minus igen. Klart det spelar roll att du varit sjuk nu och inte kunnat ut och gå som du brukar. Sen brukar det väl vara så att det stannar av ibland på en viss vikt innan man fortsätter neråt även om man fortsätter på samma vis.


     

  • Fru sy

    Här kämpas det oxå på med vikten, men Orvar har skött det jobbet väldigt bra med amningen. Min målsättning är att komma ner till 60kg igen, och det är inte så långt kvar nu... imorse var det 1,8 kg. Men även fast jag väger mindre nu än när jag blev gravid känner jag mig större. Men det är väl för att magen inte riktigt är som jag önskar att den ska vara. Men har ju faktiskt börjat träna efter massa års soffhäng och sen hoppas jag att Hvidis kan visa mig lite bra magövningar när jag träffar henne

  • Fru sy

    Nu sover båda mina killar bredvid mig här i soffan, kanske är dags för sängen nu då. Förresten så har Orvar fått sin första tand, kände något litet vasst där igår och idag syns den oxå (om man tittar noga)

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård