• Fru sy

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Härligt med semester lanovia!!

  • Fru sy

    Jag var på efterkontroll i tisdags, allt såg bra ut. Men precis som Hvidis skall jag vara noga med knipövningarna. Jag kände ju inte av fogarna under graviditeten men efter förlossningen har jag känt av dem... men har blivit mkt bättre nu senaste veckan.

    När vi var där passade jag på att fråga bm om provsvaren ang mina levervärden som jag tog i slutet av graviditeten. Var inne och lämnade prover 13 april, då hade gallsyran stigit från 20 till 41 på en vecka. Över 40 hade de sagt att det blir igångsättning. Tycker det är jättedåligt att de inte hörde av sig, Orvar föddes ju inte förrens den 17 april... den är ju farligt för barnet när gallsyran blir hög, de kan ju få syrebrist. Vilken jättetur att allt nu gick bra!!

    Nu har mannen Orvar så då skall jag passa på och leka med min nya leksak

  • Fru sy

    Fru E: Vi lärde oxå vår hund att vara själv i bilen och det har fungerat jättebra! Nu har hon lärt sig att vara hemma själv oxå men under många år var bilden det enda stället som hon var lugn på själv. Ibland när vi hade snabbärenden på stan fick hon sitta i bilen, men då var vi alltid nog att parkera i p-hus så det inte skulle bli sol på henne...

    Ninnis: Vi övade oxå med nappen ett tag innan han tog den. Alltid efter han ätit så vi visste att han var mätt. Ibland har den fungerat som spridare då vi tolkat fel och han kräkts med nappen i munnen, men för det mesta spottar han ut nappen innan Använde oss av lillfingret oxå ett tag innan han hade tagit nappen... funkade oxå bra för att lugna honom. Sen har ju Orvar nästan inte varit ledsen alls, jag tror han gråtit otröstligt 4 gånger under dessa 3 månader och då har han slutat efter 15-30 minuter.

    Nu ligger han vaken och pratar och skrattar uppe i sängen, får nog strax gå upp och hämta honom kan jag gissa.

    Hvidis: Jag vill oxå gärna se bild på J, och E oxå om jag får... hon har väl växt massa sedan jag såg bild på henne

    Villemoa: Jobbigt att ni varit sjuka, skönt att det är bra nu. Hoppas maken klarar sig från det!

    Heloise: Heja Elise!! Duktiga tjejen!!

    Daa: Jobbigt med släktträffen. Oxå impad över att du klarar tvillingarna själv!

    Nu kallas Orvar. Kramar till er alla

  • Fru sy
    Norrskensflamman skrev 2011-07-21 10:20:42 följande:
    Hej Fru Sy! Hur går det med Orvar?
    Han lugnade sig igen så jag kanske hinner svara

    Det går såå bra!! Som det varit såhär långt skulle jag kunna tänka mig massor av barn, även fast graviditeten var jobbig Ska jag vara riktigt ärlig så trodde både jag och mannen att det skulle vara mkt jobbigare än vad det varit såhär långt. Han är nästan alltid glad när han är vaken, vilket han är mkt mer nu. Han vill vara med, älskar när man prata med honom och sitter nu gärna rak i våra knän. När vi var på minisemester i tisdags fick vi palla upp honom i liggvagnen för han var inte alls nöjd med att ligga i den utan blev mkt nöjdare när han såg lite. När är det dags att börja med sittvagn?? Han rullade runt från mage till rygg hörrom dagen, iofs så tror jag han tippade lite men iaf Han är på g att vända sig från rygg till mage... så häftigt att se hur han växer och utvecklas. Nu ligger han verkligen och pratar hög där uppe i sovrummet. Han vägde 6,2kg och var 60 lång när vi kollade fr en vecka sedan... alltså inte riktigt i storlek med Hvidis J, men han ligger en över "normalkurvan" på vikten och normalt på längden. Med tanke på hur liten han var när han föddes har han jobbat sig upp bra. Och sen är han såklart SÖTAST I VÄRLDEN om man frågar mig! Nu ska jag gå upp och mysa med honom lite i sängen.
  • Fru sy

    Det var Cerazette jag åt. Jag tänker inte äta p-piller igen. Nu vet vi ju inte om det var p-pillerna som var kvar i kroppen så länge och det var därför min cykel inte kom igång, men det är vad vi tror. Så vi tänker använda kondom nu tills vi är "färdiga med barngörandet"

  • Fru sy

    Fru E: Vår hund har inte tuggat så mycket, ett par sockar blev det väl när hon var liten och sen en av mannens skosulor. Jag har för mig att vi plockade undan ganska mycket när vi fick henne men märkte snabbt att det inte behövdes.

    Skönt att det fungerade med Buster på bröllopet!

  • Fru sy

    Vi har varit nere hos våra föräldrar igen i helgen, var på kalas i lördagskväll. Mysigt och roligt! Många hade inte träffat Orvar innan. Dock fick jag svinont i magen så sov inget under natten sen. Vet inte om jag skrivit att magontet under revbenet (som man trodde var att Orvar tryckte på levern) inte har gått över så jag har varit hos läkare för att kolla. Troligen har jag fått gallsten Trist att inte må bra när man inte är hemma. Eftersom jag inte sov ngt alls på natten fick jag vila nästan hela dagen igår hos sväronen vilket kändes trist... Någon som har tips ang gallsten? eller som vet vad man gör åt det?

    Men på vägen hem körde vi förbi Fru Bygg en snabbis, så nu har jag sett henne på riktigt och hennes lilla söta dotter och mage... ska bli spännande att se vad det är för filur som gömmer sig där.

    Förresten så har jag tävling på min blogg nu där man kan vinna barnkläder om någon är intresserad

  • Fru sy
    Soldemor skrev 2011-07-26 12:45:19 följande:
    jag har haft gallkramp, påminner om gallstensanfall men utan stenar då. Jag måste vara försiktig med vad jag äter, spec fet mat reagerar gallan på och krampar. Ägg och äpplen skall visst inte heller vara så bra, men det har jag inte märkt så mycket av, äter ganska mycket ägg periodvis.
    Vet ju inte än om det är gallsten, ska göra ett ultraljud och kolla... väntar på tid bara. Annars kanske det är gallkramp jag har... vi får väl se. Just att låta bli ägg och äpplen har jag oxå hört, ägg äter jag ju inte pga allergi. Det finns alltså något positivt med min allergi

    Tack för era tips!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård