• Fru sy

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Måste fråga en lite otrevlig sak... är det någon av er som sett av att slemproppen gått innan det satte igång för er? Var nämligen en slemmig typ genomskinlig sak när jag torkade mig efter toa... undra om det kan varit en bit av den?!?

  • Fru sy

    Vi är hemma och allt är jättebra! Har inte alls läst tillbaka i tråden, får göra det imorgon eller någon annan dag Finns någon bild på fb på vår lille kille om någon är nyfiken.

    Många kramar från oss!

  • Fru sy

    Tittar bara in en snabbis igen för att berätta att allt är kanon! Verkar som amningen kommit igång ordentligt nu, brösten rinner och "Orvar" bajsar mkt Har jag sagt att han är helt underbar!

    Imorgon ska vi in på vägning med honom, hoppas han gått upp lite då. Förresten så tror vi att vi bestämt vad han ska heta. Efter att ha smakat på det några dagar känns han som en Eskil, så troligen blir det de.

    Nu ska det ammas i sängen, sen sova (förhoppningsvis.)

  • Fru sy

    Nu har jag hunnit sitta här en liten stund och läsa ifatt allt ni skrivit. Dessvärre kommer jag inte ihåg n bråkdel av vad jag tänkte kommentera.  Så ni får nöja er med en påskkram från mig. Hvidis både jag och mannen är från Karlskrona, det är en jättefin stad! Har du nga funderingar är det bara att fråga.


    Eskil har precis ätit sin tredje frukost och ligger nu i mitt knä och hickar lite. Jag har en banankaka i ugnen, hann precis sätta in den innan han vaknade.


    De senaste nätterna nu har han sovit jättebra, matning med tre timmars mellanrum. Däremellan sover han som en liten gris. Så jag känner mig faktiskt rätt pigg. Men vi brukar sova en liten eftermiddagslur tillsammans också E och jag. Nätterna på bb var jättejobbiga med en mkt ledsen E men sedan vi kom hem har det inte alls varit så.


    Vi ska sätta oss och skriva ner en förlossningsberättelse ngn dag snart, lägger in den här sen då så får ni veta lite hur det var. Kan inte förstå att det redan gått en vecka... samtidigt som det känns som han varit hos oss hur länge som helst.

  • Fru sy

    Grattis till Grodan i efterskott!!

    Grattis på bröllopsdagen Villemoa i efterskott!!

    Hinner inte riktigt med här nu så det får bli nga dagar för sent...

  • Fru sy

    E är en "jättesnäll" bebis, om man nu kan säga så... men ni förstår vad jag menar. Han äter, sover och bajsar. Nätterna äter han med ca 3 timmars mellanrum, han vaknar, äter och så somnar han igen I natt var det matning vid 02.30 och 06, sen sov han och jag till kl 9.30... superskönt! 

    Igår var vi på BVC för första gången, de verkar vara bra tycker vi. Han hade gått upp jättebra och väger nu 2,9kg. (Vägde 2,6kg) i fredags. När han mättes där igår var han 49cm lång, så de måste mätt fel på bb, för han kan ju inte växt 3 cm på 1 vecka... stunt samma det viktigaste är att han växer. 

    Mannen är hemma en vecka till, känns lite konstigt att han skall iväg och jobba sen och att jag E skall klara oss helt själva hela dagarna. Framförallt känns det trist att inte mannen få träffa E på hela dagarna. Men han kommer jobba hemifrån på fredagar så han blir ju hemma helt fre-sön... det är ju bra!

    Nu har potatisen kokat färdigt, dags för lite lunch innan det är dags för nästa amning.

    Kramar till alla   

  • Fru sy

    Oj vad här har skrivits sedan jag var inne sist. Och spännande är det ju oxå, låter som det är riktigt nära för Hvidis nu. Jag provade ju oxå fönsterputsning, var ute och drog ris och eldade men det var tillslut färdknäppen som drog igång det här. Fick massa s-dr efter som inte gav med sig.

    Just nu ligger Orvar (kommer kalla honom det här) på min mage och sover, han tar väl igen sig efter natten. Eller egentligen är det nog så att han sov inatt men inte jag och mannen. Orvar ligger och gnyr och har massa ljud för sig i sömnen så jag tror hela tiden att han vaknat, men när jag tänder för att ta upp honom och amma, ja då sover han... hoppas på en natt med bättre sömn inatt.

    Imorgon skall Orvar och jag vara själva, mannen börjar jobba. Men det blir en mjukstart själva denna veckan då mamma och pappa kommer på torsdag och så jobbar mannen hemifrån på fredag.

    Nu börjar det gnällas här... får återkomma

  • Fru sy

    Grattis till lille A på födelsedagen och till Elise på 7 månadersdagen!

  • Fru sy

    Här har dagen funkat bra för mig och Orvar. Det har gått bra för mannen att jobba oxå, men han saknade oss såklart sade han   Har varit på BVC idag igen, första bilturen för mig med Orvar. Han fortsätter gå upp jättebra, väger nu 3360g och är 50cm lång. Min lille gullunge som just nu sitter och myser i sin pappas knä.

    Nu skall jag fortsätta plocka det sista här, imorgon kommer mamma och pappa ska bli så mysigt!

    Kramar till alla

  • Fru sy

    Låter spännande Flamman... vi vill ju höra allt om den hemliga dejten

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård