• Villemoa

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Fru E; vad söt han är lille Buster! Jag lyssnar gärna när du berättar om honom, jag kan inte ett dyft om hundar men oh boy vad jag får lära mig nu!

  • Villemoa

    Ninnis: vad han är fiiin lille Mini! Ellie ville heller inte ha napp i början, hon låg hellre och snuttade på bröstet dygnet runt men si det ville inte mamman så vi hade träningsläger en dag och till slut tog hon den. Vi tränade efter amningen så jag visste att hon var mätt och det funkade bra till slut!

  • Villemoa

    Största kramen jag kan uppbringa till Heloise!! Heja Skvätten och hurra för hennes utveckling!

    Jag håller med er andra om att det är beundransvärt att rodda tvillingar eller två småkottar samtidigt! Jag blir helt svettig ibland av en snart 3.5-åring och en bebis! *puh*

  • Villemoa
    Soldemor skrev 2011-07-20 15:43:27 följande:
    Neej, funkar inte...datorer är rätt ofta rena rama möget! Fast lite bra ibland ändå...
    Nu har jag inboxat dig så får vi ta det på den vägen
  • Villemoa

    Ja men fyyy så rysligt och hemskt och förfärligt det som hänt i Norge!! Det är helt ofattbart det som hänt alltså

    Vad skönt lanovia att allt är bra med era nära och kära! Och du är inte ensam om att känna det som en kamp för att vara en bra mamma. Jag tror också det är bra att barnen får se att mamma och pappa är ledsna, trötta eller vilken sinnesstämning man nu är i. Mitt tålamod kan också tryta ibland och på sistone har det hänt lite för ofta då Moa är inne i nån period där inget man säger passar. Kram på dig!

  • Villemoa
    Daa skrev 2011-07-27 18:01:45 följande:
    Heloise: jag tror som Hvidis, naturen har gjort det möjligt att få barn tätt. Jag tror också som Ninnis, att glädjen över att ha ett syskon nära i ålder är större än nackdelarna  med det.
    När det gäller hur det är att vara syskon till ett barn med syndrom tänker jag att det går bra om föräldrarna är medvetna om det du skrev om utanförskap och känslan av att vara mindre värd. Ett barn med någon form av syndrom kan ju, beroende på syndromets symptom förstås, ha behov av föräldrarnas tid och omsorg i mycket större omfattning än ett barn utan syndrom. Det tar tid och möda hemmavid och det kan vara många resor till habben och liknande. Men om föräldrarna är medvetna kan de se till att det andra barnet får den uppmärksamhet h*n behöver. Och inget av barnen blir förstörda.
    Jag är övertygad om att du och Panzer klarar av det med glans.

    Så jag säger också: lycka till.

    *blir alldeles rörd av det du skrivit om hur ni längtar*

     
    Skriver under på vartenda ord du säger Daa, och er andras ord förstås!

    Mellan Moa och Ellie är det 2 år och 8 månader och det känns alldeles lagom så här med facit i hand.

    Lycka till med bebisverkstaden Blir också alldeles rörd av det du skrivit om er längtan!
  • Villemoa
    Soldemor skrev 2011-07-27 16:27:01 följande:
    Har precis fått en brud att tänka om! Från överlämning till att gå in med gummen!
    *klappar mig själv på axeln för denna goda saks skull*
    Härligt!!
  • Villemoa

    Ninnis: vi har en Philips Avent Dect SCD535. Det är en så kallad "Walk and Talk" dvs att i "parents unit" så kan man trycka in en knapp och prata med barnet och säga typ "mamma kommer snart" om man inte kan komma på två sekunder. Den mäter temperatur och luftfuktighet också vilket jag har tyckt varit bra eftersom Ellie alltid sover ute i vagnen om dagarna.

    Fru Bygg: vad roligt med en liten tjej till, grattis! Har ni funderat på namn än?
    Det har gått jättebra med Moa och napparna, tackar som frågar! Hon har inte nämnt dem en enda gång sen första morgonen och det är en månad sen nu.

  • Villemoa

    Grattis på bröllopsdagen Mugglan! Jag tycker Hvidis hade bra förslag på presenter Skönt också att höra att din mamma mår lite bättre! Jag vet alltför väl hur det är att ha en nära familjemedlem med psykiska besvär
    Förstår också att du inte vill avslöja Adas och Bedas namn här i forumet. Så det är Blommis man ska inboxa om man vill veta?

    Härligt med 5 veckors semester Solde!! Vår sista semesterdag är idag och det känns väldigt seeegt att maken ska börja jobba på måndag!

    Lille söte Mini! Jag tror också att det kan röra som om den första utvecklingsfasen. Det finns en jättebra bok som beskriver de sju utvecklingsfaserna under det första året; "Att växa och upptäcka världen" av Hetty Van De Rijt och Frans X Plooij.

  • Villemoa

    Mugglan: ååååååååhh vad fina dina flickor är!! <3 Söta som socker alla tre och fina namn har de också! Visade maken bilderna och han fick något magiskt i ögonen när han såg dem och speciellt bilden på bara Ada och Beda
    Hur var det nu, är de enäggs- eller tvåäggstvillingar? Jag tycker de liknar varandra jättemycket!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård