• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Då fortsätter jag att bocka av från dagens Att-göra-lista och åker till mina små konfirmander. Exakt (vad gäller datumet) en månad kvar t konfirmation.

  • Soldemor
    lanovia 08 skrev 2012-03-21 23:49:14 följande:
    Vet ni A har slutat hosta o rossla. för första gången sedan han var 9dar gammal är han helt frisk.
    Jaa! Vad skönt för er, och för honom så klart!
  • Soldemor

    Hej Pssionis! Tack för filmtips! Blir ev lte film i morgon kväll om vi bara blir klara med packning och så.


    Underbart med vita vovvar som lyser i solen!


    Nu har jag haft begravning, efter lunch skall jag fortsätta med påskens gudstjänster, jättekul och kreativt!

  • Soldemor

    Såå vackar vitsippor! Man blir jätteglad av att se dem.


     


    Och glad behöver man bli, för här är det hysch-hysch om vad kyrkorådet besämde om våra tjänster i måndags. Först efter påsk skall vi få besked. Ringde facket för att kolla om chefen ringt dem ang förhandling, och när jag presenterade mig, så suckade han. Yes, det känns ju verkligen lovande! Han skulle återkomma om en halvtimme. Verkligen härlig stämning vi har här - inte nej.


    Tack så mycket för tipset, Hvidis, men jag misstänker att jag redan sett dem, att det är de som är i pyttepygmestorlek. Men jag skall kolla när jag har möjlighet.


    Gjorde iaf fina fynd i Ullared och även i Göteborg. Var på Frölunda torg och då var även Sean Banan där. Verkligen de stora kulturkrockarnas helg - från Bibeln på stadsteatern till Sean Banan och skaka rumpa, Festligt.


    Helgen har för övrigt varit underbar, men vännerna med svans och päls åt inte något vidare när vi var borta, förutom Soldan då alltså. Hon äter med största glädje allt hon får.


    Nu har bekräftelserna till utställningen i Malmö kommit, vi är där den 15/4. Kom och heja på mina tjejer!


    Nu får jag väl jaga vidare i allt, inte bra att vara ledig för många dagar, allt har en tendens att hopa sig. Nu snart konfirmander och sedan stick-cafe. Hade helst åkt hem, för maken är och dricker öl m en gammal arbetskamrat, så det är inge som serverar mat hemma.


    Hör jag av facket med något nytt kan jag ju meddela detta om någon är intresserad.


    *sätter in mineralvatten och avslagen cola till Hvidis* Krya på dig!

  • Soldemor

    Hej och tack för all omtanke! Jo, det är förvisso en helt fantastisk personalvård här!


    Med hjälp av en rar person här, har jag "råkat se" protokollet. Där står det att det skall tillsättas en förhandlingsgrupp och att berörda skall få besked efter påsk. Men enl min fantastiska fackman (ham på facket alltså!) är det inte fullt så enkelt att dra ner på min tjänst och säga upp mig. Först måste de visst bevisa att församlingen inte behöver mig till 100 %, då jag blivit anställd på 100 %. Tror t o m att domkapitlet måste godkänna detta. Sedan finns det en turordningslag som gäller oavsett vad man har för yrke, och det finns andra som är anställda efter mig, iaf två st. Så jag borde inte känna alltför mycket stress...men det gör jag ändå. Började fundnera att stanna kvar hemma i morse hos mina små äsklingar istället för allt jagande och oroliga stämning som är här nu. Men så är det allt ansvar jag känner för församlngen. Ööh, varför skall man vara en sådan ansvarsmänniska!


     

  • Soldemor

    Nu har jag talat med fackgubben igen ( han är typ några år yngre än mig) och ännu har de inte hört något från min chef. Men han kunde iaf lugna mig med, att om det finns bestämmelser på, att församlingen skall ha två präster på 100%, så kommer inte stiftet att godkänna att de drar ner min tjänst. Ja, ja, vi får väl se. Inget känns säkert just nul


    Skönt att det är torsdag, ikväll är det en av veckans två bästa pass - bas aerobic! Så skönt att jag har träningen att härja av mig på!


    Nu åker jag hem i den vackra solen och försöker tänka på annat än jobb en stund!


    Ha en välsignat god afton! Jag ber att alla bacillusker skall försvinna från de som är sjuka här, så det så!!

  • Soldemor

    Jo Ingis, jag försöker hitta det där fönstret, eller iaf tänka på det. Men det är bara så jobbigt nu. Fast jag skall försöka ringa på den där tjänsten i en församling inte alls långt från dig, typ 9 km rakt fram när du kört nerför backen och korsat en rondell.


    Jag går ju in som kyrkoherde nu, chefen är bortrest en vecka. Men har absolut ingen lust alls att jobba. Har på omvägar fått reda på, att det tydligen är klart från arb givarens sida, att de skall dra ner min tjänst t 50%. Ja ja, lycka till! De har inte talat med facket än (plats för elakt ondsint skratt här). Men det känns jobbigt ändå, för det känns som om de vill bli av med mig och inte uppskattar vad jag gör, trots att jag ofta mer eller mindre arbetar ihjäl mig för den här församlingen. Blää!


    Allt känns bara så supertrist nu, fast våren har börjat och utställningssäsongen drar igång efter påsk. JAG - TROR - ATT - JAG - SKALL - BLI -STRUTS - NU eller något liknande!


    Ja, detta tar verligen energi från allt!

  • Soldemor

    *vinkar till Mugglan*


    Nej, nu är det dags för helg, version kort. (Går på jour kl 17). I morgon är det loppis på katthemmet Soldan kommer ifrån och på söndag är det jobb. Föreslog för musikern att spela Sean Banans melodifestivallåt som postludium, men han var inte ett dugg medgörlig. Konstigt, texten passar ju bara såå bra på en palmsöndag - "här glider kingen in" - som skräddarsytt!


    *kramar till alla från smått deprimerad prästtant* Får väl ha ett långt samtal med överchefen när jag kör hem.

  • Soldemor

    Tack för norrländska styrkekramarna och alla andras omtankar också!


    Misstänker starkt att det kommer bli turbulent här framöver. Försöker ringar herden på den intressanta tjänsten.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård