• Hvidbrud

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Vad härligt Ninnis! Hoppas att ni fick sova gott i natt också. Bra dagssömn ger god nattsömn har jag hört. Min lille store J sov fem timmar i sträck inatt! Hurra! Jag han nog med ett par drömcykler för jäklar i min låda vilka äventyr jag har varit på i drömmarnas rike inatt. Ja, utan drömmar blir man lätt tosig. Och på tal om det så är det ju underbara nyheter från Dig Daa! Hoppas att det håller i sig! Och skönt att få vända allt med en kurator. Heja dig!

  • Hvidbrud

    Flamman guumman! Hur är det? Tänker på dig, finaste du. Hoppas att ni är ok och håller om varandra, du och dina fina tjejer.

  • Hvidbrud

    Ojojoj, vad en unge kan hoppa ur sängen många gånger innan hon somnar. Nu ligger hon och sparkar i väggen... Jag lyfter tillbaka henne, säger sov nu jag älskar dig. Går ut. E klättrar ner och går ut. Jag går in. Lyfter upp i sängen. Säger sov nu. Jag älskar dig. Igen och igen och igen.

  • Hvidbrud

    Daa: Jaha, nu skrev jag ett helt inlägg till dig på danska.. Tack ammehjärnan!
    Jag skrev iallafall som så, att jag tror att det att vara andragångsmor gör det lättare att se ett mönster och det är lättare att bygga upp ett m¨nster omkring de små nya barnen. De är också betydligt mer "så illa tvugna" att passa in i ett mönster, eftersom man har varit , pesonligt 2, år om att bygga upp rutiner och vaner med de första.
    Jag förstår din oro och den där rösten, men jag är överbevisad att du gör ett jätte bra jobb som parvlarnas mamma, med massor av kärlek och förståelse.

    Hade ett moment med E idag, när vi var på väg till lekplatsen och biblioteket. Att ta mig i kagen och njuta av varje sekund vi har tillsammans, för oj vad fort det går, snart ska man lämna på dagis full tid och vara ubertrött konstant, fasr på ett annat sätt.

    Och mit i nattandet, vet ni vad hon har mage att kläcka ur sig? Mamma, Lekplats! Hi hi! Hmpf! Lekplats? jag? Sov nu. Sen gick jag ut och fnissade. Gullunge. ALLT är en lekplats eller lek just nu.
    Och J har hittat tårna och hittat E och han snackar, ropar och tjoar så fort han får syn på henne. Och hon kramar fina kramar och vill att han ska sitta i hennes knä hela tiden. (Och sen blir hon såklart avis igen, fortfarande)

    Blomman: JAg har fortfarande inte riktigt styr på kallendern. MAken ska på kurs på fyn hela veckan och vi väger på det fortfarande.

    Puss och kram på er alla!
    Nu ska jag dricka kaffe och läsa framtiden i sump!

  • Hvidbrud

    blommis: de där r¨liga krypen, är det inte de som lägger ägg i ögonen också? blä!

  • Hvidbrud

    Hej alla goseligosar!
    Lanovis: BRA att du stannar hemma och vilar. Det är långt kvar och mindre och mindre tid att vila och större behov att göra det.
    Ninnis: har faktiskt aldrig hört om en Tommy tub, men googlade och tänkte att det verkar mysigare att bada med dig i badkaret. Känna hur vattnet rör sig när man sparkar och sträcker ut sig och flyter runt. Men har ni den så kan ni ju testa den och se om han gillar den?

    flamman: starka du! Ja respekt och kärlek förtjänar du minst sagt!
    Ingis: kram, din
    Blommis: 12kg! Bravo!
    fru sy: Orvar har ju blivit en riktigt stor kille nu och vuxit i sitt riktiga namn. Hoppas att ni mår bättre nu! Kram!
    Leksi: hoppas att du får vilat bra idag. Bra ide att lämna på dagis!
    Daa: hur har ni det där uppe i norr?
    Villemoa: kram till dig och dina små söta smultron-flickor!
    fru bygg: hur går det? Håller sig pricken igång? Tänker på dig, vännen!
    ea: allt väl? Hur går det med buster?

    Idag har vi varit i parken med nya vagnen. Snacka om att den är smidig att köra! Vi såg att hösten har gjort sitt intrång på alvar nu, ska ta mig i akt att inte se alla röda löv som ett ont omen som minner om slask och mörker och kyla, utan att njuta av naturens prakt! Det är ju så vackert!

  • Hvidbrud

    Lanovis: jag håller helt med Villemoa. Det är bara att ladda nerverna för en arg avundsjuk storasyster som hatar mamma ett litet tag... Men det går över. Tror att e kan märka att du börjat vända lite mer inåt mot babyn och hon vill "ha tillbaks" dig. Mins hur e in i det sista ville bli buren och SITTA på min mage när vi skulle läsa. Jag "sköt henne från mig" och hon klängde sig närmre. Prata och förklara, försäkra henne om din kärlek. Annat kan man ju inte riktigt göra. Kramar om, för fy vad jobbigt det är! (men snart kommer det en liten buse ut som hon kan lära känna och snart är den en del av familjen och lika naturlig del av vardagen som att solen står upp på morgonen!)

  • Hvidbrud

    Åh, vad duktig du är, Villemoa! Vill också, men jag vet att jag inte är motiverad nog för att fullfölja det... Men om i fall att vi ska ha fler barn, så ska jag så in i hundan träna upp mig först, så att min kropp kan hålla till det. Vi har tillochmed ett miniSATS precis runt hörnet, mellan hem och dagis. OM jag skulle kunna få nya dagis tider till E, så skulle det vara perfekt att gå dit efter jag har lämnat henne...
    Just nu går hon ons, tors och fre ena veckan och tors och fre andra. När hon börjar på torsdagarna, är det så svårt att lämna henne. Hon blir mammig och klä gig och har liksom "glömt" hur det är att vara på dagis. Jag ska höra med dem idag (den nya, förnuftiga och väldigt duktiga förskoläraren) om e inte kan få gå mån, ons, fre, tis, tors istället. Bättre flow för alla parter tänker jag. Hoppas att de håller med!

    Logger här och myser med min fine kille i sängen. Han har slocknat och jag borde ju gå och görs något förnuftigt som att diska eller röja, men det är så skönt här... Hur var det nu mitt nya mantra var....?

  • Hvidbrud

    Och duscha länge och vaxa djungel-armhålorna och lian-benen.... Urskogsmuffen får vara orörd, den är ju så gott som fridlyst.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård