• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Mitt i allt elände var det ju ändå skönt att höra!

  • Soldemor
    Norrskensflamman skrev 2012-11-02 08:29:11 följande:
    Iiiiiiiiiiiiiiiiiiih!!!! Nej, jag förstår inte alls din make!

    Jag och flickorna blir mer och mer sugna på en kisse, men nu är det så att M är lite känslig mot pälsdjur, så... nä, om valet står mellan en kattunge (även om denna är helt oemotståndlig) och M så är valet rätt lätt

    Däremot kanske marsvin eller dvärgkanin som flickorna kan ha på sina rum på vintern och kaniner går ju att ha ute på sommaren.
    Någon som har några tips eller synpunkter?
    Akvarium... fint. Men man kan ju inte gosa med fiskarna.
    Fåglar... också trevliga, men skräpar och de är ju inte heller så lätta att gosa med. Dessutom skulle det vara stor riska att när vi släpper ut dem att flyga så flyger de iväg ut... Hos oss har vi nämligen svängdörrar, på två plan ;)

    Kaniner har jag själv haft och de är mysiga. Jag hade iofs stor bur och ett svalt ställe i huset att ha dem på. Vet inte hur det funkar att ha dem i mindre bur och man släpper ut dem att skutta lite istället i nåt rum? Minns bara att jag gosade mycket med mina och höll på med kaninhoppning.

    Marsvin kan jag inte så mycket om. Men de ska visst vara tillsammans, eller?

    M tycker väldigt mycket om djur och de tycker om honom, han har haft hund faktiskt, men som sagt... Det blir väldigt mycket snor och kli i ögonen av pälsdjur om han klappar dem och om man inte håller efter med dammsugning och dammtorkning... Det är ju som bekant INTE min favoritsysselsättning!

    Ja, lite funderingar så här i Allhelgonatider
    Det finns norska skogkatter som sägs vara mindre allergiframkallande. Och med tanke på att jag har två dylika hemma som just nu har börjat drössla päls överallt och det ändå funkar med min astma. Så tror jag nog på det. Och så finns det ju alltid nakenkatter...
  • Soldemor

    Idag är det gravsmyckningskaffen i våra kyrkor, så jag far runt och är social!


     


    På söndag är det utställning! Såg i går att fröken svart är tionde bästa (av 43) långhåriga huskatt i Sverige just nu. Ett BIS till på söndag hade suttit bra. Hon är nybadad och svart och vacker så då är det väl bara att tuta och köra!

  • Soldemor

    Hej!


    Helgen började pest, när vi skulle åka till kyrkogården i Hbg å lät bilen hemskt, ett skärande läte från höger bakhjul. Vi gick ut tittade, såg inget, men kände på bromsskivan och den hade man kunnat steka ägg på. Så det blev ingen kyrkogård utan istället lite panikartad logistik för att komma till jobbet. Med lite hjälp av gul buss, kyrkvaktmästare, musiker och kyrkvärd kom jag till två kyrkor för att ha minnesgudstjänster och hem igen. Under tiden fick maken bilem till verkstaden där den fick stå till måndag morgon. Vi fick i hast låna bil av Amarettos uppfödare så att vi kunde komma till Danmark, där lilla loppan tog sitt andra Caps, det första utländska. Fröken svart och vacker blev bästa huskatthona.Rätt bra gjort av tjejligan!


     


    I måndags var Nisseman hos veterinären och hånglade loss med sköterskan. Hon hade haft hand om honom när han var inlagd. Han väger fortfarande två kilo för lite, men veterinären tycker att han är fin.


    ...och där var klockan jättemycket*! Mög! Jag måste iväg och ha äldreboendeandakt! Pöss!


     

  • Soldemor
    Daa skrev 2012-11-07 14:27:34 följande:

    Solde: oj, så besvärligt det blir när man plötsligt inte längre har bilen man räknat med. Grattis till utställningsresultaten (jag gissar att det är bra )


    Tack, jo det är bra. Det är ett visst antal certifikat som leder till en titel och det är sista titeln hon jagar nu. Men det kräver näst intill perfekta katter (som inte finns) och hon är ju en aaaningens liten, även om proportionerlig.


    Det är riktigt besvärligt med bilar som inte vill, speciellt när man arbetar på ställen med ytterst bristfälliga kommunikationsmöjligheter. Det går en buss till tätorten en mi härifrån, typ en på morgonen. Men sedan skall jag till jobbet också, och då¨blir det genast lite jobbigare.


    Dessutom är det rätt bläigt idag. Vi hade personalmöte och sedan åkte chefen hem medan jag fick ta äldreboendeandakt. Sedan kommer hon i kväll när Peder Lamm kommer och talar antikviteter här, och så skall jag vara med också, för att pålysa kollekten. Känns en aaaningen överarbetat med två präster när det inte ens är gudstjänst. Så i dag jobbar jag vrån 08.30 till typ 21.30. Jiiipiii! Så, nu var jag gnällig igen.

  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2012-11-07 16:09:50 följande:
    Vad knäpp du är Daa! Du skriver ju jätteroliga saker! Tungan ute

    Fast inte så kul när läkaren visar oro-klart det är svårt att varacool då! Och typiskt att man alltid kommer på en massa efteråt som man hade velat fråga eller säga. Då kan jag hållapå och diskutera-gärna mitt i natten istället för att sova-i mitt eget huvud tills jag är helt utmattad och ändå inte fått rätt och upprättelse gentemot den där dumma dumma personen som var så orättvis, eller vad det nu var saken gällde.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    En sådan hjärna har jag också! Den är superbra på att älta och gå igenom saker jag sagt och gjort, just när man borde sova som bäst.
  • Soldemor

    Grattis Hvidis!! Det lönar sig att stå upp för det som är rätt och bekämpa fel och orättvisor.

  • Soldemor

    Skitpissigt rent ut sagt! Och dyrt! Nästan 4 000,- som känns lite jobbigt så här innan vi ens kommit till mitten av månaden.


    Och det där med matte, jag håller med! Det var ju min storamångestgrej att jag skulle behöva ett betyg i matte för att kunna läsa på univeristetet! Jag försökte verkligen, men läraren var gravt opedagogisk. Han skev en typ fyra km lång ekvationssträng på tavlan och rabblade förklaringen jätte -jätte-jättefort och frågade om alla var med. Nej, inte jag. Då gjorde han det lika fort igen och sedan idiotförklarade han mig. Kul. Inte riktigt vad jag behövde. Det var en himmelsk lättnad när jag förstod att jag inte behövde ha matte för att läsa teologi. Jag är bara totalt askass på det. BRukar skylla på dyskalkyli, d v s siffervärldens motsvarighet till dyslexi. Inte så många som tror på det, eftersom jag någonstans i mitt mörka förflutna är ekonom, men det låter bra.

  • Soldemor

    Bra svarat Passionis! Den där anonymitetsfunktionen är förvisso störande, när den ger utrymme för folka att gömma sig bakom!


    Vad gäller matten, hittade jag en (tror jag iaf!) superbok till dig på Bokbörsen! Den heter matematiklexion och jag tror det var Wahlström och Widstrand. Finns nog flera olika exemplar där!


    Hade en skön ledig dag igår, när jag nästan bodde i klädvårdsrummet med strykjärnet. Men detta järn beter sig skumt, för när man stryker på en prick, så är den batterivattenikontinent, vilket stavparketten inte gillar så mycket. Vi skall nog titta på nytt strykjärn. Dessutom konsumerar den kopiösa mängder av sagda vatten. Men den har kanske aldrig varit bra, fick den på köpet när vi köpte tvättmaskin när vi bodde i huset.


     


    Passionis igen: ser fram emot ditt meddelande! Är nyfiken på att testa den rosa!

  • Soldemor

    Heja Hvidis! Så spännande med nya jobbet!


     


    I lördags var vi och såg Henrik Fexeus och jag kan varmt rekommendera hans föreställning för alla som inte sett den! På hans hemsida kan man se var och när han är. Det var en helt magisk och näst intill oförståelig kväll!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård