Inlägg från: moonlightgirl |Visa alla inlägg
  • moonlightgirl

    Ni som lagar maten själva till bröllopet

    Ni som lagar maten själva hur många gäster ska ni ha på erat bröllop?
    Vad ska ni laga för mat? Ska ni ha vanlig buffé eller buffé med förrätt innan, ska ni ha efterrätt eller hoppa vidare på tårtan direkt eller ska ni ha på något annat sätt??

    Hur gör ni med alkohol??
    Jag är alldeles villrådig.
    Snälla hjälp mig.  =)

  • Svar på tråden Ni som lagar maten själva till bröllopet
  • moonlightgirl

    LillieMae: Ja det låter klokt det där med alkoholen, ska ta upp det med min darling så får vi se vad han säger.

    Maria Rebecca: får jag lov att fråga vad ska ni ha för matiga tilltugg till välkomstdrinken??

    Vad ska ni andra ha för välkomstdrink?? Jag funderar på mouserande precis som gelléhallon.

    Vi tänkte att om vi gör olika sorters kött som vi kan servera kall kan vi ha potatisgratäng som ska vara varm samt ha potatissallad och vanliga sallader till.

    Har en annan fundering också. Vet om en som har Catering och genom henne kan vi köpa exotisk planka för 100kr/person. Då ingår: Potatissallad,rostbiff, skinka, kalkonkött, grönsallad, mimosasallad, sommarsallad, rosenbröd, smör, 5-6 olika frukter och ostbricka. Ha ätit hennes exotiska planka förut och den är verkligen jätte god. Tror nästan inte att jag kan komma billigare undan med att laga maten själv. Vad säger du Maria Rebecca som har erfarenhet?
    Även om vi tar denna exotiska planka kommer vi att ha potatisgratäng för det vill vi ha.  =)

  • moonlightgirl

    Jag glömde säga att vi blir ca 90-95 st på bröllopet.

    Några av mina kollegor har anmält sig frivilligt att hjälpa till att ha koll på maten och sedan sköta disken.

    Jag kan föresten skicka med länken till hon som har catering som vi tänkt anlita.

    http://www.birgittasgodbitar.se/index.htm

    Om vi bestämmer oss för denna exotiska planka kanske vi inte behöver förrätt??
    Däremot har vi tänkt att ha pannacotta som efterrätt. Då kan vi vänta lite med tårta, kaffe och avec.

  • moonlightgirl

     


    Maria Rebecca skrev 2010-11-24 18:06:14 följande:
      Hej, det låter klokt att ta plankan, och sen bara komplettera med det ni vill. 100 per näsa är vad det kostar, låter mycket skäligt och om ni dessutom kompletterar med något så matigt som potatissallad så kan ni lätt räkna bort några personer när ni beställer. Planka för 70 pers räcker säkerligen till 90 pers, om inte till 95.Som tilltugg kommer vi dra fram det vanliga, salta pinnar och nötter, ev lite frukt.Dessutom kommer jag baka västerbotten paj i långpanna och skära ut dem i små fyrkanter som vi sedan garnerar med en gräddfilsröra med gräslök. Samma pajgrej kommer jag göra med spenat och fetaost fyllning. Som drink tänkte vi servera mousserande.

    Tack snälla du för hjälpen. Jag har pratat med sambon och vi tar plankan och sedan kompleterar vi med potatisgratäng. Ja vi ska nog hoppa över förrätten men vi vill ha efterrätt så det blir pannacotta på vitchoklad och vi ska nog ha bär till det.
    Sen hade vi ju tänkt att ha olika sorters tårtor så att det kan passa alla.
    Vi åker nog inte till Tyskland för att köpa alkohol utan köper nog på systemet men sista ordet är ju inte sagt där ännu.  =)

Svar på tråden Ni som lagar maten själva till bröllopet