Inlägg från: ClaraH |Visa alla inlägg
  • ClaraH

    Ni som lagar maten själva till bröllopet

    Vi ska ha ca 90 gäster som det ser ut nu. Vi har festen 3 veckor efter vigsel och jag ska göra all mat med viss hjälp av familjen. Hade jag haft vigsel och fest samma dag hade jag inte kännt att jag skulle ha hunnit med det. På själva vigseldagen blir det middag för våra (familjen ca 35 pers)på restaurang. Till brudskålen blir det lite tilltugg, grindaröra på kavring, melonkuber och osthjärtan. Mousserat: f.n. funderar vi på Dopf Brut, men jag ska prova andra alternativ också. Till förrätt: Minivästerbottenpaj med kräft- och räkröra, parmesanflarn, reducerad balsamico och hjärtbröd (rosenbröd). Vin Vicar's choice (vitt) Till varmrätten blir det varmrättsbuffé: Dubbelmarinerad oxfilé med potatisgratäng, inkokt lax med sauce vert och kokt potatis, sallad. Vin. Samma vita som till förrätten, Rött: Perquita Reserva. Efterrätt: Chokladpanna cotta med hallongelé med galler vit choklad Vin. S:t James Commandoria Tårta med kaffe och avec (gör inte tårtan själv, beställer från bageri) Vickning: Korv med bröd Vi har bestämt oss för att skippa drickar, så efter mat och tårta är det vin, öl, cider, läsk och vatten i baren. Vi känner att det räcker med alkohol efter att ha druckit det som ingår i middagen. Till efterrätt

  • ClaraH

    En normalportion är ungefär 150 gram, men är det fest så verkar ju folk äta mer och vi har en del ungdomar så jag räknar men 150 gram oxfilé (se min mat ovan) och 75 gram fisk + lite extra kött.

  • ClaraH

    Är det någon som vet om det finns kylboxar att hyra någonstans i Stockholm? Känns som att det är lite problem med transporten av all mat hemifrån och till festlokalen.

    Sen har jag ett problem till som jag inte riktigt vet hur vi ska lösa. Vi har bara en ugn och ska värma potatisgratäng till 90 pers. Får göra det i omgångar på något sätt och varma på de första igen innan de åker ut till borden.

    Behöver också köks- och serveringspersonal, någon som har ett tips om det i Stockholm?


  • ClaraH

    Jo, det är varmluftsugn, så man kan få in fera samtidigt, men det är ju till 90 personer så man måste ändå värma dem i omgångar. jag får prova lite hemma och ser hur lång tid det tar att värma upp och hur snabbs de kallnar, måste ha folie till hands förstås.

  • ClaraH

    Det har ordnat sig med värmeskåp. Jag pratade med min syrra och sa att hennes man ordnar det, han jobbar som kock. Väldigt skönt att det ordnae sig. Dessutom får jag henne som hjälp i köket innan festen börjar. det var också skönt. Hon jobbar dessutom met mat i vanliga fall.

  • ClaraH

     


    SofiaSundkvist skrev 2010-12-07 13:12:06 följande:
    Vi tänkte/tänker ha köttfärslimpa, hasselbackspotattis och svampsås. Jag och släktet tänkte laga limporna och sånt på förhand, frysa in och sen värma upp på bröllopet. Det skulle serveras med sallad och bröd. Tycker att det låter som en vettig meny som barnen också skulle gilla. Nu är det bara det att mamma och svärmor har slagit ihop sig och säger att vi inte "får" ha det för att det inte kommer att lyckas och bli torrt. Åh, jag blir så arg... Så vi får se hur det blir!

    Jag skulle nog också vara lite rädd för att det blir torrt om man ska värma upp dem igen. Alternativt kan man tina i kylskåp och sin skiva upp dem tunnt (kallt) och hälla på en mycket varm sås, då kan de behålla "fukten".


Svar på tråden Ni som lagar maten själva till bröllopet