Vit marsipan. Vad gäller egentligen?
elisabettan skrev 2010-12-07 17:09:14 följande:
Appropå bröllopstårta... Är det någon som faktiskt VET hur det är med vit marsipan egentligen? Vi vill ha vit prinsesstårta, men det finns röster som säger att det inte går att få vitt täcke eftersom marsipan inte går att göra vit. Att man då måste använda sugarpaste som inte alls smakar marsipan utan bara socker....... Andra röster säger att det går att blanda marspian och sugapaste så det smakar som vanlig prinsesstårta. Sedan har vi även hört att det visst går att göra vit marspian.Vad är sant egentligen?Jag gör en hel del tårtor och kan visa dig lite olika skillnader:
Denna tårta är med sugarpaste: http://sockerrus.wordpress.com/2010/10/12/vilmas-doptarta/ och denna är med naturfärgad marsipan blandat med sugarpaste: http://sockerrus.wordpress.com/2010/07/25/doptartor/ och den sista är vit marsipan: http://sockerrus.wordpress.com/2010/07/09/homer-and-his-precious-donuts/
Som du ser är det en liten skillnad, men den är fortfarande vit =)
Är oxå svag för prinsesstårtor (smak) och tycker att det är en mycket bra bröllopstårta!