Inlägg från: misscat81 |Visa alla inlägg
  • misscat81

    Baka tårtan själv?

    Jag har också tänkt göra tårtorna själv, tänkte då göra tårtbottnarna i förväg och frysa in dem, då håller de ju jättelänge.
    Tänkte göra red velvet cake med cream cheeseglasyr. Är det någon som vet om man kan täcka en sådan tårta med sp utan att den börjar svettas? Eller måste man fodra med något mellan cream cheesen och sp:n?
    Red velvet cake är ju rätt snygga som de är, men det är svårt att få glasyren att se sådär perfekt ut som de gör på alla bilder! Så jag tänkte kanske täcka med sp över, för att få lite mer "bröllopstårtekänsla".

  • misscat81
    MaybeBride09 skrev 2011-01-17 11:14:17 följande:
    det är grädde som gör att den svettas, så är det gräddbaserat du spacklar med bör du fodra. Eller använda ballinas (tror jag det är) sp så behövs det inte
    1 oktober 2011 säger jag JA
    Nej,det är ju ingen grädde i cream cheeseglasyr, men jag var ändå osäker, för det är väl främt vätskan i grädden som gör att det börjar svettas? Visste inte om cream cheese hade samma effekt... Men då borde det vara lugnt?
    Jag brukar köra med mmf, och det tål ju lite mer än sp.
  • misscat81

    Jag har dock varit med om att mmf har svettats, men då spacklade jag med glasscreme (grädde+marsan) och det kanske blev lite väl "fuktigt", jag vet inte? Kanske är något i marsanen som påverkar gelatinet?

    Men bra, då blir det nog mmf-täcke. Mmf är ju enkelt att göra själv också!

Svar på tråden Baka tårtan själv?