• Debe

    Hur mycket är rimligt att betala serveringspersonalen på bröllopsfesten?

    Jag planerar att ringa en hotell & restaurang skola och fråga eleverna där om de vill servera på mitt bröllop med 60 gäster. Jag vill ha minst 4 st som under kvällen serverar välkomstkål och snittar, sedan dukar fram en buffé, serverar vin, dukar av tallrikar och buffén, serverar dessert, sedan dukar av allt och ställer fram bröllopsmuffins, kaffe och avec och sist men inte minst står i baren. Jag tänkte så här:
    Personal1 18-24
    Personal2 18-24
    Personal3 20-02
    Personal4 20-02
    Kanske behöver två till mellan 18-24?
    Budget ca 3000 kr. Är detta rimligt???
    Mycket tacksam för svar!

    /Åsa

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur mycket är rimligt att betala serveringspersonalen på bröllopsfesten?
  • Debe
    förlovadflicka skrev 2011-01-28 20:48:36 följande:
    Tycker minst hundra i timmen faktiskt... Vet hur stressigt det är att duka fram och av, och det har ändå varit till max 40 personer på frukostbuffé! Som artonåring måste jag säga att det var mer värt än de 80 i timmen jag fick, vet inte om de behöver diska efterhand men jag höll ju på att bränna händerna av mig för att jag inte hade tid att vänta på att disken skulle hinna bli lite svalare för att jag var tvungen att fylla på glas och tallrikar samtidigt som jag fyllde på mat och dricka :P 
    Fy det låter hemskt!
    Nej, de behöver inte diska eller städa. Tallrikar och glas ska dock sköljas av och ställas i diskbackar.
    Men räcker det med fyra till 60 pers? Du verkar ha lite erfarenhet :)
  • Debe

    Hmm, byta tallrik, nej det går ju inte, då räcker ju inte tallrikarna. Nä, jag får väl ställa en papperskorg vid buffén så gästerna kan dumpa det dom inte vill ha där innan de fyller på med nytt, haha

  • Debe
    Lindahl skrev 2011-01-29 08:47:56 följande:
    Vi hade två personer som severade på vårt bröllop, hade dom mellan 16,00-23,00 och det kostade oss 4200:-. Och då serverade dom välkomstdrink, förrätt, plockade fram buffén, efterrätt, all dricka däremellan förutom vatten och öl som fanns på borden....
    Bröt sedan borden och plockade fram kaffe, avéc och tårtan, skötte all disk och plockade även fram champangeglas i köket till 12-slaget och satte skumpa på kylning...
    Fixade så att snacks var upphällt i skålar och diskade undan efter sig....

    Tyckte det funkade hrlt perfekt, visst var där lite och göra dagen efter men det kunde vi ta med hjälp av mina föräldrar....
    Var det inhyrd "riktig" serveringspersonal?
  • Debe

    Efter att ha läst alla inlägg så kommer jag nog betala 120 kr/timmen till erfaren serveringspersonal, men inte nödvändigtvis med utbildning. Kanske elever från år 3 på restaurangskolan?
    3 st som jobbar 6 timmar var och en som jobbar 7 timmar, då håller jag min budget på 3000 kr också!

Svar på tråden Hur mycket är rimligt att betala serveringspersonalen på bröllopsfesten?