• Debe

    Hur mycket är rimligt att betala serveringspersonalen på bröllopsfesten?

    Jag planerar att ringa en hotell & restaurang skola och fråga eleverna där om de vill servera på mitt bröllop med 60 gäster. Jag vill ha minst 4 st som under kvällen serverar välkomstkål och snittar, sedan dukar fram en buffé, serverar vin, dukar av tallrikar och buffén, serverar dessert, sedan dukar av allt och ställer fram bröllopsmuffins, kaffe och avec och sist men inte minst står i baren. Jag tänkte så här:
    Personal1 18-24
    Personal2 18-24
    Personal3 20-02
    Personal4 20-02
    Kanske behöver två till mellan 18-24?
    Budget ca 3000 kr. Är detta rimligt???
    Mycket tacksam för svar!

    /Åsa

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur mycket är rimligt att betala serveringspersonalen på bröllopsfesten?
  • förlovadflicka

    Tycker minst hundra i timmen faktiskt... Vet hur stressigt det är att duka fram och av, och det har ändå varit till max 40 personer på frukostbuffé! Som artonåring måste jag säga att det var mer värt än de 80 i timmen jag fick, vet inte om de behöver diska efterhand men jag höll ju på att bränna händerna av mig för att jag inte hade tid att vänta på att disken skulle hinna bli lite svalare för att jag var tvungen att fylla på glas och tallrikar samtidigt som jag fyllde på mat och dricka :P 

  • Debe
    förlovadflicka skrev 2011-01-28 20:48:36 följande:
    Tycker minst hundra i timmen faktiskt... Vet hur stressigt det är att duka fram och av, och det har ändå varit till max 40 personer på frukostbuffé! Som artonåring måste jag säga att det var mer värt än de 80 i timmen jag fick, vet inte om de behöver diska efterhand men jag höll ju på att bränna händerna av mig för att jag inte hade tid att vänta på att disken skulle hinna bli lite svalare för att jag var tvungen att fylla på glas och tallrikar samtidigt som jag fyllde på mat och dricka :P 
    Fy det låter hemskt!
    Nej, de behöver inte diska eller städa. Tallrikar och glas ska dock sköljas av och ställas i diskbackar.
    Men räcker det med fyra till 60 pers? Du verkar ha lite erfarenhet :)
  • förlovadflicka
    Debe skrev 2011-01-28 20:53:29 följande:
    Fy det låter hemskt!
    Nej, de behöver inte diska eller städa. Tallrikar och glas ska dock sköljas av och ställas i diskbackar.
    Men räcker det med fyra till 60 pers? Du verkar ha lite erfarenhet :)
    Ja, det skulle jag tro, särskilt om de inte behöver diska :) Men tänk på hur mycket porslin ni har, folk gillar ju att byta tallrik ibland på buffé osv. :) 
  • TheD

    Personal ingår med maten så jag kan inte svara. Jag är glad för att jag inte behöver tänka på det :)

  • förlovadflicka
    TheD skrev 2011-01-28 22:32:45 följande:
    Personal ingår med maten så jag kan inte svara. Jag är glad för att jag inte behöver tänka på det :)
    Jag med!
  • Debe

    Hmm, byta tallrik, nej det går ju inte, då räcker ju inte tallrikarna. Nä, jag får väl ställa en papperskorg vid buffén så gästerna kan dumpa det dom inte vill ha där innan de fyller på med nytt, haha

  • förlovadflicka
    Debe skrev 2011-01-28 22:46:30 följande:
    Hmm, byta tallrik, nej det går ju inte, då räcker ju inte tallrikarna. Nä, jag får väl ställa en papperskorg vid buffén så gästerna kan dumpa det dom inte vill ha där innan de fyller på med nytt, haha
    I så fall får ni nästan ha en skylt om att det är en tallrik per man tror jag :)
  • finafia

    om du vill att allt ska fungera under kvällen ska du inte bara ta unga och oerfarna... de har svårt att se var servicen verkligen måste finnas...finns inga direktiv så lullar de mest runt...tyvärr...visst kan många vara duktiga...men en ledare måste man ha inom detta område...därför man har hovmästare, restaurangchefer etc...;)

  • dreams come true

    Jag pratade med en bekant som arbetar som kock. Han sa att serveringspersonalen (i alla fall i vår stad) ligger på ungefär 120:- i  timmen, innan skatt. Och vi skulle till ca 65 personer, sittande middag räkna med 3 personal (erfaren), då skulle en av dom även hinna hjälpa kocken lite med uppläggning.

    Vår första tanke var att ta hjälp av bekantas bekantas och liknande, men med hans ord så kom vi fram till att det faktiskt skulle bli dyrare eftersom vi antagligen skulle behöva ha väldigt många fler serveringspersonal.

    Så vi kommer att erbjuda 100:- i timmen till de som vi ska fråga.

  • finafia

    om jag säger såhär ist...för en tillställning på 60 personer behöver ni endast två erfarna serveringspersonal o dela upp de 3000 på dessa två...eftersom ni inte har sittning utan buffe så kommer de fixa det galant...plus om du ger de den info om hur du/ni vill ha det så fixar de d...;)

  • finafia

    enligt avtal är det cirka 117 kr/tim exkl. ob

  • Potter

    nånstans mellan 100-150 kr får du nog räkna med. Alla kontakter jag har frågat har legat där. Lycka till!!

  • Sebastiána

    Hur gör man om man betalar lönen vitt? Då ska man ju betala sociala avgifter och sånt. Hur funkar det?

  • Lindahl

    Vi hade två personer som severade på vårt bröllop, hade dom mellan 16,00-23,00 och det kostade oss 4200:-. Och då serverade dom välkomstdrink, förrätt, plockade fram buffén, efterrätt, all dricka däremellan förutom vatten och öl som fanns på borden....
    Bröt sedan borden och plockade fram kaffe, avéc och tårtan, skötte all disk och plockade även fram champangeglas i köket till 12-slaget och satte skumpa på kylning...
    Fixade så att snacks var upphällt i skålar och diskade undan efter sig....

    Tyckte det funkade hrlt perfekt, visst var där lite och göra dagen efter men det kunde vi ta med hjälp av mina föräldrar....

  • Debe
    Lindahl skrev 2011-01-29 08:47:56 följande:
    Vi hade två personer som severade på vårt bröllop, hade dom mellan 16,00-23,00 och det kostade oss 4200:-. Och då serverade dom välkomstdrink, förrätt, plockade fram buffén, efterrätt, all dricka däremellan förutom vatten och öl som fanns på borden....
    Bröt sedan borden och plockade fram kaffe, avéc och tårtan, skötte all disk och plockade även fram champangeglas i köket till 12-slaget och satte skumpa på kylning...
    Fixade så att snacks var upphällt i skålar och diskade undan efter sig....

    Tyckte det funkade hrlt perfekt, visst var där lite och göra dagen efter men det kunde vi ta med hjälp av mina föräldrar....
    Var det inhyrd "riktig" serveringspersonal?
  • Sebastiána

    I närheten av festlokalen finns en restaurang som hyr ut personal. De tar 350:- i timmen. Känns dyrt, men det är väl den tryggaste lösningen.

  • Lindahl
    Debe skrev 2011-01-29 21:19:50 följande:
    Var det inhyrd "riktig" serveringspersonal?
    Båda två hade serveringsvana, blev tipsad via brorsans kompis som är kock med egen cateringfirma (Robokocken i V.Karaby).
    Han har bl a dessa två tjejer som jobbar med honom på olika tillställningar. Nu blev det ju även lite dyrare då vi gifte oss på nyårsafton, men tyckte dock att det var ett helt överkomligt pris....
  • Debe

    Efter att ha läst alla inlägg så kommer jag nog betala 120 kr/timmen till erfaren serveringspersonal, men inte nödvändigtvis med utbildning. Kanske elever från år 3 på restaurangskolan?
    3 st som jobbar 6 timmar var och en som jobbar 7 timmar, då håller jag min budget på 3000 kr också!

  • jojjo in love

    finafia, håller helt med! oerfaren personal ställer mest till det.

    ha en erfaren arbetsledare, så kan du ha 2 mindre erfarna som kan följa direktiv. då räcker absolut 3 personal för 60 peroner till buffé!!! Speciellt om de inte ska diska!

    min m2b är kock och hade en catering där de ville ha någon som jobbade ubder kvällen. vi gjorde det tillsammans, bara vi två. buffé, 50pers, dåligt kök, fixade disken. det gick på oss två för att han har så mycket erfarenhet av detta och för att jag lydde blint! händer inte så ofta...Glad  hade gärna varit en till ett par timmar, men det gick bra och alla var väldigt nöjda!

  • SnartFruSir

    Vi kommer ha 2 st erfarna arbetsledare som tar 2000 kr var. De är med från att duka upp borden på förmiddagen, till att arbeta som bartendrar på natten. Självklart får de mat utöver denna summa.
    Sedan kommer vi ha 6 personer till som serverar själva middagen (3 rätters). Dessa får 500 kr var (för ca 3-4 timmar). Så totalt 7000 kr för vår del. Alla arbetar vanligtvis som servitörer/triser på restaurang och de var helt okej med upplägget.

Svar på tråden Hur mycket är rimligt att betala serveringspersonalen på bröllopsfesten?