• Sebastiána

    inga vänner på bröllopet ingen svensexa?

    Min blivande kommer nog att få två svensexor - en av kollegorna på jobbet och en av kompisar och släkt. Som sagt, vem som helst tar initivet till en svensexa och ofta planerar man ihop.

  • Sebastiána
    BlackWIngedAngel skrev 2011-01-29 00:24:55 följande:
    Enligt den anglosaxiska seden är det bestman som anordnar svensexan.

    I en traditionell svensk ceremoni heter däremot det manliga brudföljet marskalk. Marskalkens uppgift är egentligen inte att ordna svensexa utan det står fritt för vemsomhelst av brudgummens vänner att anordna. Eftersom de ofta är marskalkarna som är brudgummens bästa vänner så resulterar det ju däremot att det trots allt är de som tar tag i anordnandet. Men att ni inte har någon marskalk behöver alltså inte spela någon roll.

    Huruvida man får en svensexa eller inte kan man ju inte bestämma själv, men ett tips är att be din blivande att kontakta några av dina närmare vänner och erbjuda sig att ge dem en kontaktlista, OM de vill anordna en svensexa.
    Jag tycker iofs att det "ser finare ut" att bruden överlämnar kontaktlistan över mannens vänner och att mannen lämnar över en lista på hennes, annars håller jag med!
  • Sebastiána
    BlackWIngedAngel skrev 2011-01-29 01:25:04 följande:
    Jo, men det var ju det jag sa? *förvirrad* 

    Eller, jag skrev till TS att hans blivande kunde ge vännerna kontaktlistan. Anledningen till att jag använde blivande istället för brud är därför att jag inte vet om TS ska gifta sig med en kvinna. Det framgår inte av tråden, i alla fall.
    Jag läste slarvigt. Tyckte att du skrev att TS skulle be sin BM att kontakta några av SINA närmsta vänner... My bad
Svar på tråden inga vänner på bröllopet ingen svensexa?