• BlackWIngedAngel

    inga vänner på bröllopet ingen svensexa?

    Enligt den anglosaxiska seden är det bestman som anordnar svensexan.

    I en traditionell svensk ceremoni heter däremot det manliga brudföljet marskalk. Marskalkens uppgift är egentligen inte att ordna svensexa utan det står fritt för vemsomhelst av brudgummens vänner att anordna. Eftersom de ofta är marskalkarna som är brudgummens bästa vänner så resulterar det ju däremot att det trots allt är de som tar tag i anordnandet. Men att ni inte har någon marskalk behöver alltså inte spela någon roll.

    Huruvida man får en svensexa eller inte kan man ju inte bestämma själv, men ett tips är att be din blivande att kontakta några av dina närmare vänner och erbjuda sig att ge dem en kontaktlista, OM de vill anordna en svensexa.

  • BlackWIngedAngel
    Sebastiána skrev 2011-01-29 01:02:09 följande:
    Jag tycker iofs att det "ser finare ut" att bruden överlämnar kontaktlistan över mannens vänner och att mannen lämnar över en lista på hennes, annars håller jag med!
    Jo, men det var ju det jag sa? *förvirrad* 

    Eller, jag skrev till TS att hans blivande kunde ge vännerna kontaktlistan. Anledningen till att jag använde blivande istället för brud är därför att jag inte vet om TS ska gifta sig med en kvinna. Det framgår inte av tråden, i alla fall.
  • BlackWIngedAngel
    Lysdioda skrev 2011-01-29 10:14:09 följande:

    Kommer ni ha någon fest när ni kommer hem så att det finns en sorts gästlista? För då är det enklare för folk att organisera sig tror jag.


    Sen skulle jag fundera, om det var mina vänner som åkte iväg och gifte sig, om man ens skulle anordna nån möhippa/svensexa? Det är kanske inte naturligt för alla - inte för mig i alla fall.


    Nej jag hade nog inte heller tänkt på det. Men ens partner kan ju iaf hinta om att det man hade tyckt att det vore roligt. Sedan är det ju upp till vännerna.
  • BlackWIngedAngel
    Piiiip skrev 2011-01-30 01:52:36 följande:
    Bästa Mr Make,

    om jag var du skulle jag prata med min bästa vän och säga att nu åker ni ju bort o gifter er men hinta om att ni ändå gärna vill ha en svensexa...

    sen kan du ju hoppas att vännen förstår hinten.

    Kanske förstår han bättre hinten om ni, du och din blivande brud, har en fest hemma med kompisarna efter att ni gift er.
    Jag är nog mer med Sebastiána; Det ser snyggare ut att be blivande frun att lämna listan. I och med att svensexans vara eller inte vara, egentligen är upp till dig och det dessutom ska vara en överraskning så känns det som ett bättre förslag. På det sättet så är du ju säker på att ingen blir bortglömd om det blir av, men samtidigt känns det inte lika "påtvingat" på dina vänner att arrangera något.
    make2011 skrev 2011-01-29 23:30:28 följande:

    Kanske skulle vara lite tydligare....Vi åker inte utomlands o gifter oss. Vi åker iväg inom länet, men väljer att ha ett litet bröllop för enbart närmaste familjen. 


    Var ni gifter er gör ju egentligen ingen skillnad. Det faktum att ni inte håller bröllopsfest är ju det som gör att folk kanske inte tänker på att anordna en svensexa.
Svar på tråden inga vänner på bröllopet ingen svensexa?