Inlägg från: Zelmah |Visa alla inlägg
  • Zelmah

    Tips på förrätt?

    Fröken Söt skrev 2011-02-20 22:38:51 följande:
    Massa bra tips, tackar! Svamp låter bra, det fixar vegetarianerna också. Kantarelltoast låter smarrigt! Gluten och laktos brukar inte vara så stora problem heller.

    Någon som vet om det finns mjölkfria alternativ till creme fraiche? Något sojabaserat kanske?
    alpro soya har väl cremefraiche i sitt sortiment annars finns ju laktosfri vanlig creme fraiche men det kanske är mjölkproteinet de inte tål? Då får ni väl köra med alpro soya. annars tycker jag att den laktosfria är godare om ni ska göra samma till alla. Jag har oxå lite specialkost att tänka på... semiveganer, men de käkar ost o mjölkprodukter ibland vet jag... ägg däremot är trixigt att ersätta tycker jag... men har nu hittat veganska cheesecakes på nätet som jag kan göra till dem som dessert..

    Men det är som sagt en del att tänka på med specialkoster o allergier..

    men annars är ju västerbottenostpaj med röd stenbitsrom en klick creme fraiche o gräslök supergott!
  • Zelmah

    tomatbruschetta? vegetariskt o mjölkfritt och ingen fisk...

    gazpacho? heller inget sånt i...

  • Zelmah
    Zelmah skrev 2011-02-20 23:01:31 följande:
    tomatbruschetta? vegetariskt o mjölkfritt och ingen fisk...

    gazpacho? heller inget sånt i...
    oops glömde höst/norrlandstemat hehe...
  • Zelmah

    kokta rödbetor med nån norrländs ost med chèvresmak till chèvreostcreme o grovhackade valnötskärnor och ringlad honung på.. chevren kanske kan ersättas på allergikerna tallrikar till nåt annat.

  • Zelmah

    ungsbakade rödbetor, morötter o palsternacka med valnötter fetaostsmul och honungsrippel...
    fetan ersätts/byts/tas bort för de som inte kan ätan den

Svar på tråden Tips på förrätt?