• gustavmamma

    vad dekorera med?

    Har planer på att bjuda på en slags västenbottenrulltårta till förrätt (västenbottenröran gjord på ost, cremefraiche m.m.)  Funderar nu på hur jag skulle kunna garnera "tårtbitarna". Tänkte mig att lägga dem på lite ruccola men frågan är vad jag ska ha ovanpå? Första tanken var några räkor, rödlök m.m. men vem orkar stå och skala 200 räkor? Känns ändå som jag skulle vilja ha ngt "köttigt" eftersom det inte är det i själva rullen.

    Några förslag?

  • Svar på tråden vad dekorera med?
  • ClaraH

    Jag ska göra västerbotten paj (miniformat) men räk- och kräftstjärnsröra ovanpå. Mina dekorationer blir en dillkvist uppepa, ett parmesanflarn lutat mot sidan, en gelékub på tallriken med balsamico och en citronklyfta. Över allt detta strösslar jag mycket finhackad rödlök blandat med hackad gräslök. Vet inte om du kan få någon idé från det. Jag förstår inte riktigt hur er förrätt ska vara upplagd. Jag har tänkt mycket på att dekorationen ska tillföra rätten något smakmässigt. Citronen tar fram syra och balsamicogelén ska jag söta lite så att den balanderar rörans sälta och citronens syra. Röd- och gräslöken är mest dekoration.


  • Sebastiána
    gustavmamma skrev 2011-03-05 22:11:20 följande:
    Har planer på att bjuda på en slags västenbottenrulltårta till förrätt (västenbottenröran gjord på ost, cremefraiche m.m.)  Funderar nu på hur jag skulle kunna garnera "tårtbitarna". Tänkte mig att lägga dem på lite ruccola men frågan är vad jag ska ha ovanpå? Första tanken var några räkor, rödlök m.m. men vem orkar stå och skala 200 räkor? Känns ändå som jag skulle vilja ha ngt "köttigt" eftersom det inte är det i själva rullen.

    Några förslag?
    Vad är det du brer västerbottenröran på? Är det någon form av omelett?
  • ClaraH

    Du kanske kan ha en rosett av parmaskinka. Jag förstår inte riktigt hur du tänker dig uppläggningen. Förklara gärna mer så ar det lättare att komma med tips.


  • gustavmamma

    Det är just det, jag vet inte hur jag tänker mig uppläggningen =) Har bara kommit så långt att jag vet att jag vill ha den här rulltårtan. Har inte receptet nu på själva "rullen" (vet iaf att det är marg, mjöl, ägg) men hur ska jag förklara? Det blir som en blandning mellan tjockpannkaka och bröd.

    Har fått ett tips på en mangosalsa som kanske skulle kunna passa till. Mango, rödlök och ruccola med pressad lime i. Kanske det bredvid och sedan en parmaskinka ovanpå som ClaraH tipasde om?  Att luta ett parmensanflarn mot lät jättesnyggt.  Fyller år till helgen så kanske får jag passa på att testa förrrätten och se om allt smakar gott ihop.

Svar på tråden vad dekorera med?