Inlägg från: Melóra |Visa alla inlägg
  • Melóra

    Smarriga förrätter

    En vanlig tumregel är att om man serverar fisk till huvudrätt så brukar man ha en kött-eller fågelbaserad förrätt. 


    Carpaccio på oxfilé är ju en beprövad klassisker; kanske kan vara något? www.tasteline.com/Recept/Carpaccio_pa_oxfile_med_tryffelolja_och_sallad_pa_kronartskocka__rostade_pinjenotter_och_parmesan 


    Vill ni fortsätta lite mer på havstemat kanske en god västerbottenpaj toppad med löjrom, lite hackad rödlök och några gräslöksstrån kan vara något? När jag gör paj till förrätt brukar jag göra dem i små folieformar, så varje gäst får en egen liten paj, brukar vara mycket uppskattat Glad


    Eller en god soppa kanske? Den här vet jag är jättegod! 


    Jordärtskockssoppa med parmachips, 4 portioner


    Ingredienser:


    500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering

    Parmachips


    4 skivor parmaskinka

    Gör så här


    1. Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken.
    2. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
    3. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
    4. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.
    5. Garnera med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar.

    PARMACHIPS
    Gör gärna parmachipsen i förväg. (Om de går sönder kan du bryta dem i bitar och dekorera soppan med dem!) Lägg 4 skivor parmaskinka på en bakplåtspapperklädd plåt och torka i ugnen, 150°C, i ca 5 minuter. Låt svalna på papper.

    Lycka till med bröllopsplaneringen! Glad
Svar på tråden Smarriga förrätter