Inlägg från: Gopplan |Visa alla inlägg
  • Gopplan

    Ni som ska ha buffe, hur många personal ska ni ha?

    Vi har anlitat servitris.se och de sa att de måste vara tre personer. En i köket som fixar och två som plockar fram och av. De serverar dricka vid borden och ställer fram maten vid ett buffébord. De kokar kaffe och tar fram tårtan och sist diskar de innan de åker. Vi räknar med 60-80 personer.

  • Gopplan
    moonlightgirl skrev 2011-03-24 16:11:04 följande:
    Tänkte bara höra om det är en diskmaskin i lokalen som ni ska ha eran bröllopsfest i eller om ni ber dem som hjälper er att diska för hand??

    Vi kommer att bli runt 90 st om alla kommer och har lutat åt att ha 3-4 ungdomar som hjälp samt att kollegor till mig erbjudit sig att hjälpa oss så jag tänkte att de kan få ha koll och hjälpa undomarna om de behöver hjälp.  =)
    Vi har diskmaskin i lokalen och servicepersonalen ordnar med disk och avplockning.
  • Gopplan
    elingillberg skrev 2011-03-24 17:22:03 följande:
    Hej! Tänkte lägga mig i lite här! :) Jag jobbar själv en hel del på större tillställnigar som bröllop och disputationer och annat. Min erfarenhet är att en rutinerad servitris klarar ca 25-30 gäster på egen hand om det är servering.
    Är det buffé kan man ha tre stycken som riktlinje. Tar ni tre så vet ni att de kommer att fixa kvällen mycket braoch kunna tillgodose gästernas behov och extragrejer som dyker upp (tro mig-det dyker ALLTID upp extrasaker man måste lösa!)

    Mitt viktigaste råd, som själv jobbar inom detta är att noga kolla upp hur lång erfarenhet personalen har eller hur de är som personer. De måste vara vana att ta egna beslut och inte fråga de andra i personalen vad de ska göra hela tiden. Det är huvudregeln inom detta område. Det finns alldeles för många arbetsgivare som tar in "vem som helst" för att kunna hålla kostnaderna nere.

    Bra tips till dig som anlitar personal:

    Se till att skriva en kom ihåg lista till dem om ni har många olika moment, gärna med ca-tider som de kan hålla sig till. Det är en trygghet för den lite mindre rutinerade.

    GLÖM INTE ATT KÖPA NOG MED KAFFE! Jag har serverat på så många tillställningar där kaffet helt enkelt tagit slut, vilket är supertråkigt för personalen att behöva tala om..

    Glöm ej té, mjölk och socker. Detaljer som ofta glöms bort. Inte många som har socker i kaffet längre, men de som har blir besvikna om det fattas..

    För att ha glad och trevlig personal- var glad och trevlig själv! Det smittar och de kommer att göra allt för att alla ska ha trevligt om de gillar brudparet!

    Om ni inte vill dricksa personalen av ekonomiska skäl, men ändå är så nöjda att ni tycker synd om de stackars tjejerna som slitit hårt medan ni haft skoj (haha!) så säg till dem att de gärna får äta överbliven mat/tårta/godis... (om det är ok med er alltså) Många glömmer att äta under tiden de jobbar och leder till att de utför sämre jobb. Jag lovar. Mätta servitriser  = glada servitriser. Självklart ska ni inte beställa extramat till dem, men blir det över är det en väldigt trevlig gest att bjuda dem som jobbat med maten hela kvällen..!

    Hoppas detta hjälpte någon. :)
    Själv ska jag gifta mig den 23 juli och vi ska ha buffé. Vi kommer att ha tre stycken som jobbar och gästerna blir ca 80-90 stycken. Men då har jag handplockat mina efter att själv ha jobbat tätt ihop med dem oc hvet att de löser kriser som när t.ex skruven i tårtställningen lossnade och hela översta tårtan var på väg att kana åt sidan.. eller som när värdparet glömde hämta tårtan och min kollega fick åka till en mack för att fixa annan tårta. Allt löser sig med duktig kökspersonal! =)

    Kram på er och lycka till med era bröllop!
    Kram på er!!
    Kul med någon som har erfarenhet. Vi funderade först på att anlita ungdomar, men valde sedan att anlita professionell serveringspersonal och det känns som att det är väl investerade pengar. Hon jag pratade med kom med en hel lista på saker jag skulle tänka på, som jag absolut inte hade kommit ihåg annars, som att ta med soppåsar och diskhanddukar t ex.
Svar på tråden Ni som ska ha buffe, hur många personal ska ni ha?